Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi házimunkát végeztek...

Mennyi házimunkát végeztek kismamaként?

Figyelt kérdés
Pl belefér egy rendes takarítás? Vödröt hogy emelitek? Bevásárolni jártok? Mennyit gyalogoltok?
2014. márc. 1. 17:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
hát én napi átlagban mosogatok, felporszívózok, két naponta főzök, mosok, teregetek...az utóbbi kettőt hetente 2x csinálom. de nekem az a jó hogy még csak az első gyerek így nincs nagy dolgom a páromra és rám nem kell annyit takarítani. de pl két három napja nagy takarítást tartottam, mindent felporszívózni felmosni, letörölgetni...stb, és estére nagyon megfájdult a derekam. lehet hogy kicsit elpuhultam, lehet nem mozgok eleget vagy valami, de ezek után nem nagyon fogok nagy takarításba. minden szépen apránként. és még csak 16 hetes vagyok :)
2014. márc. 1. 19:55
 12/15 anonim ***** válasza:
Első babával többször pihentem, mert veszélyeztetett voltam. Most 22 hetes vagyok, a nagy 16 hónapos. Mindent csinálok, amit eddig. Emelem, tartom a nagyot (11,5 kg), sétálunk, takarítás és főzés. Ha nem vagy veszélyeztetett, akkor nem kell elhagynod magad!
2014. márc. 1. 20:54
 13/15 anonim ***** válasza:

Elsővel veszélyeztetett lettem a 14. héten (életmentő műtét miatt), a lábadozás ideje alatt az égvilágon semmit nem csinálhattam, eleinte az ágyból se kelhettem ki. Mindent a férjem és az anyukám csinált. Aztán ahogy egyre jobban bírtam magamat elkezdtem csinálgatni ezt-azt, de pl továbbra sem emelhettem 4-5 kg-nál többet egyszerre, a lassú sétatempónál gyorsabban nem mehettem és nem is sokat, lépcsőzésről/bármi megerőltetőről szó se lehetett... A lakásban azért tettem-vettem, de csak lájtosan. Elég géz volt, hogy állandóan mérlegelnem kellet, mit lehet és mit nem :S

A másodiknál nem voltam veszélyeztetett, csináltam is mindent tökegyedül, plusz ott volt a másfél éves-se "nagyobb", akit elláttam, na meg a háztartást-bevásárlást mindent. A hatodikon laktunk, lift nuku a babakocsit is cipelni kellett mindig, plusz ugye a cekkerek meg a gyerek (napi kétszer sétáltunk, mert a bevásárlást kocsi híján csak így tudtam megoldani...). napi szinten legyalogoltam minimum 5 km-t, néha többet, emelgettem-elláttam a lányomat... fitt voltam rendesen, sőt, mostmár 5,5 és 4 évesek, és vacakabb fizikai állapotban vagyok, mint akkoriban, és talán lustább is :) de némileg megváltoztak a szokásaim is, a második várandósság alatt szoktam le a vasalásról, csak azt vasalom amit muszáj pl férjem dolgozós ingjei, ünneplős holmik stb. Ez azóta is így van, szóval tán lustább is vagyok mint anno 1 gyerekkel :D

2014. márc. 1. 22:04
 14/15 anonim ***** válasza:
Mindent csináltam, csak nem emeltem, mert veszélyeztett voltam.
2014. márc. 1. 22:47
 15/15 anonim ***** válasza:
Én veszélyeztetett terhes vagyok a 8. héttől. Nem emelhetek, és a nap nagy részében feküdnöm kell. Vásárolni a párom jár el, ő cipekedik haza. De azon kívül mindent megcsinálok. Minden nap mosogatok, 2 naponta főzök, port törlök, porszívózok, felsöprök, felmosok (mondjuk ezt csak úgy tudom megoldani, hogy berakom a kàdba a felmosóvödröt, teleengedem és nem emelem ki hanem mindig visszamegyek kiöblíteni, aztán amikor hazajön a párom ő kiemeli a kádból és kiönti a használt felmosóvizet). Szóval még így veszélyeztetett terhesen is meg tudok csinálni mindent amihez nem kell emelgetnem.
2014. márc. 6. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.