Most olvasom, valaki írta, hogy a tiramisu is tiltott. Mik azok az ételek amik a 'tiltólisán' vannak? Én csak a sushiról tudtam meg a tatár beafsteekről.
Nekem a védőnő annak idején felsorolta, mit nem szabad enni. Húst, halat, tojást (és az ezeket tartalmazó ételeket) csak jól átfőzve vagy átsütve, mert nyersen tartalmazhat bizonyos baktériumokat, amelyek árthatnak a magzatnak. Viszont a magas hőmérséklet ezeket kiöli. Nem javasolta még a penészes lágy sajtok fogyasztását (camembert, brie) hasonló okok miatt.
Ezen kívül a fahéjról, a pasztőrözetlen mézről, és a tengeri halról hallottam, utóbbit a magas higanytartalma miatt, ami a szennyezett tengerekből kerül bele. Máshol a halat ajánlják, a magas omega-3 zsírsav tartalma miatt. Így legyen okos az ember!
Szerintem egy bolti tiramisu maximum tojásport látott, nem nyers tojást.
Én eszem tiramisut,füstölt kolbászt,fahéjas almakompótot,lágy sajtot,halkonzervet...tehát mindent amit állítólag nem lehet!:)Eddig minden rendben van a picurimmal!!!
19h
Japánban a sushit megszokta a szervezet, itt magyarországon kevésbé. pl a szaunát is tiltják itt, Finnországban minden terhesnő szaunázik, mert megszokta a szervezetük.
én csak nyers dolgokat nem ettem, mivel abban olyan baktériumok vannak, ami árthat a babának.
Féljetek csak megérdemlitek.Ne haragudjatok,de ez azért annyira durva.Egymàst römiszteni,hogy a fahéjtol elvetélsz a tojàs ez a kolbàsz az.
Tegyem fel azok a kismamàk,akiknek nem tellik,csak ezekre a dolgokra,akkor ök màr elvannak itélve hogy baj lesz a terhesség soràn?
Miért nem tudjàtok összegezni hogy bàrmit,csak ne gyakran.Illetve drogok,alkohol,dohàny kilöve,habàr egy pici bor még jot is tesz....
A tojàs okozhat szalmonellàt,én sohasem enném meg nyersen.De ki szereti nyersen?Tükörtojàsként ,làgytojàsként semmi bajod nem lesz.Ha meg nyersen a tiramisuban van,azt hiszem egy adag tiramisuba nem egy egész tojàs kerül,màrmint a te adagodba.Kolbàszt is eszek nyersen,nem kàrosabb mint àtsütve olajba,ami ràkkeltö.....
A halak kifejezetten egészségesek,egyedül a lazacot nem ajànljàk,habàr én azt is ettem elsö babàmnàl,mert jol esett.
Talàn a red bull amit nem innék meg,fel is van tüntetve hogy kismamàknak nem ajànlott.
Persze ki az a but nö,aki lemond egy fahéjas csigàrol,almàs kaläcsrol,vagy bàrmi finomsàgrol,,mert félti a babàt?Higyjétek el,ahhoz hogy a baba kàrosodjon,nagyon sok mindentkell elkövetnetek.Sokan az ülöfürdötöl is irtoznak,pedig nincs tiltva,csak ne tul meleg legyen a viz.Ennyi erövel akik féltek,ne is emeljétek fel a seprüt,mert a sepregetés folyamatàban elvetélhettek.Én még a villlanykörtét is cseréltem,söt két bazi nagy bevàsàrlo tàskàval cipekedtem,és sorolhatnàm.Persze veszölyezetett terheseknél ajànlom hogy ezt ne tegyék,de akinek nem àll fennt a veszély,az miért tiltja el magàtol a sok finomsàgot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!