Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most olvasom, valaki írta,...

Most olvasom, valaki írta, hogy a tiramisu is tiltott. Mik azok az ételek amik a 'tiltólisán' vannak? Én csak a sushiról tudtam meg a tatár beafsteekről.

Figyelt kérdés
2009. dec. 11. 17:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a védőnő annak idején felsorolta, mit nem szabad enni. Húst, halat, tojást (és az ezeket tartalmazó ételeket) csak jól átfőzve vagy átsütve, mert nyersen tartalmazhat bizonyos baktériumokat, amelyek árthatnak a magzatnak. Viszont a magas hőmérséklet ezeket kiöli. Nem javasolta még a penészes lágy sajtok fogyasztását (camembert, brie) hasonló okok miatt.

Ezen kívül a fahéjról, a pasztőrözetlen mézről, és a tengeri halról hallottam, utóbbit a magas higanytartalma miatt, ami a szennyezett tengerekből kerül bele. Máshol a halat ajánlják, a magas omega-3 zsírsav tartalma miatt. Így legyen okos az ember!

Szerintem egy bolti tiramisu maximum tojásport látott, nem nyers tojást.

2009. dec. 11. 20:15
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Én eszem tiramisut,füstölt kolbászt,fahéjas almakompótot,lágy sajtot,halkonzervet...tehát mindent amit állítólag nem lehet!:)Eddig minden rendben van a picurimmal!!!

19h

2009. dec. 11. 20:53
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Japánban a sushit megszokta a szervezet, itt magyarországon kevésbé. pl a szaunát is tiltják itt, Finnországban minden terhesnő szaunázik, mert megszokta a szervezetük.

én csak nyers dolgokat nem ettem, mivel abban olyan baktériumok vannak, ami árthat a babának.

2009. dec. 12. 01:20
 14/15 anonim ***** válasza:
67%

Féljetek csak megérdemlitek.Ne haragudjatok,de ez azért annyira durva.Egymàst römiszteni,hogy a fahéjtol elvetélsz a tojàs ez a kolbàsz az.

Tegyem fel azok a kismamàk,akiknek nem tellik,csak ezekre a dolgokra,akkor ök màr elvannak itélve hogy baj lesz a terhesség soràn?

Miért nem tudjàtok összegezni hogy bàrmit,csak ne gyakran.Illetve drogok,alkohol,dohàny kilöve,habàr egy pici bor még jot is tesz....

A tojàs okozhat szalmonellàt,én sohasem enném meg nyersen.De ki szereti nyersen?Tükörtojàsként ,làgytojàsként semmi bajod nem lesz.Ha meg nyersen a tiramisuban van,azt hiszem egy adag tiramisuba nem egy egész tojàs kerül,màrmint a te adagodba.Kolbàszt is eszek nyersen,nem kàrosabb mint àtsütve olajba,ami ràkkeltö.....

A halak kifejezetten egészségesek,egyedül a lazacot nem ajànljàk,habàr én azt is ettem elsö babàmnàl,mert jol esett.

Talàn a red bull amit nem innék meg,fel is van tüntetve hogy kismamàknak nem ajànlott.

Persze ki az a but nö,aki lemond egy fahéjas csigàrol,almàs kaläcsrol,vagy bàrmi finomsàgrol,,mert félti a babàt?Higyjétek el,ahhoz hogy a baba kàrosodjon,nagyon sok mindentkell elkövetnetek.Sokan az ülöfürdötöl is irtoznak,pedig nincs tiltva,csak ne tul meleg legyen a viz.Ennyi erövel akik féltek,ne is emeljétek fel a seprüt,mert a sepregetés folyamatàban elvetélhettek.Én még a villlanykörtét is cseréltem,söt két bazi nagy bevàsàrlo tàskàval cipekedtem,és sorolhatnàm.Persze veszölyezetett terheseknél ajànlom hogy ezt ne tegyék,de akinek nem àll fennt a veszély,az miért tiltja el magàtol a sok finomsàgot?

2009. dec. 12. 09:25
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Jajjj butus :D a fahéjat én nem úgy értettem,hogy egy fahéjas kalácstól,vagy fahéjas valamitől,hanem ha tetemes mennyiségben megeszed,mondjuk benyomsz 10 tepsi sütit :D
2009. dec. 12. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!