16 évesen elmehetek-e egyedül is nőgyógyászhoz és ha terhes lennék, titokban kell-e tartsa vagy köteles elmondani a szülőknek?
nyilván a várandóssághoz, de ez azért így, ahogy írod, erős túlzás. Mégpedig azért, mert e lehető legtermészetesebb verziónak tünteti fel az abortuszt.
Eufemizmus nélkül, magyarra lefordítva ez kb. annyit tesz: a magzatgyilkosság a fogantatáshoz kötődő eljárás.
Én csak ezen lepődtem meg, ne haragudj, nem szeretnék kötekedni, se a kérdés szétoffolni.
Jogilag terhességhez kötődő eljárás a gondozásba vétel, az abortusz, az apasági nyilatkozat, vagy rendelkezés az örökbeadásról. Erről beszéltem, mert erről szólt a kérdés, arról, hogy az orvosi titoktartás korlátozottan cselekvőképes személyek terhességénél hogyan és miként működik, áll-e vagy sem.
Van egy kislányom, az érzelmi oldaláról is tudnék írni, de itt nem ezt kérdezték.
Az lett végül, hogy kiderült, nem terhes, meg más semmi baja sincsen, csak kimaradt neki a sok stressztől. Ezmiatt is meg a suli miatt is.
Köszi szépen még egyszer mindenkinek a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!