Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamik, akik egyedül maradta...

_mangó_ kérdése:

Kismamik, akik egyedül maradtak a babával, hogyan élték meg? Mire lehet számítani a későbbiekben?

Figyelt kérdés

Több éves kapcsolatot zártam le a napokban, mert az apuka hallani sem akar a babáról és a közös életről, együttélésről, azt akarta, hogy vetessem el és folytassuk tovább az életünket.

Ma vagyok 10 hetes, nem tudom eldönteni mit érzek, lassan egy hete nem beszéltünk és ahogy telnek a napok, egyre nagyobb félelem van bennem, hogyan lesz ez így tovább egyedül. Kérem, hogy a miért nem védekeztél, stb kérdéseket mellőzzük és inkább csak azok írjanak, akik normálisan tudnak válaszolni, esetleg leírni, nekik hogy alakult az életük.

A 12. heti uh után úgyis bővebben fogok informálódni a támogatásokról is, addig csak szeretnék hallani tapasztalatokat.

Például hogy gyerek mellett mennyire volt nehéz a későbbiekben új kapcsolatba belemenni, a férfiak mennyire fogadják el az ilyen helyzeteket? Mikortól lehet elmenni leghamarabb dolgozni, hogy mindent meg tudjak adni neki a későbbiekben is? Gondolok itt ilyenekre, hogy lehetséges - e előre lefejni a tejet?

2013. aug. 8. 17:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Van jelenleg is élő munkaviszonyod és ha van mennyi a rutto kereseted?

Ha van akkor jár tgyás ami ha nem túl magas volt a fizetésed családival és adókedvezménnyel kb annyi lesz mint a fizetésed. A gyed pedig a bruttó bér 70% ez tgyás után jár.

Az apa elismeri az apaságot?

Ha igen akkor gyerektartás is jár, ami általában a bejelentett bér 20%-s ha nem akkor bíróságra kell menni az apaság megállapítására és ott kötelezik DNS tesztre.

Férfiak változó, hogy állnak hozzá van aki elfogadja van aki nem. Ha te is eltudod fogadni, hogy az új párodnak is van mondjuk egy gyereke akkor sokkal könnyebb lesz.

2013. aug. 8. 17:46
 2/8 anonim ***** válasza:
55%
Férfiaknál ez teljesen változó,nekem egyik nagyon kedves barátnőm maradt egyedül,és volt olyan pali aki a gyerek szó hallatán menekült,meg persze volt aki aranyosan utasította vissza,de őket is meglehet érteni szerintem. Dolgozni,ha annyira nincs segítséged akkor már a baba 6 hónapos korától mehetsz,ha jól tudom akkor már van bölcsi. Nincs közöm az életedhez,de én egy ilyen hapsinál,mint a tiéd volt duplán védekeztem volna.... Ja és barátnőm talált magának párt 3 éves volt a kicsi akkor. Nehéz évek elébe nézel aki mást mond hazudik! Viszont én szurkolok neked,sok sikert és boldog baba várást!
2013. aug. 8. 17:53
 3/8 A kérdező kommentje:

Van munkám már egy ideje, de határozott időre szól a szerződésem, novemberig fogok tudni dolgozni ott, és nem mellékes, hogy 2 órára vagyok bejelentve, pedig 10 órát dolgozok. Tehát mikor megszületik a baba, akkor nem lesz jogviszonyom, így nem fog járni semmi a gyesen és a családin kívül. Igen elismeri az apaságot, fog is fizetni, mikor eljön az ideje.

Minden héten teszek félre pénzt, nem azért aggódok, hogy nem tudok neki megvenni mindent, mire megszületik, mert arra lesz. A születése utáni időszak miatt félek, mert egyszer elfogy a tartalék amit félreteszek addig.

2013. aug. 8. 17:53
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
Amikor kiderült,hogy terhes vagyok elhagyott a párom,nem volt könnyű egyedül,de csak a lelki része miatt. Úgy vettem észre,hogy a pasikat egyáltalán nem zavarja ha egy nőnek gyereke van.Nagyon könnyen találtam magamnak párt, azóta férjhez mentem és született egy gyönyörű kislányom is!
2013. aug. 8. 18:00
 5/8 A kérdező kommentje:

2-es: óvszerrel védekeztünk, utána vettük észre, hogy kiszakadt.

Volt szó róla, hogy esetleg veszek be 72 órás tablettát, de azt mondta, hogy nem kell. Én egyáltalán nem bántam meg, hogy baba lett belőle, főleg nem 3,5év után.

Csak épp azt nem gondoltam, hogy így fog reagálni, hogy ennyire nem akarja majd.

úgyhogy számomra most tényleg nem ezek a válaszok hasznosak, hogy miért nem védekeztem jobban, meg ilyenek, mert én nagyon örültem, amikor pozitív lett a tesztem.(25 éves vagyok).

Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy több időt kellett volna adnom neki, hogy feldolgozza. Majdnem 5 héten keresztül beszéltünk róla minden áldott nap, de nem sikerült megbeszélni normálisan.

2013. aug. 8. 18:05
 6/8 anonim válasza:
100%
Szerintem ezt a pasit ne bánd. Biztos nehéz lesz, de majd kárpótol a kicsi mindenért.Egy barátnőmet is elhagyta a barátja,amikor terhes lett (undorítónak tartom) nehéz volt neki, de boldog volt nagyon és azóta megtalálta az "igaz szerelmet" és most született meg a második baba.A környezetemben több anyuka maradt egyedül, de mindegyiknek sikerült párt találni.
2013. aug. 8. 21:30
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Becsüllek, hogy így is vállalod a babát!

Amíg dolgozol és van fizetésed, próbálj már most takarékoskodni, félretenni.

A gyes+CSP+gyerektartás elég lesz majd a megélhetésre? Lakás, rezsiköltségek - miből fogod tudni fizetni? Van segítséged? (szülő, rokonok).

Az első hónapokban, ha tudod szoptatni a babát, akkor étkezésre nem kell semmit költened, vsizont ha tápszeres lesz, arra készülj, hogy az sokba fog kerülni. Babaruhákat nagyon jókat lehet olcsón szerezni (ha ismerőstől nem kapsz, vatera/teszvesz/apród vagy turi).

Mivel csak 25 éves vagy, szerintem bőven van esélyed új kapcsolatra.

Én azt tanácsolom, sose titkold el a gyerekedet, mert aki nem fogadná el, azzal jobb a tényeket előre tisztázni.

Sok sikert és kitartást kívánok!

2013. aug. 9. 09:58
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm, igen, azon vagyok, hogy félretegyek, amennyit lehet. A szüleimnél lakok mióta külön mentünk, tehát lesz hol laknom, és a rezsit sem kell fizetnem, ebben segítenek. A gyerektartás 25ezer forint lesz, örülök neki, mert más anyuka örül, ha 5ezer forintot ad az apuka.

Semmiképp sem fogom soha eltitkolni a babát, egyrészt úgyis kiderülne, másrészt ha így nem fogad el, akkor mindegy is.

Köszönöm szépen a válaszokat! :)

2013. aug. 11. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!