Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik egyedül vannak napközben...

Akik egyedül vannak napközben vagy a héten és fával tüzelnek, hogy oldják meg?

Figyelt kérdés
12+4 napos kismama vagyok, van egy 3.5 éves fiam. Kályhával fűtünk, a párom hetelős munkát végez. A fa hátul van, őszintén már most nagyon nehéz cipelni, sokszor összébb vágni. Nincs valakinek valami jó ötlete? Eddig húztam a ládát a földön, vagy cipeltem, mára szereztem egy talicskát, így tolni kell. Egyszerűen azt érzem, már nincs erőm. :( Van még más is így??
2013. dec. 17. 11:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem ugyan csak 1 gyerkőcöm van, de mivel áprilisban született igencsak pocakos voltam a fűtési szezonban.

Azt nem tudom, milyen a "hetelős munka". Egy hétig nincs otthon? Mert akkor tényleg nehéz megoldani.

Nálunk úgy volt, hogy a férjem vágott össze, és hordott be annyit, amennyi kell. Ha ez kevés volt, akkor amennyit egyszerre ölben be tudtam hozni, annyit hoztam egyszerre.

Igaz, akkor sokat fordulsz, de legalább nem emeled meg magad.

És a fiadat is "befoghatod", egy-egy darab fát adhatsz neki is, hogy "segítsen", és akkor legalább melletted van.

2013. dec. 17. 12:03
 2/15 anonim ***** válasza:

Nem tudnátok a fát valahová az ajtó közelében betárolni?

Akkor a párod mikor itthon van, hordhatna annyi fát előre, hogy nagyjából a hetet végigtüzeljétek, vagy ha el is fogy, akkor neked sokkal kevesebbet kelljen előrecipelni.

Én ugyan nem vagyok kismama, de kisebb gyerkőccel vagyok itthon, nálunk a bejárati ajtó mellé a lépcső mellett van betárolva egy rakat fa, így nem kell hátramennem.

2013. dec. 17. 12:04
 3/15 A kérdező kommentje:
Igen, csak hétvégén jön haza. Nem tudjuk előre tenni, mert nincs annyi hely, ígyis van ládákban itt, de 1-2 napig elég csak. Nem vesszük, hanem a portánkról hozza, fűrésszel összevágja de sokszor, mint most is hasogatni nincs már ideje, így az rám marad. Eddig nem is volt ezzel gondom, de ma sírva fakadtam, mert nem bírom. Érzem, hogy nincs hozzá erőm :(
2013. dec. 17. 12:23
 4/15 anonim ***** válasza:

Én 20 hetes vagyok, 5 éves a nagyobb gyerek. Ha a férjem hosszabb időre elmegy, előre felvágja a fát. Ezt szerintem te is beszéld meg vele.

Behozni pedig több körben szoktam.

2013. dec. 17. 12:25
 5/15 anonim ***** válasza:
több körben, egyszerre csak 5-6 darabot, vödör nélkül, az ölemben, mert a vödör csak plusz súly és nem lehet a tűzre tenni :). nehéz és rossz, nekem is fáj, de muszáj, h meleg legyen. nekem legalább hasogatni nem kell, de jó messziről kell hozni sajnos.
2013. dec. 17. 12:45
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Igaz nekem nincs gyerek de 27hetes vagyok. Annyibol szeremcsésebb a helyzetem hogy a parom 3hete felhasigatott mindent mert szabin volt. Én rengeteget fordulok. Nagyvödörrel. Több nem megy egyszerre. Mar lehajolni vagy odagugolni/térdelni is nehéz de még megoldom. Nem tud nekwd valaki segiteni hasogatni? valakit megbízni hogy hasigassa össze 3-5000ért álltalaban megcsinaljak.

Legalabbis felénk.Amugy ezekben a hetekben én is rettenet gyenge voltam. Kb a 16-18.héten tért vissza az erőm.

Sokkal rosszabb nekem ha egyszerre kell sokat vinni mint 10szer fordulni. Probald ki. a fiad pedig tuti élvezné ha bevonnád. Unokaöcsém 4éves egyesével hordja és mikor mi abbahagyjuk ő még letol hogy de van még ne hagyjuk abba. Cuki.

2013. dec. 17. 12:47
 7/15 anonim ***** válasza:

Na hát mi nem így fűtünk de nagyon megsajnáltalak.

Nem lehet olyan gurulós bevásárlózsákot beszerezni, amivel a mámikák mennek a piacra? Abba beletennéd és begurítanád?

A hasogatást meg mindenképp csináltasd meg valakivel, ne erőlködj.

Ha a férjed nincs, csak van egy férfi ember, aki mozdítható, nem? Testvér, sógor, szomszéd, tudom is én ki.

Ez nem játék, vigyázni kell magadra most már. A test pontosan jelez, hogy mikor kell megállni, és Nálad jelzett, szóval valamit ki kell találni.

2013. dec. 17. 13:22
 8/15 anonim ***** válasza:
Mi is kályhásak vagyunk. Első babával 8 hósan még vágtam és hordtam. Most másfél éves a nagylány. most 5 hónapos terhes vagyok és szintén rám maradt a facipelés vágás pedig párom minden nap délután 4kor érkezik haza
2013. dec. 17. 14:25
 9/15 anonim ***** válasza:
Szia,mi is fával tüzelünk,igaz mindennap haza jön a párom,de reggel 5-kor elmegy dolgozni,és csak este 7-óra körül ér haza,így neki is hétvégére marad a favágás,betermeli az egy heti fát,minden hétvégén és csinált egy kis kuckót közvetlen a ház mellé,hogy ne keljen annyit hordogatnom hátúlról,így ezzel megkönnyítette a helyzetem.Nekem csak a gyújtós vágás maradt,de az meg nem nehéz.20+5 hkm
2013. dec. 17. 16:45
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszi ! Szívesen besegít ő is, de mivel nyers és vizes a fa sokat kell hordani, hogy meleget is adjon. 1-2 dbbal nem sokra megyek egyszerre. Őszintén? Anyósom a szomszédban lakik, de hiába szóltam nem segített senki. Talicskával valamelyest könnyebb, de így is nagyon nehéz :( Pedig nem vagyok egy puhos, hozzászoktam a fizikai munkához is.
2013. dec. 17. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!