Előtej? Kinek hány hetes korától volt?
Figyelt kérdés
36 hetes vagyok,egyáltalán nem volt még előtejem. 1 ismerősöm is 36 hetes,neki december eleje óta van előteje. Függ ez attól hogy mennyi tejem lesz?vagy hogy lesz e egyáltalán?2014. febr. 23. 12:52
1/10 anonim válasza:
Nincs köze az előtejnek a későbbi mennyiséghez!!!
2/10 anonim válasza:
Semmi köze az előtejnek a rendes tejhez.
Nekem az egész terhességem alatt nem volt előtejem, bár császáros voltam, mégis a szülést követő 3. napon már volt tejem, ráadásul annyi, hogy szoptatás előtt és után fejnem kellett és a fiam sem evett éppen keveset, mégis még annál is több volt.
3/10 anonim válasza:
nekem a 27. héttöl van. én is ugy tudom, hogy nincs összefüggés, hogy késöbb lesz e vagy sem.
4/10 anonim válasza:
Tényleg nem függ tőle. Nekem is volt előtejem már 2.trimesztertől. Rengeteg tejem volt, szintén, mint az előző válaszoló, naponta többször fejtem és a fiam is rengeteget szopott. Volt, hogy fejtem még 5-6 hós korában is, 16 hós koráig szopott, most hagyott fel vele másfél hete. Viszont egyik ismerősömnek szintén volt végig előteje, de csak 3-4 hónapig tudott szoptatni. Attól, hogy neked nincs, még minden rendben mehet, lehet, te is olyan szerencsés leszel, hogy elég ideig birod a picikét szoptatni.
5/10 anonim válasza:
Nekem a 20. héttől volt és most hogy szoptatok, nem panaszkodhatom a mennyiségre, de valóban nincs összefüggés. A legtöbb nőnek nincs előteje a szülésig, később mégis tudnak szoptatni.
6/10 anonim válasza:
2 gyerekem van, egyiknél se volt előtejem. Mindkettő császárral született, 3-4 nap múlva volt tejem. 7, ill. 5 hónapos korukig kizárólag anyatejesek voltak.
Szóval ne izgulj!
7/10 anonim válasza:
8/10 anonim válasza:
Nekem az első terhességemnél a 30.héttől volt előtejem,és sok úgy,hogy melltartó betétet kellett betennem. Szülés után 3 órával az ágyon is 2 hatalmas folt volt alattam a tej miatt. A fiam szopizott a kórházban egyfolytában,és 1 dekát se hízott csak fogyott,úgy engedtek haza,hogy tápszert kell vennem. Kő kemények voltak a melleim és feszültek. Folyt a tej,de se a szopizás nem használt,se a mellszívás. Szülés után 4 nappal 39 fokos lázam lett,mert begyulladt a mellem. Próbáltam szoptatni egyfolytában mellette tápszer. 100 milit is simán leszívtam,és közölte a védőnő,hogy ránézésre se laktató a tejem. 1,5 hónap kínlódás volt az egész szoptatás,mielőtt elkezdtem volna mindig lázmérőztem,mert folyamatosan lázam volt,és 38.5 alatt engedtek csak szoptatni,mellette meg jött a tej,de nem lett soha laktató. 2 hónap után feladtam és rá 1 hétre már nem voltam lázas se,2 héttel később meg már tejem se volt. Én örültem,hogy előtej és h jaj de jó majd mennyi tejem lesz később...Hát nem így lett. Most 22 hetes terhes vagyok,remélem most "jobban"járok,és nagyobb szerencsém lesz.
9/10 anonim válasza:
Nekem 22. Hetesen kezdödött az elötej, 40. Héten szültem, alig tudtam vslami kus tejmennyiséget adni a babámnak. 8 hetes koráig szopott 1/3 anyatej, 2/3 tápszer napi arányban. :(
10/10 anonim válasza:
Nincsen összefüggés.
Nekem 20 hetesen volt először, éjszaka. Úgy tudtam meg, hogy reggel mikor felkeltem, volt 3 folt a pizsamámon. Majd egy hét múlva volt egy kicsi, ici pici foltocska. Azóta nem tapasztaltam.
22 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!