Mennyi az ideális hízás szerintetek és milyen táplálkozással érhetem ezt el?
Àtlag 61-62 kg voltam terhesség előtt és 174 cm.Az első pà hónapban eléggé hànyingerem émelygésem volt néha hànyàs is
Most vagyok 62,5 kg és 16hetes. Kb mennyi lenne az ideàlis a végére...ti mennyit hiztatok??miből állt az étrendetek??
A "nagy könyv szerint" normál BMI (azaz testtömegindex) mellett 13-14 kg hízás a normális terhesség alatt. De ugye nem vagyunk egyformák,van aki alig szed fel egy-két kilót valaki a harmincat is túlszárnyalja. A lényeg hogy ne két ember helyett egyél, hanem két emberért. Napi kb 300 kalóriával nagyobb most az igényed (ezt lehetőleg necsokiból, édességből, nasiból tevődjön össze).
Nyugi a gyarapodásod csak ezek után fog beindulni, sőt az utolsó hetekben akár heti 1 kg-ot is felszedhetsz.
Boldog, problémamentes babavárást kívánok neked!
Szia!Az első terhességemnél 15 kg-ot híztam 40 hét alatt.Soknak találtam,mert nagyon nehezen ment le, még 2 év múlva is volt rajtam +4 kg.Most várom a másodikat,12. hétig 2 kg-ot híztam,rám is szólt a védőnő,hogy kicsit lassítsak,mert ez sok.Onnantól kezdve végig (most vagyok lassan a 38. hétben) egészségesebben éltem,étkeztem,normális kajákat ettem,nagyon odafigyeltem,minden nap sétáltam,kivéve az utóbbi pár hetet,plusz itt van a majdnem 3 éves örökmozgó fiam,de majdnem hiába tettem ezt,mert megint majdnem +13 kg-nál tartok.Még kb. 1-1,5 hetem van hátra,és az elmúlt fél-egy hónapban nagyon gyorsan nőtt a súlyom,mindegy,mennyire vigyáztam,"utolértem magam".Már hetente majdnem +1 kg-ot hízok,és nem vizesedek,a doki is mondta,hogy teljesen kitölti a baba a hasamat,semmi felesleg nincs ott sem,ami kidudorodik,az mind gyerek,nem háj :)
Szintén 62-ről indultam,de nem volt bajom se hányingerrel,se étvággyal.
Szóval a saját példámat nézve,nem lehet megállapítani,ki mennyit fog hízni.
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!