Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A macska közelsége is baj,...

A macska közelsége is baj, vagy csak az ürüléke környékét kell kerülni?

Figyelt kérdés
Nekem nincs macskám, soha nem is volt, így biztos, hogy nem estem át azon a macskás betegségen, nem jut eszembe a neve, de biztos tudjátok mire gondolok. Viszont a barátnőmnek van cicája, és volt róla szó, hogy meglátogatom, csak nem tudom, hogy babásan nem jelent-e veszélyt? Vagy maga a macska nem baj, ha dörgölődzik?
2009. dec. 10. 10:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
46%

Ki akartuk zárni, de nem sikerült, mert annyira sírt, hogy kizártuk. Naponta többször porszívozom a lakást. A gyermekorvos azonnal elküldte a fiam vizelet és székletmintáját vizsgálatra-negatív lett.

Sosem feküdt a cica a fiamra, sosem bántotta. Hozzá kell tenni,hogy jámbor cica nagyon. Fiam imádja, nevet, kacag rá, beszélget vele, átöleli és már 6 hónaposan kúszott, majd mászott utána. A játékai után pedig nem. Mostár simogatja. Farkára vigyázni kell, mert azt húzogatja. Semmijen allergia nem jelentkezett eddig. Mostmár számtalanszor fekszik a fiam lábához, ha a nagyágyban elalszik, melléfekszik, de sosem rá. Kezdettől tanítottam a cicának, hogy nem szabad bántani és úgy tűnik eddig minden rendben van. Mostmár megy a fiam utána, megkeresi és hangosan kurjong, ha megtalálta a lakás másik végében.

2009. dec. 10. 13:15
 12/16 anonim ***** válasza:
74%
Nekem mindig is volt és van is szobacicám.És nem estem át a toxoplazmózison.33hetes vagyok mindig ellenőrzik vérvételkor,de nem kaptam el.A cicám egy tündér,dorombol az ölemben a kis manómnak,ő pedig rugdossa belülről.Nemrég vettünk egy légzésfigyelőt, amikor kipróbáltuk és sipolt,a cicám rohant oda mint a bolond és krummogott.Meggyőződésem,hogy a babó minden mozzanatát lesi majd.A fejlődését is segiteni fogja azzal,hogy a cica mozog a baba pedig követi a szemével,fejével.Sajnos a mi kultúránk még nem európai,nem tartunk ott,hogy tiszteljük az állatokat.Megdöbbent az emberek tudatlansága,mikor kidobják az állataikat-mikor érkezik a baba.Ne csodálkozzon majd az ilyen szülő 50 év múlva,mikor a gyereke bedugja egy otthonba,mert pelenkázni kell,magatehetetlenné,feleslegessé válik-csak ugyanazt fogja tenni amit otthon látott.
2009. dec. 10. 13:26
 13/16 anonim ***** válasza:
17%

nem tudom, hogy miért baj az, ha valaki elmondja, hogy ő hogy gondolja ezt a macska dolgot! és attól még nem kell azt gondolni, hogy állatkínzó, és hogy maj erre fogja a gyerekét is nevelni, vagy hogy majd a gyereke öregotthonba teszi majd???!!!! ó, drága Szűz Máriám, hogy milyen emberek vannak....

attól még, hogy valaki azt akarja, hogy ne legyen macska közelben a gyereke, meg mindenhol azt olvasta, hogy a macska nem jó ha terhes kismama közelében van, attól még nem kell lehurrogni.... szerintem!!!!

2009. dec. 11. 13:46
 14/16 anonim ***** válasza:
65%

Azért kell lehurrogni mert ha nem kell neki cica terhesség alatt az a szíve joga de ne azt írja,hogy veszélyes!Egyáltalán nem veszélyes ha betartod a szabályokat!Akinek állata van felelőséggel tartozik az állata felé is!Tele van a menhely a megunt és kidobott kedvencekkel.Nem kell gerjeszteni a felesleges pánikot!

28 hetes ,cicatartó egészséges kismama

2009. dec. 11. 22:01
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
13.46!Mert itt nem azt kell leírni,hogy ő,hogy gondolja!Árt e vagy nem a macska.Ebben a kérdésekben a tényeket kell leírni,hogy valóban árt -e!!Vagy ha a saját véleménye akkor írja oda nem tudom biztosan ezt csak gondolom!Felesleges ördögűzés a macskák ellen!
2009. dec. 12. 10:59
 16/16 anonim ***** válasza:
Igen egyet értek. Az nem baj ha nem akarsz macskával élni ha van gyerek. A baj először is azzal van hogy attól még nem az a helyes amit mondasz, miszerint veszélyes. A másik az hogy ilyenkor félő, hogy követed a gyakorlatot, hogy ha gyerek jön, kutya, macska megy. Jobb esetben máshoz rosszabb esetben képzelj el bármi rosszat. Vagy ha te nem is de az írásod nyomán majd egy csomó hiszékény ember kidobja a macskáját.
2009. dec. 12. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!