A macska közelsége is baj, vagy csak az ürüléke környékét kell kerülni?
Toxoplazma! A macska tisztálkodásnál mindenhol megnyalja magát, tehát a szőrén is lehet bárhol. Én sokat játszottam gyerekkoromban kutyával, macskával, de mégsem estem át ezen a fertőzésen, így nekem rendszeresen nézik. A szülőknél van kutya 2, macska 2, most kerülöm őket. Szerintem nem minden állat hordozza ezt a fertőzést, sosem lehet tudni.
31 hetes
Toxoplazmózis amiről te írsz, az emberek 99százaléka átesik rajta. Szólj az orvosodnak hogy csináljanak vérvizsgálatot, az kimutatja. A második válaszoló jól írta, nem csak a cica kaki fertőz, hanem az is ha simogatod, de ha rendesen kezet mosol semmi baj nem lesz. A macskákon kívül pl nyers zöldségek és gyümölcsök, angolos húsok is okozhatnak ilyen bajt. Olvashatsz róla sok helyen:
én azt olvastam, hogy a terhesség alatt mindenképpen kerülendő a macska!!!
nekem anyósoméknál van macska, de én a 9hónapom alatt egyszer nem voltam bent náluk (ugyanis ott a "kis cuki cicuska" fontosabb volt, mint az unoka :( ), és mióta megszületett a picurkám, azóta sem vittem oda hozzájuk, ha látni akarják, ők jönnek!
11:27-es vagyok aki a linket is küldte.
Van macskánk, semmi bajom nem lett a terhesség alatt, de a dokim szerint én már átestem rajta fiatal koromban. Ezért is írtam a vérvizsgálatot neked, abból kimutatható ha már átestél, és akkor semmi baj nem lesz ha macska közelébe mész. Nagyon felfújják ezt a témát most, mert fizetni kell a vizsgálatért és így többen kérik :o)
Nekem 25 éve vannak folyamatosan macskáim. És mégsem estem át a betegségen. Jelenleg is van egy 8 éves macskám, szobacica-végig rettegtem a terhességemet, nehogy akkor kapjam meg a toxoplazmozist, de az állatorvos is felvilágosított, hogy a macska úgy fertőződik meg, hogy megeszi az egeret, patkányt, különböző dögöket, azaz a szobacica, aki sosem járt kint, attól nem lehet elkapni,hisz ő sem találkozik a betegséggel. A fiam 11 hónapos és semmi baj a cicával és a babával sem. Csak elég hamar megtanult mászni a cica után, szóval a mozgásfejlődését segítette.
Egyébként a toxoplazmózisra keress rá a neten és megtudod, hogy a hústól és a zöldség-gyümölcstől is meg lehet kapni ugyanezt a betegséget, ha azok fertőzőttek.
Szóval a szobacicától nem kell félni.
Talán az öszes rokonnak ki kéne dobni szerencsétlen állatot mert valahol a családban jön a gyerek? Nem ugyanolyan tehetetlen lény aki ránk szorul? Gondolom ezt abból hogy valaki itt panaszkodik hogy a macska fontosabb az anyósnak mint az unoka.
Amúgy én is ajánlom a vizsgálatgot és akkor legalább megtudod hogy állsz és nem lesznek kétségek. Nekünk mindenhol van az barátok között macska, és egyiknek sem lett semmi baja a terhesség alatt.
A cicák ha fertőzöttek is a toxoplazma vírussal, életükben egyszer ürítik kb. 1 héten keresztül. Csak akkor lehet elkapni tőlük! Ezt az állatorvosunk mondta, érdekelt a téma, mivel nekem is van cicám, és nem estem át a fertőzésen. Most 20 hetes vagyok, nem tartok tőle,hogy elkapom, hiszen szobacica, nem jár ki.Puszilgatni nem érdemes, mert az ördög nem alszik, de "rettegni sem", mint ahogy valaki följebb írta.
Kinti cicákat viszont inkább ne simogasd a terhesség alatt. És attól, hogy nincs cicád, még áteshettél a fertőzésen, sok mindentől el lehet kapni még (pl: nyers hús, mosatlan zöldség, gyümölcs ).
11:59-es! Légyszives írj egy kicsit bővebben a cicád és babád közötti "kapcsolatról".Hogy reagált a cica a baba érkezésére?Kizártad a babaszobából? Cicaszőrrel nem volt gond (gondolom minden nap porszívózás stb.)? Olyan jó volt olvasni, hogy a baba hamar megtanult mászni a cica után, én sem szeretném sokáig kizárni a cicát majd a másik szobába, hisz ahhoz van szokva, hogy mindig velünk van.
Kedves kérdező!Ne haragudj, hogy kérdést tettem föl, de nagyon érdekel a téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!