Kismamik! 5hetes terhes vagyok, milyen vitamint ajánlanátok?
Ha egészségesen étkezel, sok zöldség gyümölcsöt eszel (ami nem mű) akkor semmit.Sokan szednek elevitet.
Én nem szedtem, és a vérvételi eredményeim tökéletesek voltak.Mind a vas és minden más.Ja a lányom egészséges 2,5 éves, 3050gr-mal született.Szóval úgyis ajánlani fogják a terhesvitamint, döntsd el te hogy kell-e vagy sem.
Az én eredményeim is tökéletesek voltak, ennek ellenére nem mertem volna megkockáztatni, hogy ne szedjek vitamint.
Egyébként én az alapján döntöttem, hogy melyik kapszulás, mert a tablettát nehezebben tudom lenyelni, eltörni meg nem szeretem. Szempont lehet, hogy van, amit lehet egészségpénztárra venni, van, amit nem.
Aztán valakinek az egyiktől van hányingere, valakinek meg a másiktól - ez is egyéni.
Ahány doki, annyifélét ajánl, pedig nagy különbség nincs.
Az enyém Femibiont mondott, de mondtam, hogy Matruellét vettem már, azt mondta, az is jó.
Egyébként a 12. hét előtt a legfontosabb a vitamin, hogy elkerüljük a fejlődési rendellenességeket.
2.
A folsav az egyetlen, amit nem tudsz étellel bevinni megfelelő mennyiségben. Azt szedd. Minden más megfelelően változatos táplálkozás mellett csak a táplálékkiegészítők forgalmazóit gazdagítja.
Erről egyébként az indexen volt 1-2 napja egy jó cikk.
Szerintem arra semmiképp ne alapozz, hogy másnak egészséges gyereke született, pedig nem szedett semmit.
A folsav szükséglet ebben a hetekben neked kiemelt, egy napi folsav adagot természetesen 12 tál! spenótfözelékből tudsz bevinni. Szóval döntsd el hogy naponta eszel-e ennyit, vagy kockáztatod az esetleges rendellenességek kialakulását. Persze ha szedsz pótlást sem garancia az egészséges magzatra, babára, de nagyobb az esély.
A második trimeszterben a kalcium igényedet kell kielégíteni, ha szerencsés vagy és tudsz megfelelő minőségű tejterméket, nem 150 forintos literes "tejet" , fogyasztani akkor nem kell pótlás, de ha te is olyan szerencsés leszel mint én, akinek még most sem megy le vajaskenyéren kívül más a torkán, szedj vitamint.
Egyébként nem terhesen is télen szed az ember vitamint, egyrészt mert nincs zöldségszezon, fagyasztva minden veszít értékéből, másrészt immunerősítő, ami kell, mert itt a járvány közepén nem mindegy hogy rajtad is átmegy-e , vagy sem.
Én Femibiont szedtem, két naponta egy adagot. Sajnos nagyon kevés kismama tud egészségesen táplálkozni, főleg télen, ráadásul azon kívül amit te megtermelsz otthon magadnak, tele van minden ***-ral, csak vitaminnal nem.
Már ha van olyan kismama akit egyáltalán nem visel meg a terhesség és tud mindent enni.
mindenképpen szedj vitamint. Ha egészségesen is étkezel, a mai, bolti import termékek nem tartalmaznak megfelelő mennyiségű vitamint. Az életstílusod/ nem olyan mint egy 70 évvel ezelőtti, földműves asszonyé, a tesco-s spanyol import paradicsomy vitamin tartalma pedig nem olyan, mint a kertből frissen szedett paradicsomé.
Szép hogy egészségesen étkezel, de sajnos nem elég :(
Elevit, gravida, femibion - teljesen mindegy melyiket választod, de kell, hogy legyen egy kis többlet a szervezetedben mindenből. Szimplán táplálkozással ezt bevinni lehetetlen.
(ui: én egyszer sem hánytam terhes vitamin mellett, tévhit hogy hányást okoz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!