Placenta praevia partialis volt valakinek? Mi is ez valojában?
Figyelt kérdés
2014. febr. 17. 14:50
1/7 anonim válasza:
Placenta praevia = elölfekvő méhlepény
Típusai (a belső méhszájhoz viszonyított helyzete alapján):
- placenta praevia totalis/centralis: a belső méhszáj területét teljes egészében lepényszövet fedi
- placenta praevia partialis: a lepény a belső méhszájat csak részben fedi
- placenta praevia marginalis: a lepény széle eléri a belső méhszáj szélét
- mélyen tapadó lepény: a placenta megközelíti a belső méhszájat, de annak szélét nem éri el
2/7 A kérdező kommentje:
koszonom. és melyik esetben van rá esély hogy elmozdul onnan a 30 hétig?
2014. febr. 17. 15:18
3/7 anonim válasza:
Mindegyik esetben van rá esély, legtöbbször el is mozdul. Az, hogy partialis, már most azt jelenti, hogy nincs rajta teljesen, tehát gyakorlatilag kizárt, hogy nem mozdul fentebb.
4/7 anonim válasza:
Azt mondta az orvosom hogy a 28. hétig várható hogy elmozdul. Nekem teljesen fedte a méhszájat, de már csak közel van hozzá, nem is érinti.
5/7 A kérdező kommentje:
Kedves utolso! hányadik hétben fedte teljesen és most hányadikban vagy? nem volt vérzésed? az orvosom azt mondta elofordulhat.
2014. febr. 18. 10:04
6/7 anonim válasza:
18. héten még fedte teljesen, véreztem is de szerencsére nem fogtak bent a kórházban csak feküdnöm kellett (és azóta elég sok magnéziumot szedek), 25 hetesen már nem is érintette csak nagyon közel volt (pár mm). A doki szerint még azzal sem engednek szülni, hanem császár, de azóta is javulhatott a helyzet.
7/7 anonim válasza:
Szia! Nekem a 18. heti UH-n még teljesen fedte a méhszájat, nagyon sokat fájt is a hasam és görcsölgettem. A 20. heti UH-n már 3cm-re volt a méhszájtól és kb a 22. héttől megszűntek a pocakfájások is :) nyugi el fog onnan menni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!