Van köze a genetikának a baba méreteihez? Vagy tényleg baj van és ezért kicsi?
Riogatott már két orvos is hogy mivel kicsit kisebb a combcsontja és a mérete a megfelelő héthez képest retardált lehet.
De hát én sem voltam nagy sőt 2.7kg születtem úgy hogy egy héttel tovább voltam bent. Unokatesóm 2.9 volt, öcsém a legnagyobb a családban kereken 3kg-mal. Még anyukám is 2.9 és apukám is 3.1kg volt Tehát felőlünk mindenki kicsi, de még a férjem is 3.2vel született.
Combcsont ügyben...hát magasok sem vagyunk én 165 cm ami 2cm kisebb apukámnál. a férjem 173cm..tehát nem vagyunk nyakig lábak. Lehet ez az ok , vagy csak bízni akarok benne?
Abszolút köze van a genetikához.
Kicsi család, ahogy írtad, miért pont most születne egy óriás bébi.
Szerintem ne aggódj. Hány hetes terhes vagy?
A vizsgálatkor elméletileg 22+7 naposnak kellett volna lenni és 22+2 fele mg.
BPD:55mm AC:178mm HC: 202mm FL: 37mm
Becsült súlya 529gr
Ha jól látom, eszerint:
normálisak a méretei.
Itt:
meg azt írják, 2 hetes lemaradásnál "kell" csak megijedni.
Hozzáteszem, én csak 155 cm vagyok, apa viszont 190 - az előző gyerekemnek is mindig rövidebb volt a combcsontja és keskeny a feje, és még szülés előtt is kisebbnek saccolták (ahogy mostani pocaklakót is), mégis 3500 grammal és 55 centivel született, pedig egy hónappal korábban jött.
Kicsit el is mosolyodtam mikor közölte hogy nagyon rossz híre van ha ez így marad akkor kis súllyal vagyis 3kg alatt fog születni, rögtön eszembe jutott a család...
Erre leszólt rendesen hogy ne mosolyogjak ezen ez hatalmas probléma.....
Pedig eszek rendesen..és tényleg megpróbálok mindent megtenni, de hát nem nő olyan rohamosan.
Ja csak ilyen kicsi az eltérés?
Ez semmi:) ne aggódj, lesz ez még több is, vagy kevesebb, éppen attól függően, hogy mennyit nőtt a baba.
Teljesen jók ezek a méretek szerintem.
Az meg, hogy 3 kg alatt marad, hát remélem az enyém is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!