Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fontos csináltatnom kombinált...

Fontos csináltatnom kombinált tesztet?

Figyelt kérdés

Van két egészséges fiam, tavaly volt egy vetélésem, most ismét babát várok... 31 éves vagyok! Az első terhességem alatt integrált tesztet csináltattam ami teljesen negatív lett sok súlyos betegségre, köztük a down kórra is...

Most ismét pedzegeti az orvosom, hogy nem ártana a teszt, de nagyon messzire kéne utaznunk hozzá, mert itt nem veszik le a vért... Szerintetek tényleg indokolt?

2014. febr. 13. 10:13
 1/4 Jégtánc ***** válasza:
38 évesen szültem a 3-ik gyermekem.A kombinált teszt csináltatását én az uh és afp eredmény - től tettem függővé.Minden vizsgálat rendben volt,így nem láttam indokoltnak.Ha téged megnyugtat csináltasd meg.
2014. febr. 13. 10:17
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi!
2014. febr. 13. 10:19
 3/4 anonim ***** válasza:
biztos, hogy megcsináltatnám, bármi lesz is, akkor nem tehetsz később szemrehányást magadnak, ettől megnyugszik a lelked, hidd el
2014. febr. 13. 11:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Tegnap leírtam az én történetemet egy hasonló kérdésre, neked is ide másolom.

31 évesen második gyereket várom, egyszer sem csináltattam. Nem éreztem szükségét. De képzeld most alacsony lett az afp-m amiért menni kellett a genetikai tanácsadásra, és igazándiból mivel nincs semmilyen kockázatbecslésem (se integrált, se kombinált, se négyes teszt), így nem merték azt mondani még a szuper ottani u.h. eredményem ellenére sem, hogy 100%, h. egészséges a bébi. Ettől függetlenül én még tudom, hogy az, hisz semmilyen eltérés nem volt látható, meg a professzor úr is mondta, hogy azért elég valószínű, hogy semmi baja, de így utólag azért jobb lenne, ha lenne a kezemben egy negatív kombinált teszt. Mindegy, amúgy nem aggódom, nem hiszem, hogy down-os volna. De azért tényleg egy picit megbántam, hogy nem mentem el, mert most még az a pici rossz gondolat sem próbálna fészket rakni a fejemben időnként.

A saját nődokim mondjuk előző bébinél is azt mondta, hogy ha én semmiképp, semmilyen körülmények között nem vetetném el, akkor feleslegesek ezek a tesztek.

A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.

# 12/14 Időpont tegnap 16:33 Privát üzenet Ez a te válaszod.

Előző vagyok: nem a pénz miatt nem csináltattam amúgy, hanem azért, amit a dokim mondott, merthogy úgysem vetetném el...

2014. febr. 13. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!