Nasonex orrspray használható-e babavárás alatt?
Sziasztok!Persze utánajártam a kérdésnek magam is,csak többféle választ kaptam.:(
Sajnos az allergiám az utóbbi időben aludni sem hagy,de leginkább attól tartok,hogy a sok erőlködős orrfújás sem tesz jót a picinek.Az orvosom szerint nyugodtan használhatom továbbra is....aztán olvastam,hogy terhesség alatt nem ajánlott a használata.
Most akkor mit tehetnék?Esetleg van olyan kismama aki hasonló problémával küzd?Köszi a segítséget előre is!!!
15 hetes kismama
én is allergiás vagyok és az a lényeg a dokim szerint és a gyógyszerész néni szerint, hogy tengervíz alapú legyen!!
üdv19.hetes kismama
Szia, Minden gyógyszerre vonatkozóan létezik egy ún. "Gyógyszer alkalmazási előirat", ami részletesebb, mint a betegtájékoztató, mert az adott gyógyszerről nem a beteg, hanem az orvos számára ír le mindent. Ennek a készítménynek a terhességre vonatkozó leírása ott az alábbi:
4.6 Terhesség és szoptatás alatti alkalmazása
Terhes nőkön nem végeztek szakszerű, ill. megfelelően ellenőrzött vizsgálatokat.
A maximális javasolt dózisok intranasalis alkalmazása után nem alakul ki mérhető mometazon plazmaszint, ezért a magzati expozíció valószínűsége elhanyagolható és a reproduktív toxicitás kockázata is nagyon alacsony.
Egyéb intranasalis kortikoszteroid készítményekhez hasonlóan a Nasonex orrspray is csak abban az esetben adható a terhesség, ill. a szoptatás ideje alatt, ha a kezelés várható előnyei felülmúlják az anyát, a magzatot, ill. a csecsemőt fenyegető lehetséges kockázatot. A terhesség ideje alatt kortikoszteroidokkal kezelt anyák újszülöttjein gondosan figyelni kell a hypadrenia tüneteit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!