15hetes kismama vagyok! Nem oltattam be magam, mert félek! Ha nem megyek egyáltalán emberek közé, és a családom megkapja a védö oltást, akkor biztonságba érezhetem magam picit!? Mit gondoltok?
Tévedésben élsz. Te vagy az aki ijesztget, riogat, farkast kiált, amikor nincs is. Én csak tényeket említek.
Eddig egy oltott kismama magzatának se lett semmi baja, a nem oltottak közül azonban kettő meghalt, és több, mint tíz van lélegeztetőgépeken. Akkor számoljunk, hogy mi a veszélyesebb: oltatni vagy nem oltatni?
Az elkövetkező 80 év során kiderül, hogy debil lesz-e a gyerekem az oltástól, illetve lesz-e az oltóanyagnak valami mellékhatása mondjuk 65 éves korában... De az már a szüléskor ki fog derülni, hogy nőtt-e második feje vagy harmadik füle.
A lényeg pedig: az elkövetkező 20 hetet nem fogkm bezárva és rettegve tölteni, azzal hitegetve magamat, hogy a C-vitamin meg a kivi megvéd a betegségtől. És azzal sem fogom riogatni magamat, hogy a gyermekem beteg lesz egy elölt vírusokat tartalmazó oltóanyagtól egész életére, vagy hogy ettől lesz ráoks 60 éves korában.
Hétvégére már fagy lesz!!! :)
Jézus, ki ez a pontozó király :D
Sziasztok!
16. hetes terhes vagyok. Eddig csak olvasgattam a H1N1-es kérdéseket. Szerintem nem kéne összekapni azon hogy ki adatta be és ki nem. Mindenkinek a saját döntése. Én nem adattam be és nagyon sajnálom a két kismamát, de az oltás következményeitől nem csak tavaszig félnék hanem egész életemben. Viszont az múlt heti rendőr férfi esetéből kiindulva az oltás beadása után is ugyanúgy félnék. Tehát el lehet kapni ugyanúgy a vírust, súlyos szövődménnyel. A kisfiú pedig aki agyvelőgyulladást kapott arra nem gondol senki hogy az oltás következményeképp kapta? A keresztlányomnak januárban volt agyvelőgyulladása miután megkapta a pneumococcus elleni védőoltást.
A média nagy nyomást gyakorol az emberekre. Ha nem lett volna ennyi ellentmondás az oltás körül szerintem már mindenki nyugodtan beadatta volna magának.
Szia! Én is 15 hetes vagyok, és azt hittem, én vagyok a világon a legoltásellenesebb kismama. A gyerekek védőoltásait is százszor meggondolom, nem hogy ezt... Egész eddig én is úgy gondoltam, hogy bizonyos óvintézkedések szigorú megtartásával megóvhatom magam (ami lehet, hogy így is van). Mégis, most hogy a második kismama is meghalt, akit ráadásul félig-meddig ismertem is, nagyon fontolóra vettem az oltást. Tudom, hogy azt írtad, nem érdekel mit mondanak az orvosok, de ezért leírom, nekem mi változtatta meg a véleményemet. Megkérdeztem 4 nagy szaktekintélyű orvost (biológus, allergológus, nőgyógyász, aneszteziológus-intenzív terápiás orvos), és mind a négyen egyértelműen javasolták az oltást. Ráadásul a biológus azt is elmondta, hogy ő nagyon alaposan utána nézett és megbízható az oltás, kismamák és magzataik számára is. Tudom, nincs rá vizsgálati eredmény vagy garancia, viszont a vírusról már bebizonyosodott, hogy kismamákra nagyon veszélyes. Eddig én is azért nem oltattam, mert nem mertem kockáztatni az oltást, ma viszont azért oltattam be magam, mert nem merem kockáztatni a vírust. Semmiképpen nem kioktatni vagy meggyőzni akartalak, én teljesen megértem azt is, ha valaki nem meri beadatni magának, hisz tegnapig én is így gondolkodtam. De ez a négy nagyon nagy nevű és az asztalra sokat letett orvos meggyőzött. Főleg, hogy egyik sem dilemmázott, mind egyértelműen javasolta. Csakis az én érdekemben, nekik más érdekük nem fűződik az oltáshoz.
A tiomerzál (higanyszármazék) ellen pedig tudod, mit tehetsz (ha mégis beadatnád)? Szedjél szelént, az nagyon jól megköti a káros anyagokat, és kifejezetten nehézfém kivezetésre is használják. Mikor az amalgámtöméseimet cserélték, akkor is azt szedtem, és elmúlt minden átmeneti higanymérgetésre utaló bajom (fejfájás, szédülés, hányinger), ez is bizonyítja, hogy remekül leköti ezeket az anyagokat!
Remélem, tudtam segíteni! Bárhogy is döntesz, a lényeg, hogy te elégedett legyél a döntéseddel és vigyázz nagyon magadra!
Jó egészséget minden kismamának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!