Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért ítélik el azt aki 20...

Miért ítélik el azt aki 20 évesen vállal gyereket?

Figyelt kérdés

2014. febr. 9. 12:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%
ja igaz.
2014. febr. 9. 14:23
 12/19 anonim ***** válasza:
69%

én 18 évesen szültem.előtte nem voltak céljaim,álmaim.de mikor valamiért felelősséggel tartozik az ember,rájön hogy menni kell és csinálni kell.ha nem szülök fiatalom valószínüleg most dolgozhatnék táncosnőként vagy valami alja munkát mert nem csináltam semmit.én csak bíztatni tudom az embereket,ha módjuk van rá és meg engedhetik,szüljenek fiatalon(persze nem annyira fiatalon).

És végére csak annyi,hogy lehet valaki felelőtlen meg buta stb.de egy gyerek sok mindenen változtat,felelőssé teszi az embert és 180 fokot tud rajtuk fordítani

2014. febr. 9. 14:35
 13/19 anonim ***** válasza:
29%
Szia, Én most vagyok 20 éves és 28hkm, szóval én nem itélem el azt aki fiatalon szűl gyereket, és hozzáteszem tervezett baba, még az sincs, hogy becsuszott volna, párommal 6 hónapig probálkoztunk és a 7.lett a sikeres hónap mikor végre összejött a törpénk.Párom is csak 23 éves, de belemertünk vágni, nekem éretségim van és majd szeretnék mellé még valami szakmát is lerakni, páromnak szakmája van amiben el is tudott helyezkedni és így anyagilag is megtudjuk teremteni a picinek is ami kell.5 és fél éve vagyunk együtt, amiből 2 és fél éve együtt is lakunk, hálistennek jól megvagyunk, bár most, hogy babát várok, elég hisztis lettem, pedig elötte soha nem voltam az, de párom jól kezeli ezt a helyzetet is.És nem bántuk meg, hogy beválaltuk a babát, úgy vagyunk vele, hogy jobb fiatalon beválalni, mert ilyenkor még tele vagyunk energiával.Persze nem itélem el azt sem aki késöbb válal gyereket, mert ez mindenkinek a saját döntése, és mindenki maga tudja eldönteni, mikor érzi magát készen rá.Pedig mi is tudjuk, hogy nem csak a babázásròl van szó és a szép pillanatokròl, hanem lesznek nagyon nehéz pillanatok is, és sok felelőséggel is jár.üdv:N
2014. febr. 9. 15:14
 14/19 anonim ***** válasza:
79%

Nem ertem ezt,hogy miert kell allandoan mas helyett itelkezni...Ez a mai magyar tarsadalom betegsege.Mindenki azt hiszi,hogy csak es kizarolag az a jo,ahogy o gondolkodik es ahogy o eli az eletet.Van aki 20 evesen erett az anyasagra,van aki meg 30 evesen sem.

Nem allandoan a masikkal kellene foglalkozni.Raadasul nem vagyunk egyformak,mindenkinek onmaganak kell eldontenie, hogy mikor vallal gyereket.

Egy a lenyeg,hogy akkor dontson igy,amikor kesz felelosseget vallalni egy masik szemelyert es olyanok a korulmenyei,hogy tud rola gondoskodni.Az,hogy ez mikor jon el nem kotheto egy bizonyos eletkorhoz,egyenenkent valtozo,hogy valaki mikor erik meg a feladatra.

En 23 evesen szultem,fel evet halasztottam ez igaz,de utana nappalin befejeztem az egyetemet.

Ugy gondolom,hogy semmivel sem vagyok rosszabb anya,mint azok az ismeroseim,akik 30 folott szultek.

A parommal dolgozunk,eltartjuk a fiunkat,nem az allamon eleskodunk.

En ki merem jelenteni,hogy 23 evesen teljesen erett voltam arra,hogy gyereket vallaljak.

De ismerek olyat,aki 19 evesen szult es odaado,felelossegteljes szulo,barmilyen hihetetlen is. Viszont a sajat nagynenem,aki egyebkent egy intelligens,diplomas no,33 evesen szulte unokahugom es haaat mindennel foglalkozott,csak epp a gyerekevel nem.Pwrsze ezzel nem akarom azt mondani,hogy mindenki ilyen,aki 30 felett szul.

Nem kell altalanositani es kell,hogy szoruljon mindenkibe annyi minimalis intelligencia,hogy kepes legyen felfogni azt,hogy nem mindenkinek az az elfogadott,ami neki es attol mert en X evesen vallaltam gyereket,nem biztos,hogy mindenkinek akkor kellene.

Az egesz tarsadalom mas lehetne,ha az emberek kicsit magukba neznenek es valtoztatnanak a hozzaallasukon.

Egyebkent masok megszolasa nem a kiegyensulyozott es ertelmes emberek szokasa,de ezt csak zarojelben jegyzem meg...Nekem egyebkent semmi indittatasom,belso kesztetesem nincs arra,hogy azzal foglalkozzak,hogy ki hany evesen szul.

Hogy egy mondatban is valaszoljak a kerdesre: azert szoljak meg,mert ma,Magyarorszagon sokan gondoljak ugy,hogy csak es kizarolag az a helyes,amit ok tesznek.

Es vegul egy jo tanacs: az ilyen velemenyekkel nem kell foglalkozni,ugy elj,ahogy Neked jo,addig amig senkinek nem artasz,addig semmi gond nincs.

27/L

2014. febr. 9. 15:39
 15/19 anonim ***** válasza:
53%
Mert ma Magyarország tele van beképzelt,rosszindulatú és irigy nőszemélyekkel,a legtöbbnek össze sem jön a gyerek,vagy pedig közel 40 évesen szül aztán sajnálkozik,és meglátja,hogy ott egy fiatal anyuka egyből ítélkezik,azért is mert általánosít és azért is mert bánja,hogy neki csak akkor lett.Az nem igaz,hogy egy 20 éves nem érett,sőt sok 30 éves néha éretlenebb,mint a 20on évesek,lassan már legyerekezik a 20 éveseket,de hát magukból indulnak ki.21 .évesen szültem nem így terveztük,így jött össze,másodikos voltam a főiskolán,amit be is fejeztem,együtt vagyok a párommal együtt élünk 3an,nincs anyagi problémánk sem,ér jelentem a gyerek mellett értünk meg szülővé, a 30 éves sem lesz hamarabb anya,Ő is ugyanúgy a gyereke mellett érik meg rá.Rugalmasak vagyunk,lazák,türelmesek nem kezdünk el jajveszékelni ha a gyerek egyedül felmegy a csúszdára még a játszótéren látnotok kéne hogy hisztizik egy-két anyuka mikor a 3-4 éves egyedül akar lecsúszni.Manapság divat lett lenézni a fiatal anyukákat,ami ostobaságra és éretlenségre vall.Nem a kor határozza meg ki milyen anya lesz,és mennyire érett,és,hogy mennyire viszi anno fiam bölcsis társainak a szülei mind idősebbek voltak és egy-két kivétel bolti eladók,sori munkások voltak a szülők,a legtöbb se szakmája se diplomája nem volt,ez egy városi bölcsi volt.Ennyit erről.
2014. febr. 9. 16:24
 16/19 anonim ***** válasza:
Imadom a provokalo kerdeseket, ami csak arra jo, hogy barki barmit ir elkezdodjon egy lepontozasi hullam. Ekozben meg a kerdezo jot rohog. Mert, hogy azt meg nem olvastuk, hogy ot most ez a tema mennyire erinti.
2014. febr. 11. 13:15
 17/19 anonim ***** válasza:

Azért mert sajnos a mai magyar ember ilyen.

Régen nem volt baj ha valaki az első második vagy akár már a harmadik gyerekét várta.

Soha nem fogom megérteni, hogy miért nem tud mindenki a saját életével foglalkozni, s mint hogy a másikéval, hogy mikor lett terhes stb...

Szerintem mindenkire rátartozik, hogy mikor mit csinál, mibe kezd bele és mit vállal.

Nem fejezte be valaki az iskolát és még nincs semmi a háta mögött? És? Utána is tud magával mit kezdeni ha igenis akarja. Egyébként pedig rá van kattanva mindenki a felsőoktatásra... nem szeretném kifejteni a véleményem, de SOHA az életben nem mennék se egyetemre se főiskolára, mert a tudás számomra nem ott kezdődik...

Egyébként 20 éves vagyok. Fiatal anyuka szerettem volna lenni világ életemben. Kijártam az iskolát, külföldön dolgozta mielőtt terhes lettem. Egyáltalán nem bántuk meg, hogy összejött a baba. Jövőre lesz az esküvőnk megvan minden anyagi háttér mind a két részről. Leendő anyósom is 17 évesen szült, azóta is boldogan élnek vagyis már élünk :)

Tehát nem azon múlik, hogy ki mennyi idős.

20 hkm

2014. febr. 11. 18:04
 18/19 anonim ***** válasza:

A hozzaszolasod utolso reszeben van a lenyeg (na jo, az ide vago lenyeg, mert a tobbi is tanulsagos). Hogy mindig is fiatal anyuka szerettel volna lenni. En meg ezt nem ereztem 20 evesen. Nem is olyan eletem volt, ami egy gyereknek "idealis" lett volna. Minden evben mas orszag. Na meg olyan ferfi sem volt az eletemben, akinek szultem volna ;) Es szerintem ez a lenyeg. Ha van egy olyan tars melletted, akinek TUDOD, hogy szulni szeretnel, es ezt mar 20 evesen megtalalod (vagy hamarabb) akkor hajra.

Tudod irigyellek ;) A nagymama majdnem egyidos lesz velem. Ez tok jo, ra lehet bizni majd a kicsit, aktiv stb. Az en gyerkemnek velem mar nem lesz ekkora "szerencseje" :D De ez az en dontesem volt, es visszenezve az elmult 10-12 evre, nem bantam meg. Nekem igy volt megirva.

2014. febr. 11. 20:46
 19/19 anonim ***** válasza:

Egyetértek veled, ugye minden ember más és más.

13 éves voltam mikor megismertem a párom, 14 (közel a 15-höz)amikor összejöttünk azóta is együtt vagyunk, tehát már több mint 5 éve, megvolt az eljegyzés, jön a nagy sátras lagzi.

Igen, ahogy írtad, már tudtam régen és tudom a mai napig, hogy a kedvesem az a férfi, akinek szülni szeretnék, ő a társa mindenben és a másik felem.

Van aki családcentrikus és már eleve érettebben gondolkodik, illetve van a másik véglet aki lazábban veszi az életet, a bulizás és az éjszakai élet a legfontosabb.

Soha nem tartoztam az utóbbiak körébe és örülök is ennek.

Ha már a nagyszülőknél járunk, édesanyám 42, édesapám 48, leendő anyósom 43, leendő anyósom 53 éves. Iszonyatosan örülnek az unokának. El sem tudom mondani mennyire.

Szóval én azt mondom, azon az elven vagyok, hogy ha valaki tudja, hogy ki a társa, tudja, kivel szeretné elélni az életét, és komoly tervei vannak, tud normálisan gondolkodni, meg van minden anyagi háttér, akkor nyugodtan vállalja be a babát. Fiatalon szülni tényleg egy élmény.

Mindenki foglalkozzon a saját dolgával, ne pedig azzal, hogy ki mikor szül.

2014. febr. 17. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!