Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért ítélik el azt aki 20...

Miért ítélik el azt aki 20 évesen vállal gyereket?

Figyelt kérdés

2014. febr. 9. 12:40
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
47%
Miért ítélnék el őket? Ez mindenkinek a saját döntése. Így legalább fiatal anyuka leszel :) Hajrá!
2014. febr. 9. 12:43
 2/19 anonim ***** válasza:
46%

Mert feltételezik, hogy nem tanul, vagy abbahagyja a tanulást, és a gyerek után talán már "nem lesz belőle" semmi... (bár sokan tanulnak a szülés után tovább, de az átlag - valljuk be, nem ilyen).

A mai társadalomban az az elfogadott(abb) a fehér kultúrában, hogy tanulsz, befejezed a főiskolát, egyetemet, és dolgozol egy-két-öt évet, alakítasz ki egy egzisztenciát, és utána szülsz gyereket... és a gyes után visszatérsz a társadalom hasznos tagjaként a munkahelyedre dolgozni. (Röviden).

2014. febr. 9. 12:52
 3/19 anonim ***** válasza:
20%

Egyeni velemenyem, hogy hogy 20 evesen lettem volna anya, nem ugy eltem volna meg, mint ahogy most. Hiaba felnott mar a 20 eves, meg nem erett. Gyereket nevelni nem annyi, hogy valaki megszuli, es "jaj, olyan cuki" babazzunk vele. A gyerek meg csak no, mint a gaz. Szerintem kesobb, ahogy neked is tobb tapasztalatod lesz az elettel kapcsolatban, ugy tudsz tobbet is tovabb adni a gyermekednek.

Szerintem ez nincs osszefuggesben a tanulassal, hisz nem mindenki jar egyetemre/foiskolara. Van aki mar 18 eves koratol dolgozik. Nem mondom, hogy idealis felallas. En tuti nem is vallalnam be, de mint mar irtam nem emiatt.

2014. febr. 9. 13:03
 4/19 anonim ***** válasza:
38%
2. vagyok. Egyetértek veled 3. Tényleg sokan nem járnak egyetemre/főiskolára (én is pld. csak 27 évesen keztem el a főiskolát, és 30 lettem mire befejeztem), de 18 éves korom után dolgozni kezdtem, és dolgoztam pár évet, mire gyereket mertünk vállalni, mind anyagilag, mind érzelmileg, - amire te utaltál. Én is 20 évesen még "gyenge" lettem volna szülőnek, mint támasz, stb. :)
2014. febr. 9. 13:06
 5/19 anonim ***** válasza:
55%

Én 20 évesen szültem a gyerekemet, 2. évfolyamos voltam akkor. Nekem rengeteg erőt adott az, h szingli anya lettem. Most csinálom a 3. diplomámat, 2 nyelven beszélek folyékonyan, a falu szegregált részéből tudtam önálló egzisztenciát teremteni és segítség nélkül lett 26 éves koromra tehermentes lakásom. A fiam pedig jelenleg az ország egyik legjobb gimijébe jár.

Tudom, nem ez az általános, de van ilyen is. Aki akar, annak nem akadály az utód...

Jelenleg 32 éves vagyok és épp babát várok. Sokkal rosszabbul viselem mind pszichésen, mind fizikálisan a várandósságomat, mint 20 évesen. Elhagytam már a középidőt, egy héten 4 napot tutira vízszintben kell legyek görcsölés miatt.

2014. febr. 9. 13:23
 6/19 anonim ***** válasza:
32%
Az se jó, ha valaki szingli anya lesz 20 éves korára - a gyerek szempontjából legalábbis nem jó. De te szépen csináltad utolsó válaszoló! :) Kevesen csinálják ilyen jól.
2014. febr. 9. 13:24
 7/19 anonim ***** válasza:
17%
hogy jár a 12 éves kisfiad gimibe?
2014. febr. 9. 13:25
 8/19 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem nem mindenki éretlen 20 évesen, biztosan van olyan, aki ennyi idősen is maximálisan helyt tud állni anyaként, és tényleg sokan dolgoznak 18 éves koruktól, akik mondjuk szakközépben szakmát tanultak, nekik akár a háttér is adott lehet. Szerintem nem feltétlenül kell ezt elítélni, mert nagyon mások lehetnek a körülmények egyes esetekben. Lehet 20 évesen éretlenül, felelőtlenül a semmire szülni, és lehet felelősen, éretten, biztos anyagi és érzelmi háttérrel is.

Ennek ellenére 20 évesen nekem még nagyon korai lett volna, egyszerűen nem voltam elég érett rá, nem hiszem, hogy tudtam volna ekkora felelősséget vállalni. Az meg a másik fele, hogy fősulira jártam, nem is nagyon lett volna mire. Most, 25 évesen, házasságban várom az első babánkat, 26 leszek mire megszületik. Csak 5-6 év a különbség, de érettségben, háttér szempontjából ég és föld.

2014. febr. 9. 13:26
 9/19 zabmester ***** válasza:
63%

Nálam hasonló volt a helyzet, mint az 5. válaszolónál: 20 évesen szültem, és sokáig egyedül is neveltem a fiam.

Őszintén szólva, ha akkor nem vállaltam volna őt be, akkor nem hiszem, hogy most tartanék valahol. Nekem 19 évesen még hiányzott két évem az érettségihez, mert a sulival anno nem foglalkoztam, inkább elmentem dolgozni. GYED alatt befejeztem a középiskolát, szereztem egy nyelvvizsgát, utána pedig elmentem egyetemre. Nyáron fogok diplomázni, plusz most már főállásban dolgozom.

Szóval nekem kimondottan jót tett, hogy gyerekem született, akkor már muszáj volt felnőnöm, még ha előtte ez nem is történt meg tejleskörűen.

A környezetem szerint jó szülő vagyok, a kisfiam egy teljesen normális, értelmes hat éves gyerek, nem hinném, hogy neki bármi hátránya származott volna abból, hogy húsz évesen szültem, vagy hogy öt éves koráig egyedül neveltem.

2014. febr. 9. 13:41
 10/19 anonim ***** válasza:
83%

#7-s:

Gondolom hatosztályos középiskolába jár.

2014. febr. 9. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!