Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit gondoltok a tini terhesség...

Mit gondoltok a tini terhességről?

Figyelt kérdés

Most kezdődött az Mtv-n ez az új sorozat, amiben tinik terhességét és szülését a gyerek nevelésüket mutatják be.

Én mostanában nagyon sokat gondolkodok azon, hogy mit tennék, ha megtörténne a baj..

Volt ez a lány, szakítottak a barátjával és kiderült, hogy terhes, a csávó nem vállalta fel a babát stb. de a csaj 16 éves létére megmondta a szüleinek, hogy megtartja a babát. a szülei legalábbis az anyja megpróbálta lebeszélni, de a lányt nem tudta, elég szörnyű 9 hónapon esett túl, mivel pompom lány volt, és hát egyre nagyobb pocakkal nem tudta sokáig csinálni hát kiszállt, a suliba mindenki megjegyezte amit tett. Ami szerintem eléggé hülye dolog. Mert szerintem azokat kéne lefujjogni, akik megcsinálják a bajt és rohannak elvetetni és persze mindenkinek elmondja, hogy mit is tett. Persze az ilyen lányokkal senki sem foglalkozik. Na mind1. És hát elment a csaj magántanulónak, amint már nagyon nagy volt a pocija, és mondhatjuk azt is, hogy arányaiban jól tartotta magát, elment dolgozni, közbe otthon tanult. Megszülte a gyereket, volt 1-2 meggondolatlan cselekedete, de azt egy 25 éves nő is elkövetheti. A szüleinél él, spórol, dolgozik, tanul és gyereket nevel. Most szerintem egy pompom lánytól akit eddig csak a divat és a pasik érdekeltek elég nagy fejlődés.

Szóval egyáltalán nem ment tönkre az élete és azt sem lehet mondani, hogy olyan pénzesek lettek volna a szülei, teljesen normális körülmények közt éltek. Semmi luxus.

És így ezt látva még jobban megerősödött bennem, az, hogyha ne adja isten de mégis véletlenül teherbe esnék nem vetetném el. Megkérdeztem erről anyut, azt mondta próbálna le beszélni róla, de ha én ezt akarom nem tehet mást csak, hogy támogat.

Ti milyen véleményen vagytok erről?

Én azt vallom, tök mindegy hány évesen történik, ha már megfogan ő egy ember és nekem már nincs "jogom" ahhoz, hogy ezt tegyem vele. Lehet ő lenne a rák feltalálója, ő találna egy új bolygót amin élhetnénk vagy akár amikor felnőne olyan felesége és gyerekei lennének akiket muszáj lett teremtenie az égnek. Hát akkor én ezt elveszem a világtól saját magamtól. Ilyet nem tehetek. Nem lenne szívem.

És ha most kiderülne, hogy terhes vagyok, azt hiszem nem bánkódnék és egyszer sem jutna eszembe az elvetetés gondolata se.

Lehet, hogy lenne az életemnek 5 olyan éve, amit a pokolba kívánnék, de utána ha bele szakadnék is olyan körülményeket teremtek amikről más csak álmodna. Lehet csak 10 év múlva lesz gyerekem, de én őt már most teljes szívemből szeretem, hogy még tervben sincs..

16/L

2009. dec. 7. 19:55
1 2 3
 21/25 anonim válasza:
100%

én 17 évesen szültem először, 19 évesen másodszor. most 21 vagyok és jön a harmadik :) egyáltalán nem bántuk meg a férjemmel, akivel még az első gyerek előtt összeházasodtunk, mivel így terveztük és pont kedvező volt, hogy a gyerek se legyen "zabi", ahogy szokták mondani. 14 éves korunk óta voltunk már együtt. mindketten érettebbek voltunk a korunknál, de van ugyanúgy érettségink, szakmánk és természetesen munkahelyünk is - mivel ilyenkor az jönne, hogy biztosan akkor tanulatlan az ember. de ez nem minden esetben van így. és nem anyuci-apuci pici gyerekei vagyunk, akikre minden órában lehet pénzben számítani. nemsokára, még idén nyáron kiköltözünk amerikába egy tejesen új életet kezdeni, a világ másik végén.

((bocsi a végig kis betűért, de könnyebb volt így írni :D))

21/L

2010. júl. 11. 17:24
 22/25 anonim válasza:

Utolsó válaszolnónak:

Nagyon gratulálok nektek!:) Tisztelem a hozzáállásotokat. Legyetek mindig boldogok és egészségesek.:) A piciknek meg csuda jó életük lesz ilyen páros mellett:)

2010. aug. 19. 13:05
 23/25 anonim válasza:
koszi szepen, igyekezunk :) es amit mondtam, az is bevallt: julius 29-en kikoltoztunk es azota is nagyon boldogok vagyunk :) januarra pedig itt a baba is :)
2010. aug. 23. 23:42
 24/25 anonim ***** válasza:

Nem tudom elolvasod-e még a válaszomat.

Én is néztem ezt a sorozatot, csodálkozom, hogy pont ez ösztönzött arra, hogy gyereket nevelni milyen öröm vidámság így fiatalon. Engem csak még inkább sokkolt, és hálát adok az égnek, hogy nem lettem terhes. Húsz éves fejjel már ezer alkalommal eszembe jutott, hogy milyen lesz majd gyereket nevelni, mert az mennyire csodálatos dolog. Aztán megtaláltam ezt a sorozatot. Aztán anya kiküldött bébicsősznek. És most a pokolba kívánnék egy terhességet... Pedig nem voltam ott sokat!

Iszonyú kegyetlen nehéz lehet még felnőttként is gyereket nevelni, nemhogy érettségi, megélhetés, fizetés, biztos párkapcsolat (mert lássuk be, a kamasz szerelem ritkán tart örökké) nélkül...

Én is látok néha terhes lányokat, és iszonyúan sajnálom őket. Mocsok nehéz életük lehet...

20L

2011. aug. 26. 02:14
 25/25 anonim ***** válasza:
Én a mai napig nézem az mtv a sorozatot. Nekem is van egy kisfiam, és minden adáson bőgök, mert szegényeknek sosem alakul úgy semmi, ahogyan akarnák, vagy jó lenne. 90%-ukat elhagyja a pasija, meg nem eggyel a szülője se foglalkozik. De le a kalappal, nagyon jól csinálják!
2011. aug. 26. 09:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!