Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit gondoltok a tini terhesség...

Mit gondoltok a tini terhességről?

Figyelt kérdés

Most kezdődött az Mtv-n ez az új sorozat, amiben tinik terhességét és szülését a gyerek nevelésüket mutatják be.

Én mostanában nagyon sokat gondolkodok azon, hogy mit tennék, ha megtörténne a baj..

Volt ez a lány, szakítottak a barátjával és kiderült, hogy terhes, a csávó nem vállalta fel a babát stb. de a csaj 16 éves létére megmondta a szüleinek, hogy megtartja a babát. a szülei legalábbis az anyja megpróbálta lebeszélni, de a lányt nem tudta, elég szörnyű 9 hónapon esett túl, mivel pompom lány volt, és hát egyre nagyobb pocakkal nem tudta sokáig csinálni hát kiszállt, a suliba mindenki megjegyezte amit tett. Ami szerintem eléggé hülye dolog. Mert szerintem azokat kéne lefujjogni, akik megcsinálják a bajt és rohannak elvetetni és persze mindenkinek elmondja, hogy mit is tett. Persze az ilyen lányokkal senki sem foglalkozik. Na mind1. És hát elment a csaj magántanulónak, amint már nagyon nagy volt a pocija, és mondhatjuk azt is, hogy arányaiban jól tartotta magát, elment dolgozni, közbe otthon tanult. Megszülte a gyereket, volt 1-2 meggondolatlan cselekedete, de azt egy 25 éves nő is elkövetheti. A szüleinél él, spórol, dolgozik, tanul és gyereket nevel. Most szerintem egy pompom lánytól akit eddig csak a divat és a pasik érdekeltek elég nagy fejlődés.

Szóval egyáltalán nem ment tönkre az élete és azt sem lehet mondani, hogy olyan pénzesek lettek volna a szülei, teljesen normális körülmények közt éltek. Semmi luxus.

És így ezt látva még jobban megerősödött bennem, az, hogyha ne adja isten de mégis véletlenül teherbe esnék nem vetetném el. Megkérdeztem erről anyut, azt mondta próbálna le beszélni róla, de ha én ezt akarom nem tehet mást csak, hogy támogat.

Ti milyen véleményen vagytok erről?

Én azt vallom, tök mindegy hány évesen történik, ha már megfogan ő egy ember és nekem már nincs "jogom" ahhoz, hogy ezt tegyem vele. Lehet ő lenne a rák feltalálója, ő találna egy új bolygót amin élhetnénk vagy akár amikor felnőne olyan felesége és gyerekei lennének akiket muszáj lett teremtenie az égnek. Hát akkor én ezt elveszem a világtól saját magamtól. Ilyet nem tehetek. Nem lenne szívem.

És ha most kiderülne, hogy terhes vagyok, azt hiszem nem bánkódnék és egyszer sem jutna eszembe az elvetetés gondolata se.

Lehet, hogy lenne az életemnek 5 olyan éve, amit a pokolba kívánnék, de utána ha bele szakadnék is olyan körülményeket teremtek amikről más csak álmodna. Lehet csak 10 év múlva lesz gyerekem, de én őt már most teljes szívemből szeretem, hogy még tervben sincs..

16/L

2009. dec. 7. 19:55
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
én is néztem,amugy az mtv-hungary-n megy én vasárnap néztem.én18évesen lettem terhes,és megtartottam:)de nem csalodtam,söt életem legjobb döntése volt.
2009. dec. 7. 23:02
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Senki ne gondolja, hogy ez a kislány - bármi történne is - ne tudna felnevelni egy kisbabát. Nagyon helyén van az esze, az egészen biztos. Bárkivel, bármi történhet, ezt nem lehet bekalkulálni, tehát az elkövetkezendő /esetleges/ nehézségeket nem kell és szabad eleve ugy keztelni, mintha azok máris itt lennének. Vele ellentétben hányan - és hányan vállalnak gyereket "optimális" körülmények közé, aztán mégsem müködik a dolog. Aki akarja, megcsinálja. És igen: te az a lány vagy, aki képes is lenne rá!
2009. dec. 7. 23:23
 13/25 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a sok dicséretet, választ!

Sokan szokták mondani az ismerőseim körében is, hogy sajnos túl érett vagyok a koromhoz képest!

Néha én is érzem a hátrányát, de próbálok még gyerek maradni, mert amíg nem muszáj nem szabad felnőni.

(Magyar) Mtv- (Music Television)Péntek:18:45 Szombat:10:50 a címe pedig: Várandós Tinik

2009. dec. 8. 19:17
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Én olyan helyen dolgozom, ahol nagyon sok fiatallal van dolgom. Ez egyedi eset a sok közül és nem is nálunk történt meg (bár ez nem jelent semmit). Évente van nálunk 12-17 éves korig terhes kismama. Eddig egyik sem viselkedett így. Tény, hogy vannak olyan tinik, akik érettebbek a koruknál, de nem olyan sok. Akiket én ismerek, azok megszülik a gyereket és vagy anya neveli, vagy majd lesz vele valami. Apuka dolgozik, de ők nem. Ráadásul mivel nincs meg a 8 osztály, nem is tudnak akárhol dolgozni. Egy tini szervezet fejlődik még. Hiába 18 év a nagykorúvá válás határa, biológiai szempontból a szervezet 20-22 éves koráig fejlődik.

Nem is biztos, hogy az a tini a felelős 100%-ban a terhességért, hanem a szülei is. Ha nem készítik fel az életre, utána meg vagy kirakják az utcára, vagy odaköltöztetik a fiúhoz, vagy elküldik abortuszra. Sajnos én eddig csak ilyen eseteket láttam a 13-17 éves korosztályból.

Remélem nem értitek félre. Jó, hogy van ilyen felelős gondolkodású tini is, mint a kérdező, de több a felelőtlen. Azért mert ő érett, még a tini terhességet nem fogom támogatni. Gyereknek gyerek nem való. Láttam olyan esetet, ahol öngyilkossági kísérlet lett a vége. Tény, hogy a gyerek ha már megvan, nem lenne szabad bántani. De egy testileg lelkileg fejletlen 13 éves anyának szerintetek milyen lesz a babája? Hisz még játékokkal kellene játszania. A tini korhatár nem 16 évnél kezdődik. Szerintem előbb kell gondolkozni, nemcsak a tiniknek, hanem a szüleiknek is és aztán cselekedni! Mert egy gyerek nem tud minden esetben gyereket nevelni.

2009. dec. 10. 07:34
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Én 16 éves vagyok és becsúszott egy baba! Mindenki azt mondta,hogy vetesem el,mert még fiatal vagyok. Aztán megnéztem a Néma sikolyt két részben mert nem bírtam egyben. És akkor ott döntöttem el, hogy nincs olyan ember aki eltudná venni tőlem a babámat! Kedden láttam a babucit ultrahangon már 12hetes és folyt a könnyem! Nagyon örülök, hogy nem öltem meg. Apukája is már most szereti. Épp a nevén vitatkozunk. És mindent megfogunk neki adni ő lesz az életünk értelme sőt már most az. :)
2009. dec. 10. 11:54
 16/25 A kérdező kommentje:

Jaj de aranyos vagy, utolsó!

Az ilyennek annyira örülök, mármint, hogy becsúszott, de mégsem vetetted el és már most szeretitek és a barátod veled maradt..

Köszi az előző válaszolónak is! Mert bizony tényleg így van! De azért reménykedjünk egy szebb, felelősség tudatosabb, jobb jövőért!:)

Gondoltam hozzá fűzöm, hogy van egy lány a sulinkba. 9-es és hát terhes, most fog szülni azt hiszem februárba és egyszerűen pár osztálytársam (10.) annyira gyerekes, hogy ma már kénytelen voltam rájuk szólni! Egyfolytában azt kérdezgetik a lány osztálytársától, hogy mikor fog szülni. És mivel már vagy 20x megkérdezték tuti, hogy nem felejtették el. És szegény lány még ki sem ment a teremből és hangosan a mögötte lévő sráctól megkérdezték, hogy mikor fog szülni?! Én akkor leüvöltöttem pár lány fejét. Ha nekik nem tetszik, akkor nem kell ránézni, de gondolhatnák, hogy a lány élete nem egy habos torta és nem kéne még evvel is bántani. Erre meg azt válaszolták, hogy ő csinálta magának... És akkor kiosztottam őket, hogy Nem nem ő csinálta azt magának, hogy van pár gyöpött agyú hülye gyerek aki ezt még viccesnek és akár szánalmasnak tartja! Mert szerintem akkor inkább tisztelni kell, ha úgy döntött, hogy vállalja nem még úgy kezelni mint egy állatot. És ez nagyon felhúz, mindig ideges vagyok, a lányon meg látszik, hogy boldog és annyira aranyos, de mégsem mehetek oda hozzá, hogy "Csodállak" És mégsem védhetem meg mindenki előtt.

2009. dec. 10. 15:08
 17/25 anonim ***** válasza:
Az utolsó vagyok! Egyébként aki úgy gondolja, hogy az abortusz jó, annak ajánlom figyelmébe a Néma sikoly című filmet. Akinek van szíve és megnézi az utána szerintem meggondolja magát! Youtube-n fent van. Én se azt mondom, hogy mindenki tartsa meg, de ha már egyszer ez történt vállalja a felelőségget!
2009. dec. 11. 11:25
 18/25 anonim ***** válasza:
Most jött ki egy új törvény, mi szerint minden 18 év alattival kapcsolatos szexuális tettet bűntényként fognak kezelni, ha rendőrség, családsegítő vagy más elé kerül. tehát ha 18 éven aluli lesz terhes, akkor az már megrontás és szexuális zaklatás bűntette. Így az apuka mehet majd a börtönbe.
2009. dec. 12. 11:11
 19/25 anonim ***** válasza:
Szia! Megkérdezhettem, hogy ezt hol olvastad? Előre is köszönöm!
2009. dec. 12. 20:17
 20/25 anonim ***** válasza:
A Kossuth rádióban mondták csütörtök reggel.
2009. dec. 13. 07:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!