Kinek csináltak most az elmúlt egy hétben toxoplasma vizsgálatot? Bővebben lent.
Én úgy tudtam hogy a toxoplasma vizsgálat ingyenes, van beutalóm is, ma viszont a Margit kórházban azt mondta egy dühödt nővér, hogy ezért fizetni kell 6000 ft-on felüli összeget.
Igaz ez? Csak olyanok válaszát várom, akik eüben dolgoznak és biztosak a válaszban, vagy voltak az elmúlt egy hétben így még helytálló lehet a tapasztalatuk.
A kismamáknál úgymond életbevágó, miért kellen fizetni akkor? Én már 1-en voltam, jövőhéten megyek a 2-ra. Nekem negatív lett, ezért kell megnézni időnként.
31 hetes
Köszönöm az infókat, akkor nagyon bízom, hogy az Sztk-ban holnap ingyen megcsinálják.
Ami be lett linkelve url a terhesgondozásról, azt pedig kinyomtatom, és az orruk alá dugom, ha valamit okoskodnak.
Szerintem ma reggel csak direkt szemétkedett az a nővér, aki azt mondta hogy pénzbe kerül.
Köszönöm mindenkinek a gyors és segítőkész válaszokat. :)
16: 21-es vagyok. Hát ezt én sem értem. Azért ez durva. Van ahol fizetős van ahol nem. Ez mitől függ?? Nekem a nőgyógyász adta a beutalót. Az SZTK (19ker) elküldött, ők nem csinálnak, a háziorvos is közölte ők már nem foglalkoznak vérvétellel. Ezért mentem a SOTE-IIre ott fogok szülni. Ott pedig elkérték a 7000 FT-ot.
Nem értem.
Nekem a III. kerületben a háziorvosom megírta a beutalót a toxoplasma vizsgálatra a "címzett" az ÁNTSZ Laboratórium Kft.
A Szent Margit kórházban 6000 valamennyi forintot akartak elkérni érte.
A Vörösvári úti rendelőintézetben pedig egyszerűen közölték ma hogy nem csinálják meg, nem foglalkoznak vele még pénzért sem.
FElhívtam az ÁNTSZ Lab. Kft-t és ott beszéltem egy nővel azt mondta, hogy menjek el a 4. kerület Megyeri utcába és ott leveszik a vért és megcsinálják a vizsgálatot, mert terhesség esetén ez ingyenes és kötelesek megcsinálni, főképp ha van beutaló is.
Na ezeket sikerült kiderítenem.
Az jutott még az eszembe, hogy mostanában már ráírják, hogy melyik labortól kéri a doki a vizsgálatot. Lehet, hogy ha nem oda megy az ember, akkor fizetős, ezt bírom még elképzelni.
Általában csak de. van vérvétel, az a biztos, ha éhgyomorral mész, vagy mégegyszer telefonálj rájuk. Én amikor eddig mentem, mindig volt más labor is kérve, így mindig éhgyomorral mentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!