Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 8+5 hetesen 15,8 mm crl az jó?

8+5 hetesen 15,8 mm crl az jó?

Figyelt kérdés
Nem kicsi? Szívműködés is van.
2014. febr. 7. 07:58
 1/3 anonim ***** válasza:
A crl csak ülő méret, nem a baba teljes hossza, ráadásul ebben az időszakban még a pontos korát sem tudják, és a méretek nagyon változóak. Majd behozza magát, ne aggódj :)
2014. febr. 7. 08:00
 2/3 anonim ***** válasza:

[link]

itt egy táblázat, de szerintem is nyugi, behozzák magukat :)

2014. febr. 7. 08:01
 3/3 anonim ***** válasza:

Ne izgulj, ha nem mondták, hogy rossz, akkor nincs semmi baj!!

Egyébként nem mindegy ki csinálta és milyen géppel az u.h-ot. Mert ha kétszer egymás után ugyanazzal a géppel nézik meg, de más az uh-os akkor is mást lát :) (ez gyakorlat és gép kérdése). Erre csak az én példámat hozom (mivel nehezen akart jönni a baba, így több vizsgálatra kellett mennem) Szóval az 5. héten hüvelyi u.h-on a dokim szépen látta a 10mm-es gesztációs gyűrűt, benne egy szép kis kezdeménnyel, mondta, hogy majd a köv. héten menjek be a kórházba ott nálunk egy ellenőrzésre, mert akkora már biztos terhességet lehet megállapítani. Na elmentem, egy kezdőnek tűnő csajszika volt, szépen tele volt a húgyhólyagom, tehát elvileg szépen kellett volna mindent látnia, erre ő közölte, hogy olyan 5 hetes lehetek és a petezsák 12 mm, amire én nagyon meglepődtem és megijedtem, mert a kisfiam ilyen idősen közel a duplája volt és volt szívműködése, meg hát hogy 10 nap alatt csak 2mm-ert nőtt?????? Mondta menjek vissza 2 hét múlva. Na a doki megnyugtatott, hogy ez nem jelent semmit, ő is elmondta, hogy ez sok minden függvénye és mivel nincs semmi bajom nyugodjak meg. Mivel a kisfiammal sem az sztk-ba jártunk egyébként, felhívtam a radiológust, hogy nézzen meg. Na most 2 napja voltam nála (8 hét 4 naposan) a petezsák 31mm a baba 18mm (több szögből is megnézte, mire teljesen képbe tudta hozni) tehát ez kb megfelel az utolsó mensi idejének és volt szívhang. Na tehát 10 nap alatt nőtt meg majd 3szorosára, ami ugye lehetetlen. Ma meg (ha már úgyis volt időpontom és hát az anyagásihoz ugye kell a min. 4 megjelenés :)) elmentem az sztkba, ott most pont egy ismerős volt, nem volt telt a húgyhólyagom, és mivel a méhem hátrahajló kicsit nehéz is képbe hozni a babát, de a lényeg a petezsákot így 8 hét 6 naposan ugyanannyinak mérte (a kicsit régi kórházi géppel) mint a radiológus, a babát viszont csak 10mm-nek látta :) szívhanggal. Szóval 2 nap alatt összement 8mm :)

Tehát a lényeg ezek mindig csak közelítő értékek, ugyanúgy ahogy később a súly stb is. Ezt ők is tudják. Úgyhogy ne parázz!!! Ha valami eltérés van úgyis szólni fognak!

2014. febr. 7. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!