Mekkorának kell lennie a pocak kerületének 34. héten?
34. hétben lévő kismama vagyok.
Akivel találkoztam és megtudta, mennyi idős terhes vagyok rögtön úgy reagált;de kicsi hasam van... Tudom nem a pocak mérete számít, hanem az, hogy a benne lakó manó mekkora, de mégis..... Rosszul esik. És bánt. És elgondolkodom tényleg kicsi???
32. vok, a babám méretei mindig a legkisebbek, a hasam kerülete 116. cm, de volt rajtam 12 kg felesleg, szóval teljesen más mindenkinél, 12. hetesen már kismama nadrágot kellett vegyek, meg voltam teljesen ijedve, a dokim mondta hogy mindenkinek más pózt vesz föl a babája, van akinek hátra felé nő szinte és alig látszik és szül egy 4 kg babát.
Ne ijedj meg!
Ne foglalkozz azzal, ki mit mond! Olyan nincs, hogy "mekkorának kell lennie" a pocaknak a 34. vagy bármelyik héten!
Mivel kérdeztél, az én haskörfogatom a 34. héten 106 cm volt, most már 36 hetes vagyok és 108 cm.
DE, hangsúlyozom, (és ezt Te is meg fogod látni, ill. érezni, ahogy én is) - láthatod, nálam sem nőtt "sokat" a 2 hét alatt, de mégis jóval nagyobb lett a pocakom! Érzem, és nem tudom pontosan elmagyarázni, valahogy egészében lett telt, és nem körfogatra. És kb. 4-5 napja érzem azt is, hogy a baba nagy lett, és a mozgása már nem csak kellemetlen, hanem néha igencsak fájdalmat okoz. Hiába nem "nőttem" körfogatra, a baba nagy lett és folyamatosan növekszik.
Azt még elmondom, hogy a 31. heti UH-on a haskörfogatom "csak" 102 cm volt, a baba becsült súlya pedig majdnem 2000 gramm, ami igen nagynak számít.
Tényleg ne foglalkozz a centikkel, a lényeg, hogy rendben van a baba! A másik, nekem is elég sokan és elég sűrűn megjegyzéseket tesznek a hasam méretére, van akinek nagy, van akinek kicsi - ilyenkor néha berágok és rohadtul unom, de az ilyen emberekkel nem lehet mit csinálni.
Kitartás! :) És vigyázzatok magatokra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!