Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megőrít a sok sav, mit lehet...

Megőrít a sok sav, mit lehet rá szedni?

Figyelt kérdés

Mindentől savam van, bármit eszem. csak van rá valami.

25 hetes kismami

2009. dec. 6. 19:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Először is néhány alapszabályt kell betartani. Ki kell tapasztalnod, hogy mik azok az ételek, italok, amik savat csinálnak (nálam a paprikás, paradicsomos, narancsos, citromos...) és ezeket kerüld, de ha nem tudod, akkor lefekvés előtt 3-4 órával már ne egyél igyál ilyeneket. Ha mégis sok a gyomorsavad, akkor jöhet a Rennie rágótabletta, de utána sem szabad csak nagyon magasra rakott párnán aludni. Én rengeteget öklendeztem, szenvedtem az elején, amikor először kijött (narancstól), azóta óvatosabb vagyok. A doki nekem azt mondta, hogy egy-két pici korty hideg, szénsavmentes víz is segíthet , de nem mindenkinek. Szóda-bikarbonát nem javasolta. Nekem néha a tej is jól esik rá, de nem mindig jön be. Ja, és mindegy mit eszel, nem szabad egyszerre sokat enni. 34 hetes kismami
2009. dec. 6. 20:51
 12/18 anonim ***** válasza:

Kedves sorstársam! Már a levegőtől is savam volt, úgyhogy hiába is kísérletezgettem volna az ételekkel.

Egy ideig az elalvás előtt hideg tej bevált, plusz félülő alvás, de aztán már ez sem.

Aztán rátaláltam a cukormentes Rennie-re, utána ez lett a legjobb barátom! :-)

Ja, és majdnem teljesen kopasz babám született! :-)

2009. dec. 6. 22:44
 13/18 anonim ***** válasza:
Ha ránézel az órára, hogy ezt mikor írtam, látod, hogy én általában ennyire nehezen viselem a savat. Most is éppen kekszet eszegetek, persze semmit nem ér, de valamit muszáj, mert megpusztulok. Nekem egyébként is gyomortükrözésem volt a teherbeesés előtt, amivel kiderült, hogy rengeteg a savam, felmarta már az egész nyelőcsövemet, a terhesség meg még fokozza. 24 hetes vagyok, nekem semmi se jön be igazán. Vannak persze jobb napok , de általában nagyon rosszul vagyok. Szerintem is a kajákkal lehet jobban kordában tartani, nem szabad fűszereseket, paradicsomosakat enni. Én pl. abszolut nem bírom a szénsavas dolgokat. A tejet gyerekkorom óta nem tudom meginni, úgyhogy az se segít. Én is félülő helyzetben alszom. Kitartást és ezt leszámítva jó babavárást kívánok!
2009. dec. 7. 02:39
 14/18 anonim ***** válasza:
en 37 hetes vagyok de meg mindig megorulok,pedig azt mondtak ilyenkorra elmulik mert a gyermek lejebb megy de nem en renniet szedek allandoan
2009. dec. 7. 07:58
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én a terhesség előtt is refluxos vltam,tehát számítottam rá,hogy nem lesz egyszerű.van,hogy éjjel többször felébredek,mert fuldoklom a savtól,annyira feljön.A rennie valóban nagyon jó,és akár 3-4-et a beszedhedsz,ha 1 nem segít.ami nekem még nagyon jó:a hideg tej!és kívánom is,egy nap megiszom 1-1.5 lityi hideg tejet,és kevesebb a savam.mondjuk 30 év alatt nem ittam ennyi tejet,mint az elmúlt 26 hétben:)

boldog babavárást!:)

2009. dec. 7. 08:39
 16/18 anonim ***** válasza:
Én is próbálkoztam az elején tejjel, Reenie-vel, Salvus vízzel, keksszel, mindennel. Talán nyers krumpli leve egy kicsit segített, de az sem nagyon. Mostanában már egy kicsit jobb, de szerintem nekem végig meg fog maradni, most vagyok 17 hetes. Nekem érdekes módon a narancs, a citrom, és a mandarin jót tesz. Napi 1-1,5 kilót meg is eszek. Megnyugtatja egy kicsit a gyomrom, és a keserű sájízt is elveszi valamennyire. Hát majdnem mindenkinek más válik be, de mire kikisérletezi az ember már meg is szült:-)
2009. dec. 7. 08:50
 17/18 anonim ***** válasza:
Quamatel mini, Rennie.
2009. dec. 7. 12:25
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Most két napja jobb, egy kicsit, igy nem volt szükségem semmire. egyébként nekem éjszaka nincs gondom vele. Akkor semmi bajom. Nappal szokott szörnyű lenni. Mintha eleven tűz égne a torkomban.

2009. dec. 7. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!