Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha valaki érzékeny, hogyan...

Ha valaki érzékeny, hogyan lehet megnyugodni? Mert nyugtatókat úgy tudom nem szabad szedni várandósan.

Figyelt kérdés

sok stressz ér, illetve az élet furcsa pofonait kapom. és ahogy minden ember más, gondolom más lazábban tudná venni az akadályokat, szeretném, ha én is valahol érzéketlenebb lennék.

úgy kell elképzelni, hogy kapok egy sorscsapást, próbálok azért is felállni, már kezd úgy kinézni rendbe jön, felállok, erre rögtön kapok egy újabbat, pánik, de utána veszem megint az akadályt, de erre megint jön egy és így tovább. és már kezdek most összeroppanni, mert sok és egyfolytában.

ha valakit érdekel, részletesebben lentebb:

párom elhagy 3 hónapos kismamaként, ezen még túl tettem magam, köv. pillanatban felmondanak a munkahelyen, túléltem ezt is, erősen semmit nem feladva kerestem másikat, nagy nehezen elintéztem, hogy lesz gyed-em, igénylem a segélyeket, néha elkeserít, hogy most kenyérre sincs, de tartja bennem a lelket, hogy ez átmeneti állapot, intézek mindent amit tudok, stb stb, szóval nem esek önsajnálatba, de nagyon nehéz, amikor pl kinyitom a hűtőt és azon gondolkodom olyan felesleges, hogy van, ki is húzhatnám, akkor áramot sem fogyasztana, de mindezt tényleg erősen, pozitív gondolkodással túlélem, de erre meg aki tartozik nem adja meg (nagy összegről van szó), és ennek tetejébe újabban egy közmű vádol csalással és büntet 110 ezerre, persze teljesen ártatlanul, nem győzök most is majd a fogyasztóvédelemhez rohangálni.

a lényeg a lényeg, hogy most két napja eljutottam olyan pontra, hogy éjszaka sírva ébredem, a közművesekkel rémálmodom, kivagyok a kialvatlanságtól, rossz étkezéstől, újabban meg már minden apró dolgon párásodik a szemem.

és most olvastam pl, hogy van egy kislány, akit többször élesztettek újra, kómában van/volt és olyanokat tapasztalt a túlvilágról, hogy nehezen kapott megint életet, milyen sokmindent kellett tennie ahhoz, stb stb a lényeg egyik sora arról szól, hogy sok gyerek azért nem tud megszületni, mert nem elég a szeretet hozzájuk.

és itt arra gondolva, hogy legalább az én babám elégnek tapasztalta a szeretet, így is, hogy totál egyedül csak én leszek mellette (szüleim jóformán "nincsenek")és itt van nekem, micsoda ajándék, nah ezen már megint könnyezek.

de szóval a babának mindez nem tesz jót - ill. remélem nem okoz semmit, hátha nem megy át.. - de szóval nekem semmilyen ötletem nincs jelenleg, hogy tényleg hogyan kerülhetnék végre lelki egyensúlyba.

2014. febr. 2. 15:38
 1/10 anonim ***** válasza:
Pszichológus? Finanszírozott formában is van.
2014. febr. 2. 15:44
 2/10 A kérdező kommentje:
hétfőn megyek terhes gondozásra, majd ott rákérdezek a dokitól mit ajánl, de én gondoltam ha vannak olyanok, akik "lazábbak" lehet tudnának pár tippet, gondolkodási javaslatot adni, mert lehet csak hozzáállás kérdése, vagy egyszerű otthoni házi praktikákkal is kivitelezhető lenne, szóval pszichológus szerintem túlzás.
2014. febr. 2. 15:53
 3/10 anonim ***** válasza:
Hat a pszicholous pontosan ilyeneket tud neked adni. Letezik autogen trening pl., megtanulhato pszichologustol, varandosan kifejezetten javasolt.
2014. febr. 2. 16:04
 4/10 anonim ***** válasza:

3 hónapos kismamaként hogy rúghattak ki????? Védett vagy! Persze, ha bejelentett volt.

Nagyon magad alatt vagy, ráadásul a hormonok is tombolnak. Ilyenkor sokkal érzékenyebb vagy.

Nincs egy nagyon jó barátnőd vagy rokonod akivel BÁRMIT megbeszélhetsz? Vagy járj el kismamatornára stb. De itt a fórumon is jól ki tudod beszélni magad. Valakivel oszd meg.

Mondjuk ha látod, hogy más a párjával megy pl ultrahangra az sem lesz jó érzés neked. A párod hogy hagyhatott el???? Lehet mondjuk jobb így, hogy nincs veletek, de akkor is az ő gyerekéről is van szó.

A babának semmi baja nem lesz ettől, persze ne aggódj ennyit a terhesség végéig! De most ez így átmenetileg semmi bajt nem okoz. Hidd el mindenkinek van valami ami pont terhesen jön probléma, lehet nem pont ilyen jellegű, tök más. Akár magánélet, akár a babával valami probléma miatt.

Az a baba nagyon erős, hogy ezt végéig csinálja veled!!!!

Gondolj arra, hogy neked Ő van érte teszel mindent.

A lényeg, hogy minél előbb valami megoldás legyen rá.

2014. febr. 2. 16:51
 5/10 anonim ***** válasza:
Ja még annyi, hogy én extra aggódós voltam, nekem is volt ez az ami miatt sokat idegeskedtem, teljesen más mint neked, pl találtak rajtam egy anyajegyet amit már másnap le is szedtek, mert nagyon veszélyes volt és nem tudták megmondani 3 orvos sem, hogy rosszindulatú-e, gondolhatod 2 hét kő kemény agyalás....... Én keresztszemest meg suba készletet vettem, ezzel állatira lekötöttem magam, így nem mindig arra gondoltam, pedig soha nem csináltam ilyet.
2014. febr. 2. 16:56
 6/10 anonim ***** válasza:

Sajnálom,hogy ilyen sok nehézséggel kell megküzdened.

De a tudat ,hogy jobb jöhet a sok rossz után,talán segit átvészelni ezt az időszakot.

Mert hidd el,hogy a sors és a szerencse is forgandó...jön jobb,majd meglátod,most ezt a próbát ki kell állnod!

Amit otthon tehetsz,hogy esténként elkortyolsz egy csésze citromfű teát,vagy reggel ,hogy kicsit nyugodtabban kezd a napot.

Sétálj,foglald el magad valami olyannal,ami ki tud kapcsolni!

Most a hormonok is "ellened" dolgoznak,én annyit sírtam kismamaként,hogy az Alföldet el lehetett volna árasztani a könnyeimmel:)

Barátkozz!

Ne szégyellj segitséget kérni,bármilyen természetű is legyen az!!!!

Adja az Isten,hogy mielőbb jobbra forduljon az életed!

2014. febr. 2. 16:56
 7/10 A kérdező kommentje:

köszönöm nektek:)

igen, próbálok erős lenni, gondoltam a hormonokra is, meg a teára is :) próbálok kikapcsolni is bnők, barátok.

igen,szerintem is, a baba végtelen erős lesz, pláne, hogy azok után amiken az elején 3 hónapig a párommal keresztül mentem már abban sem voltam biztos, hogy megmarad 3 hónapig egyáltalán és hogy még most is elégedetten rúgkapál néha, minden orvosi lelet jó, pont ez van bennem is, hogy ereje, élni akarása az biztos rendesen megvan :)

valahol apuka is gyerek, a baba kell neki, imádja, de felelősség, meg ami vele jár, az nem. na mindegy. ez van.

amúgy bnőket nem akarom magammal terhelni, próbálok mindig mindenki előtt mosolygós, kedves lenni, néha mamánál borulok ki, de akkor meg sajnálom mamát nagyon, mert ő meg azt sem tudja mit tegyen értem és csak terhelem, idegesítem őt is.

de lélekerőt kaptam most tőletek :)

2014. febr. 2. 17:01
 8/10 anonim ***** válasza:

Én már írtam itt neked, de még az jutott eszembe, hogy nekem az is segített már, hogy olvastam, hallottam, hogy másnak még rosszabb. Kicsit fura, de "jó" olvasni, hogy másnak is van problémája. Sokan mindig tagadják bármi bajuk van, pl terhesen minden rendben van, aztán kiderül azért ott is volt egy két dolog, csak akkor nem mesélték el. Sokszor nem őszinték az emberek, aztán persze, hogy az őszinte ember furán, szerencsétlennek érzi magát, hogy neki miért van olyan helyzet ami másnál nem stb. közbe másnál is van gond, csak nem mondja.... Nézz szét itt a gyakorikerdeseken mennyi probléma van, nem örülni kell neki, de láthatod, hogy nem vagy egyedül, akinek gondjai vannak.

Mindenképpen mozdulj ki otthonról!!!! Kismamatorna stb. Én örültem mikor találkoztam egy két őszinte kismamával és bizony panaszkodtak, sőt rosszabbul voltak, mint én :) nekem semmi bajom nem volt némelyikhez képest :) Persze nálam is más volt, meg másoknál is, de valahol megnyugtató volt. Nem azt mondom, hogy örülj más nyomorának!!!! Csak hogy jobban tudd kezelni a rosszat és mivel így kiborít, ami érthető, lásd, máshol is van gond és valahogy megoldják, kezelik. Talán menni fog neked is.

Keress jó műsorokat, nézz pl JÓbarátokat vagy Jim szerint a világ a Comedy csatornán tök jópofa :) Találj valami hobbyt, írj naplót, menj emberek közé figyeld hogy közelednek hozzád. Én pl az elején azt figyeltem, ki veszi észre a hasam, mármint mikor szemből jön, ránéz-e :) Apróságokkal tereld el a figyelmed. Aztán jön majd valami nagyon jó is ne aggódj!!!! jöhet majd a mit vásárolj, nézelődhetsz bababoltokban, na az jó elfoglaltság lesz, mert annyi mindenre szükség lesz és persze nem mindegy mit hol vesz meg az ember, hogy leköt majd az is.

2014. febr. 2. 18:29
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia! Sajnálom,ami Veled történt! Kitartás :) Én citromfű teázok,mert depressziós lettem terhesen. Nagyon nagy hangulatingadozásaim vannak,van hogy ordítok a párommal vagy épp "megbánt" valamivel. Mivel van egy 2 éves fiam is,így mindennek utána olvastam,hogy ne tegyem tönkre az életüket. Egyenlőre használ,mert nyugisabb vagyok és nem húzom fel magamat semmi hülyeségen :) Nálam már a magnézium nem használt.
2014. febr. 2. 20:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Keress valamilyen közösséget, ne zárkózz be. Biztos vannak anyasegítő otthonok is akár meg segélyszervezetek, egyház is jó iyekor, tudnak segíteni.Kitartást, ott a szép egészséges babád :)
2014. febr. 2. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!