Ki mikor érezte először a terhességi tüneteket?
Még nem is kellett volna megjönnie (hónap közepén), de hétfő óta hányingerem van és másnap a mellem is elkezdett feszülni, péntek reggel határozott pozitív tesztet csináltam. Két oldalon is azt olvastam, hogy az ennyire korai tünetek utalhatnak méhen kívüli terhességre. Eléggé kiakadtam, mert z már az 5. terhességem. Egy kisfiam van, majdnem mindegyik(4) tesztem első kimaradt menstruáció előtt pozitív lett már. Azt olvastam, hogy még nincs értelme menni UH-ra, mert úgyse látszik semmi.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Én 2 nappal az esedékes menstruáció előtt már hánytam, a teszt is pozitív volt már akkor is, a mellem addigra legalább egy hete borzasztóan fájt.
3. ciklusnapon fogant a lányom kb. Már az első uh-n is két héttel nagyobb volt a számított kortól (a pozitív teszt után pár nappal -tehát kb. az esedékes menstruáció időpontja körül- a férjem nézett uh-t, volt már szívhang is). Szóval az is lehet, hogy nem középidőben fogant.
Köszönöm a gyors választ!
Biztos, hogy menstruáció első napjától számított 5. napon fogant.
6 hetesen éreztem először hányingert, de a mellbimbóm fájt már azelőtt is, hogy esedékes lett volna a menzesz.
Szerintem elmehetnél a nőgyógyászhoz, hogy van pozitív terhességi teszted, mondhatnád neki, hogy már többször jártál így, és utána mégis megjött, lehet adna gyógyszert, ami segít a terhesség megtartásában.
Szerintem ne legyen a kiindulópont (bár tudom, nehéz), hanem az, hogy egy 5. napon fogant babánál totál belefér a korai tünet, hiszen innen nézve már nem is olyan korai.
Én most egyébként meginterjúvoltam a férjemet, ő pontosan azt mondja, hogy általánosságban inkább később lesz pozitív a méhen kívülinél a teszt, és a tünetek is enyhébbek.
És azt is mondta, hogy nagyon hamar kifejlődnek a méhen kívüli terhesség egyéb tünetei is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!