Valahova be kell jelentenem, hogy terhes vagyok?
Figyelt kérdés
A munkahelyemen persze:-) A védőnőhöz is ma megyek. Gondolok itt a tb-re, biztosításokra, egyebekre. Abszolút nem vagyok jártas ilyen téren:-(2007. okt. 10. 12:49
1/2 anonim válasza:
hát ha még egyenlore szeretnél dolgozni akkor máshova nem, csak ha már felszeretnél mondani vagyis anyaságira menni vagyha esetleg veszélyeztetett terhes lennél, amugy normál korulmenyek kozott máshova nem!
2/2 anonim válasza:
A védőnő is gondolom , válaszolt a feltett kérdéseidre. Ő nem csak a babavárással kapcsolatos "testi-lelki" kérdésekre kell, hogy válaszoljon. A védőnő adja a VÁRANDÓS ANYÁK gondozási könyvét is, amivel majd menned kell a későbbi vizsgálatokra (nőgyógyász, belgyógyász, fogászat, laboratórium... és a védőnőhöz is.)Tulajdonképp azzal igazolod a terhességed az egészségügyi ellátásban. A betöltött 36. héttől mehetsz terhességi gyermekágyi segélyre, ha addig dolgozol. Ahhoz a nőgyógyászod ad majd igazolást, ha kérsz, és a munkahelyed intézi az oep-nél. Ha táppénzen akarsz lenni a terhességed alatt, a nőgyógyász tehet rá javaslatot, és a házi orvosod az alapján ír ki. De azt rendszeresen hosszabbítgatni kell végig. Ha kórházban szülsz, a szülés után amikor hazamentek kapsz majd papírokat és ha majd meglesz a születési anyakönyvi kivonat, amivel aztán az államkincstárnál, illetve ha a munkahelyed tb-kifizetőhely ott igényelhetsz majd támogatásokat. Sok minden jár, de semmi sem automatikusan. Mindent igényelni kell. Addig meg csak akkor jelented be a munkahelyeden is, ha szeretnéd. Nekem például titkolnom kellett egy ideig, különben nem hosszabították volna meg a szerződésem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!