Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon ingadozik a vérnyomásom...

Nagyon ingadozik a vérnyomásom, befektethetnek vele a kórházba? 30+5 hetes kismama vagyok!

Figyelt kérdés
A mai napon többször mértem 140 fölötti értéket, pl 145/96 de ha elfeküdtem akkor volt ,hogy 100/67 volt a vérnyomásom :( Meg vagyok ijedve,remélem nem lesz baja a babának,reggel felhívom a dokimat.Semmi megerőltető fizikaim munkát nem végeztem,egész nap pihentem. Volt valakinek hasonló? Mert ez a magas vérnyomás,ez aggaszt engem... a fejem egész nap tompán fáj. Lábamat nem érzem vizesnek.Beszoktak ilyen vérnyomással fektetni kórházba?Ugye nem kell idő előtt megszülni a babámat? Köszi a válaszokat!
2014. jan. 28. 22:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem, nyugi. Ha nem folyamatosan van ilyen, hanem néha akkor nincs semmi gond. A baba nyomja az ereket, attól is ingadozhat a vérnyomás illetve az időjárástól is a frontok hatására. Ha tartós ez az állapot akkor kapsz rá gyógyszert, ha az sem segít akkor fektetnek be, de nálad szerintem ilyen nem lesz. Nyugi, igyál nagyon sok folyadékot és levegőzz.
2014. jan. 28. 22:08
 2/5 anonim ***** válasza:
Terhes vagy, ha lefekszel, akar nagyon is le tud esni a vernyomasod, hiszen a mehed elnyomja kisse. 145/96tal pedig sehova nem fektet ep elmeju orvos senkit, mert eppen csak tul van a hatarerteken... Nyugalom, a para sem segit a vernyomasodon.
2014. jan. 28. 22:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja, vernyomasnaplohoz meg mindig ugyanabban a pozicioban, ulve !!!!!!! Merunk. Nem 31 hees pocakkal elfekve, mert az nem lesz hiteles.
2014. jan. 28. 22:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem (nálam legalábbis így volt) csak akkor fektetnek be, ha e mellé még vizesedsz és van fehérje a vizeletedben (terhességi toxémia). Én 33 kilót vettem magamra (18 kiló víz volt), volt fehérje a vizeletben és 170-es volt a vérnyomásom sokszor és még így is gondolkoztak hogy talán haza mehetnék. Ne aggódj :)
2014. jan. 28. 23:05
 5/5 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszi a válaszokat! :) Tegnap már végig fent volt a vérnyomásom,159/98 volt amire a dokihoz értünk,de már 145 alá nem is ment hajnal óta. Kaptam Dopegytet 4x1-et kell bevennem,holnap megyek újra vizelet vizsgálatra,mert a doki toxémiára gyanakszik,mert eléggé vizesedik a kezem meg az arcom. Szerencsére a vizeletemben nincs fehérje...remélem nem is lesz!Szép napot Nektek! :)
2014. jan. 30. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!