Szerintetek rossz anya lennék azért, mert félek hogy milyen lesz a testem a baba után?
Nem lehetsz rossz anyukája egy még meg sem született babának. :)
Amit tehetsz, pontosabban tenned kell, hogy fokozottan odafigyelsz a szülés utáni depresszióra, nehogy a babára vetítsd ki az érzéseidet... esetleg szakemberhez is fordulhatsz, de ha amúgy nem a baba látja kárát, akkor egyáltalán nem vagy rossz anya attól, hogy fontos számodra a tested...
Nekem szerencsém volt viszonylag, de azért ígyis látszik, hogy szültem (pl narancsbőrös lettem), nomeg van egy császáros hegem... egyáltalán nem tetszenek és ha durvább lenne a változás, nagyon zavarna... ettől még a babáat imádom és nem gondolom, hogy rossz anya lennék.
Első vagyok.
"Eloszor is, ezt vedd tudomasul, szamits ra, tudd, h ez be fog kovetkezni,"
4-es ezen mondatával maximálisan egyetértek, pont ezért én azért nem bíztatnálak ennyire, mint az előttem szólok. Bocsánat, tényleg nem akarlak elkeseríteni, remélhetőleg szépen vissza tudod nyerni az alakod. De a striák, stb alkat kérdése is (nekem nincs, szóval nem magamat mentegetem)... ezt azért mondom, mert ha nagyon beleéled magad, hogy "ha sportolok és egészségesen élek, akkor gyönyörű maradok"; akkor nagyon nagy lelki törés lesz, hogy megtettél mindent és esetleg mégse sikerült, és félő, hogy magadat fogod hibáztatni.
Szóval igen, figyelj majd oda magadra, de próbálj felkészülni, hogy változhat a tested és NEM feltétlen a te hibád, ha nem sikerül csíkok, narancsbőr, megereszkedett bőr és pocak nélkül megúsznod.
(Én vagyok az ellenpélda, szégyenkezve bevallom kb. semmit nem tettem azért, hogy megmaradjon az alakom és vékonyabban jöttem ki a kórházból, mint ahogy bementem... igen egy szemét mázlista vagyok... de azért írom, mert ez baromira nem csak(!) odafigyelés kérdése sajnos)
6.-os vagyok. Félreértettél, mert félre akartál érteni. Nem mondtam, hogy nem kell tenni semmit, de van ami ellen nem tudsz tenni. Ilyen a stria.
Egy evészavaros ember ne álljon neki egyedül diétának és sportolásnak, hanem kérje ki egy pszichológus véleményét már előre.
Én szülés előtt +6 kilóval voltam nehezebb,szülés után 1 héttel -10 kilóval könnyebb :) 1 hónappal később -15 volt. Striák maradtak a hasamon,de nem bántam meg. Én annyira megszenvedtem a szülést és annyira megviselt,hogy amikor kibújt a kisfiam az első kérdésem az volt,hogy "most milyen lesz a hasam?" az orvos meg kiröhögött :D
1.5 évre rá kezdtek halványodni a csíkjaim,de a nyáron érkezik a hugica,így én lemondtam a csodás testről,mert a gyerekeim több örömet okoznak,és nem az érdekel már,h h nézek ki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!