Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rubophen 500 mg-os jó lázcsill...

Rubophen 500 mg-os jó lázcsillapításra? 24 hetes km

Figyelt kérdés
Vagy mivel csillapíthatunk lázat? Panadol? Persze ülőfürdő is...
2009. dec. 4. 23:26
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Nem vagyok lázas, csak készenlétben szeretnék állni. Nyilván első lázcsillapítás után kórházba mennék.
2009. dec. 4. 23:27
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

nekem a dokim nem javasoltam, Algopirint írt fel, szülés után is azt szedhetem.

T:)

2009. dec. 4. 23:31
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nézz utána valahol láttam, ahol hetenként fel van sorolva. A panadolt nem javasolták, mert paracetamol tartalmú. Nekem is algopyrint javasoltak.
2009. dec. 4. 23:34
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Paracetamol tartalmú lázcsillapítót terhesek is szedhetik. A Rubobhenben pedig az van. Szalicilsav vagy ibuprofen tartalmút nem szabad szedni.

Rengeteg doki retteg indokolatlanul a gyógyszeres lázcsillapítástól, pedig maga a láz sokkal veszélyesebb: vetélést és/vagy fejlődési rendellenességet is okozhat.

2009. dec. 4. 23:35
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Na ez jó kérdés.Nekem az egyik patikában a Panadolt ajánlották, mert paracetamol tartalmú, másik patikában pedig pont ezért nem.Ugyanígy jártam a Rubophennel is.

Volt olyan patikus, aki aszpirint ajánlott, erre a mellette álló gyógyszerész majdnem lehülyézte.

Ezek után a hűtőfürdő mellett döntöttem, bevált.

2009. dec. 5. 05:26
 6/12 anonim ***** válasza:
2009. dec. 5. 08:36
 7/12 anonim válasza:
A Nurophen (azt hiszem így írják) kúp sokat segíts, és állítólag a legjobb a babának.
2009. dec. 5. 08:46
 8/12 anonim ***** válasza:
Én influenzás voltam az első terhességem alatt, csak és kizárólag a Rubophen jött szóba, azt szedtem. Most is az van itthon, ha esetleg szükség lenne rá. Bár ne kelljen és ezt kivánom neked is! 24 hetes km
2009. dec. 5. 09:09
 9/12 anonim ***** válasza:

Én 4 napja voltam lázas, elöször Rubophent szedtem, de nem igazán akart hatni, a hűtőfürdő volt az ami segített (persze nem hidegvízzel). A dokim pedig Algopyrint írt fel, hogy az jobb és valóban használt + Zinnat-ot szedek (antibiotikum)szerencsére már szinte semmi bajom.

17h kismama

2009. dec. 5. 10:49
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Az első 12 hétben óvakodnak a paracetamol tartalmú lázcsillapítótól, utána már lehet. egyébként próbáld ki a Paramax-ot, kifejezetten terheseknek fejlesztették ki láz és fájdalomcsillapításra.
2009. dec. 5. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!