Milyen magas vércukor esetén küldenek vércukorprofil vizsgálatra? És mit jelent az ha a leletem szerint magas a CRP (hs)
ma voltam cukorterheléses vizsgálaton, és terhelés után 9,2 lett az eredmény :( védőnőnél ma voltam ő egyenlőre adott egy lapot amin rajta van egy minta étrend, de mondta hogy továbbiakat a dokival beszéljem meg, hallottam erről a cukorprofil vizsgálatrol, számítsak rá hogy oda is mennem kell?valamint magas volt a CRP (hs) az eredményem szerint de a véőnőt hiába kérdeztem nem nyugtatott meg, hogy nincs nagy baj...ugye nincs nagy baj?
24 hkm
A nőgyógyászom nekem csak beutalót adott terhességi diabetológiára, azt mondta, hogy ez nem az ő szakterülete, nem szeretne beleszólni a szakorvos dolgába. A diabetológián elmondták a diétáról a legfontosabbakat, majd 2 hét múlva újra kellett menni éhgyomri vérvételre, majd reggelizni a diétának megfelelően, és egy óra múlva megint vettek vért. Ha ekkor is magas a cukor, akkor kell befeküdni vércukorprofil vizsgálatra és akkor döntenek arról, hogy esetleg inzulinra is szükség van-e. Szerencsére nekem nem kellett. De én itthon pár hétig minden étkezés után mértem a cukromat, mert nekem nem volt megnyugtató a 2 hetenkénti reggelis vércukor mérés. Így ki tudtam tapasztalni, hogy milyen ételek milyen hatással vannak a cukor szintemre.
De minden kórházban máshogy csinálják, ahogy néztem interneten.
Szerintem amiatt se aggódj.
Nekem 9,4 volt a terheléses érték, de diétával gyönyörűen tartani tudtam a megfelelő tartományban (az orvosom szerint persze, hogy magas lett, hiszen 75 g szénhidrát közel másfél tábla csoki). Igaz, hogy folyamatosan mértem itthon is, de nem kellett magam inzulinoznom. A kisfiam makkegészségesen született, nem öregedett a lepény, nem lett óriás bébi sem. Ha követed a diabetológus orvos utasításait, nem lesz baj. Sok kitartást kívánok!
2. válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!