Ha csak a 24. héttől csinálnak cukroterhelést akkor előtte ezek szerint nem veszélyes a magas vércukor?
Sok helyen már 16 hetesen nézik ha fennállnak bizonyos kockázati tényezők (pl. előző terhességnél terhességi cukor, 35 év feletti életkor, cukorbeteg a családban, 5 feletti éhgyomri érték, 30 feletti BMI).
Éhgyomri érték mutatja legkésőbb a cukorbetegséget, arra nem érdemes adni, mindig az étkezés után 1 órával mért értéket kell nézni, az legyen max. 7. Ha a felett van az nem jó, akármennyi idős terhes is vagy. Inkább tartsd a diétát már most. Nekem is volt első babánál is terhességi cukrom (75 grammos cukorterhelés 2 órás értéke 11,1 volt), ezért most már a 9. héttől diétáztam. Sajnos most is terhességi cukros lettem, viszont a terheléses értékem 9,2 lett, szóval jobb mint az első terhességnél (pedig általában fordítva szokott lenni állítólag, többedik terhességnél rosszabb), tehát valamivel jobb most a helyzet mint előző terhességnél. Amúgy szerintem a diéta mellett is lehet élvezni az ízeket, nem olyan kevés az a 180 gramm ch/nap, meg hát ma már rengeteg szénhidrátcsökkentett élelmiszer kapható.
Na megtaláltam. A 4-es válasz az enyém:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!