Ha a cukorbetegség annyira veszélyes a magzatra meg az anyukára is akkor miért van az hogy csak 25-26 hetesen van a terheléses vércukor mérés? Addig nem baj hogy mondjuk magas cukrokkal volt vki?
de az éhgyomri az lehet hogy valakinek még normális. Vagy nem tudom, én most barátnőmnél találkoztam ezzel a dologgal hogy kiderült hogy terhességi cukros, és az egy laboron ami volt eddig azon éhgyomri cukor volt ami 5 lett neki arra senki nem mondott semmit.
Egyébként nekem 3 gyerekem van ( a legkisebb 1 éves) és az éhgyomri cukraim 5.6 ok voltak, de terhelésnél nem volt semmi gond szerencsére.
Most barátnőm nagyon aggódik hogy rendellenességet okozhatott már eddig is a cukor a babánál?
èn úgy tudom, hogy elötte nem terhességi cukor van. vagy is ha valakinek terhességi cukra van az a középidö körül alakul csak ki.
viszont a túlzott cukor fogyasztás veszélyes lehet a babára akkor is ha az anya képes lebontani és nincs terhességi cukra. Sajnos manapság egyre gyakoribb, hogy született cukorbetegsége van a gyerekeknek. Ez attól van hogy az anya sok cukrot fogyaszt, ami átmegy a placentán, de az inzulint a babának magának kell megtermelnie, inzulint nem kap az anyától.
Az "igazi" cukorbetegség és a terhességi cukorbetegség két különböző betegség. Kezeletlenül mindkettő veszélyes a babára. Aki már terhesség előtt is cukorbeteg az végig diétázik, és kapja az inzulint, ahogy a terhessége előtt is. A terhesség előrehaladtával csökken az inzulinhatás. Ez mindkét betegség esetén így van. Aki már eleve cukorbeteg annak fokozatosan emelik az inzulin adagját. Nekem kb. a 30. héten kezdett el rohamosan nőni az inzulinigényem.
Aki "csak" terhességi cukros, annak kb. a 24. hét környékén jut el az anyagcseréje olyan állapotba, hogy a csökkent inzulinválasz már nem elég és szükség van diétára, vagy akár inzulin injekcióra. Ezért csinálják ilyenkor a terhelést. A terhességi cukrosoknak általában jó az éhgyomri cukruk. Ha valaki hamarabb cukros lesz, mert már a terhesség előtt is a közelében járt, akkor az éhgyomri cukra hamarabb emelkedni fog és hamarabb észre veszik, mert vérképet többször néznek.
Azért, mert akkor fejlődik a magzat ki annyira, hogy bele tud szólni az anya inzulin termelésébe.
Ha az anyánál nem múködik jól az inzulin termelés, a baba szervezetet erre reagál, és ő kezd el termelni extra inzulint. ettől lehetnek a károsodások a magzatnál.
és a 25. hét előtt még nem olyan fejlett, hogy ezt meg tudja csinálni.
én cukros-terhes voltam. nekem ezt a diabetológus dokim mondta.
Én is a terhesség alatt lettem cukros. Bár 15 perccel hamarabb vették le a vért, de 8 lett a terhelt 2 órás érték.
Egyszer jól bekajáltam krumplis tésztából, 2 óra múlva 6 lett a cukrom...
Tartottam a diétát, de a kislányunknak születés után nagyon leesett a vércukor érték. Kapott rá infúziót is.
Az egyik válaszoló teljesen jól leírta, hogy miért.
Egyébként a kezeletlen terhességi cukrosoknak szokott hatalmas gyerekük lenni, egyébként ez iszonyú ritka, ma már mindig kezelik.
Úgy képzeld el, hogy a cukor nem jut el hozzád, csak szépen kering benned és megkapja a gyerkőc. Olyan, mintha egész nap csokit kajálna odabent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!