8 hetes kismama vagyok Londonban! Milyen itt a szülés? Milyenek a dokik?
És minden féle tapasztalat érdekel a terhességgel és a szüléssel kapcsolatban!
Londonban élő kismamákkal ismerkednék!
Szia. :)
Örülök hogy minden rendben van a babaddal. En meg csak 11hetes vagyok de mar alig varom hogy a vegere érjek. :)
Ha leírod majd hogy milyen volt a szülés azt megköszönöm! Te hogy szeretnel szülni? Mert nekem az elso babám lesz de vízben szeretnek mert itt a korhazba ahol szülni fogok van ra lehetoseg es azt olvastam hogy sokkal hamarabb megindul a szülés es hamarabb kint van a baba is. Es persze nem reped annyira a gatad. :)
Sziasztok!
En most jottem vissza Mo-rol.Kislanyunk lesz :)
En is szerettem volna vizben szulni,de azt csak,akkor engedik,ha semmi komplikacio nincs terhesseg alatt.Nekem valoszinu,hogy csaszarom lesz,de meg konzultalnom kell egy orvossal.
Ha a 11 hetben vagy,akkor nemsokara mesz majd az elso UH-ra :)
Az szamomra nagyon meghato volt,csak sajnaltam,hogy nem hallhattam a szivhangjat :)
Sandyka, gratulálok a kis hercegnőtökhöz :)
Sajnálom, h nem hallgathattad meg a szívecskéjét, nem is értem, pedig szinte hozzátartozik az uh-hoz, nekem még a gp is meg szokta kérdezni, h akarom-e hallani, bár ugye neki csak a kis botja van.... 4d-s uh-n nem voltatok? Otthon vannak elég jó árban, én netes kuponnal voltam 7e volt talán és sok-sok képem lett dvd-n :) A repülős papírról (fit to flight) akartam még írni, h tőlem a kutya se kérte, pedig 30 hetes el is múltam mire visszajöttem, még csak meg se kérdeztek semmit, úgyhogy kár volt érte ennyit fizetni a gp-nek :/
És miért a császár mellett teszed le a voksodat? Hátha farfekvéses? Vagy így kíméletesebb mindkettőtöknek?
A vízben vajúdáson én is gondolkodtam, bár szülésre esélyes, h ki kéne másznom, mert elég nagy a babci buksija, nem hiszem, h olyan egyszerű lesz a dolog :)
De a végén letettem róla, mert én a fürdőkádban is 3 perc alatt elunom magam. Persze a birth planbe nem zártam ki semmit, meg elég nehéz is így előre ilyesmire konkrét válaszokat adni, ki tudja, lehet a sarokba guggolva lesz a legkényelmesebb :) Nektek Apuka bent lesz szülés alatt? Én kicsit tartok tőle, h rosszul lesz, bár mondtam neki, h nem kell látnia semmi "olyat", ha nem akar, maradjon a fejemnél :) De tökre tud aggódni akkor is, ha egyedül megyek a boltba, szóval lehet, h én fogom őt nyugtatgatni és nem fordítva :D Ma pakoltam össze a hospital baget, tök izgi :)
Koszonom :)
Kerdeztem az elso Uh-on,hogy hallhatom e a szivet es azt mondtak ez a gep tul eros,ahhoz,hogy szivhangot hallgassunk rajta,nem is ertettem.
Termeszetesen voltunk 4D-n otthon :)
En annyi idosen mar bizti nem vallaltam volna be a repulest meg,ha tudom,hogy a 2,5 oras utbol csinalnak 10 orasat,akkor most se mentem volna.Nincs meg tul nagy hasam,meg csak 19. hetben vagyok,de azert mar a vegere fajt mindenem es pont letojtak,hogy babat varok es a repteren kell ejszakaznom, meg egy pohar vizet se adtak maguktol...
Nem szeretnek csaszart,de a 16 hetes vizsgalaton a sulyomra es a magassagomra hivatkozva beirtak egy konzultaciora a dokival,majd o megmondja,hogy szerinte mehet e a termeszetes szules,de mondta a midwife,hogy ne nagyon eljem bele magam.
Szerintem nem nagyon fogsz unatkozni :D
Nekem azt mondtak,h nem is kell birth plane-t irni,mert folosleges.
Nalunk apuka kint lesz,ha csaszar lesz,akkor meg ugye egyertelmu.
Mit pakoltal a hospital bag-be?
Probalj pihenni amennyit tudsz,mert aztan ki tudja mennyi lehetoseged lesz ra :)
En is szeretnek mar ott tartani ahol te.
Dejo nektek en meg az elejen vagyok es a hanyingertol, gyomoregestol meg a hasfajastol szenvedek. Nálunk bent lesz az apuka mert egyedul nem tudnam végigcsinálni. En nagyon szeretnek vízben szülni mert csak jot olvastam róla. De nem fogok mert az epiduralis erzestelenitot mindenkepp szeretnek. :)
Tenyleg bátor vagy igy a vegefele repülni. Sandyka gratulálok a kislányhoz. :)
Hamarosan elmulik.Az elso UH utan azert majd gyorsabban telik az ido :)
Vizben szulesnel,azt hiszem,csak gazt kaphatsz.
En egyebkent az epiduralistol is felek, mondjuk a verveteltol is :)
Koszonjuk szepen,nagyon orulunk a kiscsajnak :)
Nekem se volt sok kedvem már repkedni, meg bőröndöket cibálni, de sajna nagyon sok papírmunka várt rám még otthon, úgyhogy az elmúlt fél évben 5ször repültem haza 3-4 napokra, és így is sok meghatalmazást hagytam hátra, nem egyszerű otthon bármit elintézni :) Bár, ha 10 órás lett volna, vagy akár csak 1-2-3 óra késés lett volna, lehet meggondolom a következő utat...
A hányinger tényleg elmúlik nemsokára ne aggódj, 3-8 hónap között én teljesen fel voltam pörögve, jól éreztem magam, most már azért visszatért a gyomorégés, derék-hátfájás (bár nekem mindig is volt gondom ezekkel). Úgyhogy az alvás se megy annyira, mint szeretném, pedig mindenki mondogatja, h aludjak, amíg tudok, dehát óránként felébredve nem megy a legjobban..oldalt fekve a derekam kezd fájni, ha a hátamra gördülök, meg már a baba súlya miatt kelek fel, de mindegy is, mert pisilni úgyis kijárok vagy 4szer éjszaka (is) :)
Meg tök jól beáztunk ebbe a nagy esőzésekbe, úgyhogy egyik szobában tapéta le és festés lesz jöv héten...de már csak jövő héten járok melózni, utána főzőcskézek a fagyasztónak, h tudjunk majd mit enni akkor is, ha nem sok időm, energiám marad főzni eleinte.
Én epidurálást semmiképp nem kérnék, nekem az olyan idegen, mármint az a tű nem illik oda:D Mondjuk a fogorvossal is így vagyok... :) Szóval fájdalomcsillapítás nélkül megyek neki, aztán max a gáz, amit igénybe veszek, ha nem bírnám, majd kiderül...
Azért kár lenne, ha kizárnák a természetes szülést már így az elején, nem? Vagy így legalább jobban fel tudsz készülni arra, h mi lesz, mintha csak ott derülne ki, h császár kell?
Az anyakönyveztetésnek utánanéztetek már? Oké, lehet még korai :) Én már januárban kértem áprilisra időpontot egyet párom egyet saját nevemre, két hét különbséggel, mert hát az se lesz egyszerű, mert még idén haza szeretnénk menni babával, de kb félév az ügyintézés, így, h apasági, anyakönyvi kivonat és útlevél is kell, szóval, ha ilyesmit terveztek akkor ne csak születés után kezdjetek el utánajárni :)
Hospital bagbe nagyjából ezeket pakoltam :
csak párnát, meg birth ballt, ilyesmit nem viszek. És én két kis külön táskát csináltam, egyet magamnak egyet a babának, neki meg 56os és 62es méretből viszek vegyesen rucikat, és pelust is 1es és 2es méretből is párat.
Na ja,az ugy mas,hogy ha muszaj haza menni.En baromira feltem,h hasba vagnak es mondjuk nem volt alaptalan a felelmem,amilyen bolondokhaza szokott lenni a repulon meg a hely is eleg kicsi.
Nekem mondjuk a gyomoreges megmaradt az elejetol,a derekfajas meg eleg hamar kezdodott,bar en mar 9 kilot felszedtem lehet azert faj.
A tapetazasba te mar nem sokat tudsz segiteni...Egyebkent borzaszto ez az idojaras,amiota itt elek meg sose lattam ilyet.
Ha esetleg termeszetes szules lesz,akkor en se szeretnek fajdalomcsillapitast.Majd szules utan kerjuk a reszleteket :)
Egyebkent en nem ragaszkodom a termeszetes szuleshez,ha azt mondjak,hogy nem lehet,persze a csaszarhoz se,hiszen az meg is csak egy mutet.siman elkepzelheto,h termeszetes uton tenyleg nem tudnam megszulni a lanyomat,eleg keskeny a csipom es meg most is csak 46 kilo vagyok,bar szerintem a sulyom nem kizaro ok.Aprilisba majd okosabb leszek :)
Az allampolgarsaga a baby-nek angol lesz,az meg kb 2 het alatt meg van.Ezt barki igenyelheti,aki settled ( legalabb 5 ev folyamatos munka viszonnyal rendelkezik),szoval a ferjem jogan ezt megkaphaptja.
Koszi a linket,atnezem,elmentem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!