Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segitség . Terhesség alatt...

Segitség . Terhesség alatt nagyon kijöt az ekcémám elocom krémem van használta valaki terhesen? Ártotam vele a babának muszály volt használom az arcomon . Válamon meg a könyökömön nem is merem

Figyelt kérdés

2014. jan. 26. 21:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Ennyitől semmi baja nem lesz nyugi. Viszont vegyél kókuszzsírt és azzal kend, gyönyörűen elmúlik tőle.
2014. jan. 26. 22:16
 2/8 anonim ***** válasza:

Mivel szteroidos, én nem kenném magamra.

Inkább próbáld ki a natúr, finomítatlan shea vajat!

Jobbulást!

2014. jan. 26. 22:19
 3/8 anonim ***** válasza:
37%
En hasznaltam terhesseg alatt, csak helyileg hat nem lesz semmi baja a babanak.
2014. jan. 26. 22:40
 4/8 anonim ***** válasza:

nekem is nagyon csúnyán kijött az ekcémám, sok helyen nem volt bőr rajtam, de a bőrgyógyászom nem engedte a szteroidot. egy picit sem.

exxema ami viszonylag jó volt, jó vastagon bekentem este és reggelre kicsit jobb lett, sea vaj szappan, a lakást párásítottam, minél kevesebbet mosakodtam (persze minden nap, de figyeltem, hogy ne mossak 10 percenként kezet, nem fürödtem csak tusoltam, azt is minél gyorsabban) és rengeteg zsírozót kentem magamra.

terhesség után, míg szoptattam még rosszabb lett, naponta sírtam a fájdalomtól, de nem tudott az prvos semmi jó megoldást, szteroidot meg nem engedte, így én se akartam.

aztán mikor már nem szopizott a babám, úgy tűnt el az ekcémám ahogy volt, azóta 3 év telt el és gyakorlatilag nincs. pedig előtte 27 évig az voltam.

ha nem kenem be este magam akkor viszketek, tehát ennyi tennem kell érte minden nap, de az se kibírhatatlan :)

én azt mondom csináld végig! menj el allergia vizsgálatra, hátha meg tudod mire vagy az és akkor könnyebb elkerülni! és szerintem sokat számít a szteroid elhagyása, ugye a baba miatt 2 évig nem használtam, előtte meg 1 éves koromtól napi szinten! borzasztó az a szer, komolyan legyilkolja a bőrt, még ha segít is a tünetek enyhítésére és persze belül is rongál....

2014. jan. 26. 22:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Engem is kínzott terhesség alatt az ekcémám :( szteroidos krémet nekem sem engedtek használni. Nagyon szenvedtem vele, egészen addig amíg egy homeopátiával is foglalkozó orvos fel nem írt A vitaminos krémet (gyógyszertárban keverik), meg két homeo bogyót de arra már nem emlékszem h mik voltak. Viszont nem is igen azok segítettek mert miután elfogyott nem vettem újat csak a krémet használtam amitől viszont elmúlt ha napi kétszer kenegettem. Azóta sem tértem vissza a szteroidos krémemre.
2014. jan. 27. 07:26
 6/8 anonim ***** válasza:

szia! 19 hetes vagyok,iszonyat bedurvult az ekcémám, száraz és vörös lett az arcomon, leginkább a szemem körül a bőr. nagyon csúnya. sajnos alapból érzékeny a bőröm, s erre a terhesség alatti hormonváltozások csak rátettek egy lapáttal. Megvettem már a legdrágább kenceficéket, Eucerin, Bioderma, de nem javult a helyzet, nem tudom mi segíthetne. szteroidot a legvégső esetben szeretnék, amúgy erről találtam egy nőgyógyász válaszát ,belinkelem neked ide.

Gyógyszerszedés terhesség alatt:

Kérdés:

Bőrgyulladás kezelése céljából Elocom kenőccsel kentem a kézfejem. A kenőcs betegtájékoztatóján az szerepel, hogy amennyiben valaki terhes, a kenőcs csak az előny/kockázat igen óvatos mérlegelése mellett adható. Milyen problémát okozhat, ha a terhesség első két hetében használtam a kenőcsöt összesen 2-3 alkalommal?

Válasz:

Semmilyen. A gyógyszergyári prospektusokban minden vacakot le kell írni. A bőrfelszín kevesebb mint egy %-án kezelt szteroid gyakorlatilag még felszívódva sem okoz érdemi változást...

Dr. Nagy László

2014. jan. 27. 09:31
 7/8 anonim ***** válasza:

igen én használtam mert az arcom és a testem tele lett kiütésekkel...borzasztóan festett...én a testemre is kentem mert annyira viszkettem hogy nem bírtam meglenni nélküle...

teljesen egészséges kisfiam született....

2014. jan. 27. 16:18
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi szépen mindenkinek :)) nekem még a mellbimbóm is ekcémás lett nem is tudom mi lesz így majd a szoptatásnál :/ régebben is volt ekcémám a középső ujjamon meg a szám körül néha de tényleg kb 1 évben egyszer előjött most a szám körül és az ujjamon nincs de a lábam a kezem a vállam és a homlokom tele van meg a mellem is :S ./
2014. jan. 29. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!