Bajt jelenthet ha a combcsont 1-2 héttel rövidebb mint a "nagy átlag"?
Neeeeem, semmit.
Fontos tudni, hogy ezek a normális határok átlagpopulációra vannak szabva, és nagyon-nagyon nagy a szórás. 1-2 hétnyi eltérés abszolút semmire nem utal, de ha írsz pontos méretet, akkor még jobban meg tudlak nyugtatni. :)
26 hetesen uh:BPD:70mm FL:45mm az AC is kisebb volt:202mm
Teljesen normál súlyal,hosszal született a kiírt napon :3420gr 54cm
Az én táblázatom szerint:
BPD: 64+/-6 mm
FL: 48+/-5 mm
HC: 231+/-20 mm
Szóval a normál érték úgy fest, hogy
BPD: 58-70 mm
FL: 43-53 mm
HC: 211-251 mm
Tehát totálisan normális, még a nagykönyv szerint is. :)
Nálunk egyébként mindig egy hónappal volt hosszabb a combcsont, és pusztán annyit jelentett, hogy nagyon hosszú kislányunk született, aki a mai napig csinos, hosszú combú kiscsaj, 21 hónaposan 90 cm. Szóval még ez sem jelentett semmit. Neki a feje is nagyobb volt két héttel, a férjem orvos, és mindig azt mondta ezekre, hogy úgy jó, ahogy van. :))
Kedves előttem szolo leirnad nekem a 30. héten mekkora volt a kislányod,és mennyivel született?
Mert nekünk is ugy néz ki hosszu combu lesz mint apuka nem tudom mekkora ruhát készitsek a korházba(apuka 62cmrel született)
Nekünk a 30.héten ez volt:
BPD 80mm
FRO 101mm
AC 242mm
Femur 59mm
B.s.:1500g
Előre is köszi és bocsi kérdező!
33hkm
Igaz nem az enyémet kérdezted.de leírom én is :) (én írtam a 26 hetes uh eredményt)
kerek 30 hetes uh:BPD:77mm,AC:263mm,FL:53mm BS:1483gr
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!