Terhesség alatt káros az intim torna, vagy szabad csinálni?
2. válaszadó! A könnyített verzió mit jelent? A nőgyógyászomnál utána érdeklődtem már a terhesség elején, de csak kismama torna van, amire járok is rendszeresen. Sajnos én nem tudom sokáig tartani a vizeletet, sajna van hogy el is csöppenek, félek mi lesz később. De a babáért vállalom :)
A többieknek is köszönöm a választ, akkor bátran merem csinálni.
Én ugyan csak a szülés után kezdtem, de már bánom :(
Kriston féle intim tornát csinálom, dvd-ről tanulta meg. Ebben is az van, hogy terhesség alatt nagyon ajánlott végezni és a szülést követően egyből újra is kezdhető! A kismamáknak itt ugyanazokat a gyakorlatokat ajánlja, csak nem háton fekve kell végezni, hanem oldalt fekve, e két térd köré egy párnát rakva, hogy a terpesz meglegyen.
Úgyhogy hajrá! :)
2. válaszoló vagyok
Nekem kevesebb ismétlésszámmal kellett csinálni a gyakorlatokat, illetve volt egy fajta, amit kihagytunk, mert a méhszájnyílásához vezethetett volna, de nekem teljesen egyedi gyakorlatsor volt összeállítva.
Ami viszont tényleg fontos, hogy fokozatosan, de a szülést követően azonnal el lehet újra kezdeni. Én éjjel 1-kor szültem, délelőtt jött be hozzám a gyógytornász az újszülött osztályon, és neki is álltunk a tornának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!