Kriszti_1206 kérdése:
Lehet baja a babának? Valaki volt hasonló helyzetben?
Nőgyógyászod mit mondott erre?
2014. jan. 24. 06:49
Nagyobb városokban, megyeszékhelyeken vannak genetikai tanácsadók, ahová ha elmégy, akkor meg tudják mondani, hogy adott gyógyszer milyen kockázattal jár terhesség alatt. Nőgyógyász általában nem tud sokat mondani, csak hogy az a biztos, ha nem szedsz semmit. Nézz utána ennek a tanácsadásnak, nekik pont az ilyen helyzetek megoldása a feladatuk.
2014. jan. 24. 07:08
Menjetek el az Istenhegyi Géndiagnosztikába, ott vannak az ország legjobb genetikusai.
2014. jan. 24. 07:41
4/12 A kérdező kommentje:
A nőgyógyász azt mondta hagyjam abba de ő csak a nála lévő könyvből tudott hosszas utána nézés árán választ adni.Mindenképpen felkeresek egy genetikai tanácsadót.Köszönöm az ötletet.Ezt még senki nem mondta.
Mi áll a gyógyszer tájékoztatóján? Általában rá szokták írni, hogy szedhető-e terhesen, vagy nem. Vagy másik lehetőség, ha nem szedhető, a neurológus próbálja vmi enyhébb gyógyszerrel kiváltani átmenetileg, legalább a terhesség elején, hisz akkor alakul ki szinte minden, utána már a növekedésé a főszerep.
2014. jan. 24. 09:20
A gyógyszer tájékoztatójában mindig az áll, hogy nem javasolják. Mivel terhes nőkön (egyébként bármilyen emberen) törvénytelen gyógyszer kísérleteket végezni, ezért nincs túl sok információja a gyártóknak. A magyar törvények viszont szigorúak és rá kell írni, hogy inkább ne szedd. Genetikus tanácsadás megmondja a tutit.
2014. jan. 24. 10:31
Más módszer nincs erre a betegségre, csak ez a gyógyszer?
Mikor terhes voltam, akkor megfáztam és félve vettem be panadolt a lázra, akkor nagyon utánanéztem a dolgoknak és Czeizel Endre videóját találtam meg, hogy 40 olyan gyógyszer van ami veszélyes terhesen. Na hogy mi azt nem modta :)
Az Istenhegyi klinikán Hajdú Krisztina nagyon tuti orvos keresd fel, elég speciális betegséged van, nem hiszem, hogy bármilyen doki tud válaszolni, ő viszont nagyon jó genetikus.
2014. jan. 24. 13:11
8/12 A kérdező kommentje:
Így van sajnos a tájékoztatón csak annyi van feltüntetve hogy nem áll elegendő adat a terhes nőket tekintve.A neurológusom eléggé fafejű és nem volt hajlandó mást adni.Sajnos ez egy olyan speciális betegség ahogy előttem is mondták, hogy nem kezelhető mással.Ha kórházba is kerülnék ott is csak ezt adnák sajnos.Kértem időpontot genetikushoz de hiába a "magán út" csak 1 hét múlvára kaptam.Addigra 10 hetes múlok. :(
külföldi oldalakon nem tudsz utána nézni, hátha írnak valamit, pl fórum akármi
2014. jan. 27. 17:44
10/12 A kérdező kommentje:
Utána néztem külföldi fórumokon és oldalakon és mindenhol azt írták ha szükséges akkor szedjem.Kikértem egy nőgyógyász szakorvos véleményét és az alábbiakat tanácsolta ő is:
Kedves Hölgyem!
Nem ismert, hogy terhesség alatt a betahisztin alkalmazása biztonságos-e. A betahisztin kiválasztódik az anyatejbe, így alkalmazását ilyenkor kerülni kell. Terhesség során rendkívül fontos ,hogy a gyógyszer sem az anyára,sem a magzatra ne legyen káros.Én is gyógyszer ellenes vagyok,de véleményem szerint a gyógyszer alkalmazására szüksége van.Véleményem szerint helyesen cselekedett,hogy a gyógyszer bevitelt a felére csökkentette.Mindenképpen kérjen tanácsot a genetikai tanácsadóban!
Jó egészséget és sok sikert kívánok!
Tegnap voltam uh-n és láttam a szívverését :) eddig még nem láttuk :) kis 1 cm-es "babám" :) <3 olyan szép volt
Kapcsolódó kérdések: