Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fizetni kell az AFP-ért?

Fizetni kell az AFP-ért?

Figyelt kérdés
Hallottam ilyen csicsergésről, de nekem erről nem mondott semmit a dokim, pedig hamarosan mennünk kell.
2008. júl. 17. 21:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem még nem kellett fizetni. áprilisban született a lányom. Szerintem nem kell.( remélem igaz)
2008. júl. 17. 21:32
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem kell fizetni az AFP-ért .
2008. júl. 17. 21:34
 3/10 anonim ***** válasza:
Az "alap" ÁFP vizsgálatért nem kell! De ha szeretnél magasabb szintüt a biztonság kedvéért, akkor 6500FT. A védőnőtől kell kérni a csekket, és a befizetett szelvényt magaddal vinni a vérvételre. Remélem sokat seggitettem. 27 hetes babás
2008. júl. 17. 21:37
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. :) Akkor felhívom holnap a védőnőt. :)
2008. júl. 17. 21:39
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem kell, mivel ez a protokoll vizsgálatok közé tartozik. Ha ennek nem jó az eredménye, elég akkor megcsináltatni a "fizetőset".
2008. júl. 17. 21:47
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én ma voltam védőnőnél és azt mondta július 1-jétől változott meg a kismamaszűrés! Az AFP továbbra is ingyenes, de van egy pontosabb szűrés, ami már pénzbe kerül! Ha 11-13 hét között csináltatod meg, azt hívják kombinált tesztnek, az akkor 9 ezer Ft, ha a 15-17 hét között, azt hívják négyes tesztnek akkor 20ezer! Van még az integrált teszt, ami a kettő együtt, ez 29 ezer Ft. Sajna elég drága lett! A 9 ezer Ft-os 83%os biztonságot nyújt, a 20 ezres 84 %, a 29 ezer Ft-os meg 87%-os!

Ezek a régi 6500 Ft-os helyett vannak, de állítólag sokkal pontosabb eredményt adnak! Itt van előttem a tájékoztató, arról írtam, úgyhogy tuti pontos infó!

Boldog babavárást!

13 hetes kismama :)

2008. júl. 17. 21:51
 7/10 anonim ***** válasza:
Sziasztok! az előttem szólónak igaza van. Sajnos július 01-től változott a helyzet. Én is ennek lettem áldozata. A 12. hét végén mentem uh-ra, ahol kiderült, hogy az uh szerint idősebb a terhesség, mint a mensi szerint és július 01-től az uh terminust kell alapul venni. Így én éppen kiestem a kombinált tesztből. Jövő héten megyek az ún. négyesteszter, és viszem a 20.000 ft-os csekk feladóvevényét :(( Hát én így jártam...
2008. júl. 18. 07:03
 8/10 A kérdező kommentje:
Nekem tegnap megcsinálták a kombinált tesztet, de ez a 12. héten van, míg az AFp a 16. héten. Vagy, ha a kombinált teszt jó, akkor az AFP-t nem végzik el?
2008. júl. 18. 08:48
 9/10 anonim ***** válasza:

Az a kettő független egymástól! Az Afp-t mindenképp megcsinálják, a kombinált tesztet meg saját belátásod szerint kérheted!

utolsó előtti hozzászóló voltam!

2008. júl. 18. 09:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Én kaposvári vagyok, a 12. heti uh után automatikusan átküldtek a szülészet-nőgyógyászat laborjába, ahol levették a vért az integrált teszthez. Nekm kellett külön kérni..és csekkről szó sem esett.
2008. júl. 20. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!