Ha igen,mi lesz a babámmal,31 hetes terhes vagyok.Egyszer voltam kiskoromban.Most az óvodában járvány van,és ha a 4 éves fiam elkapja,én meg Tőle akkor a babámra milyen veszély leselkedik?
attol hogy te védett vagy az a babádnak nem ér semmit. Hogy magyarázzam el..... A védettség nem olyan hogy a virus a közeledbe se megy. Ha védett vagy az azt jelenti hogy egy ujjabb fertőzést észre se veszel mert az immunrendszered felismeti a vírust ami addigra benned van és elpusztitja. Te észre se veszed nem betegedsz meg. Minden védöoltásnak ez a lényege. Legyengitett korokozot kapsz amit a szervezeted kiirt és eltárolja a felismeréséhez szükséges adatot. Legközelebb ha talalkozik vele egyböl semlegesiteni tudja. Na most a baba a pocidban nincs védve. Érted? neki még nem fejlödött ki az immunrendszere a tied meg a virustol nem birja megvédeni. Szoval vagy reménykedsz hogy a fiad nem hozza haza vagy most nem viszed oviba. Vagy védőoltás.
2014. jan. 23. 12:57
12/16 anonim válasza:
Azt viszont nem tudom igy a vége felé mit okozhat. Az orvos nem mondta? Lehet csak koraszülést vagy semmit,vagy valami mást? Mert az ismerősöm 20hetesen kapta el ott még vannak olyan fejlődö dolgok amik fontosak 31 hetesen meg már szerintem kész nem? Az orvos erre nem tért ki?
2014. jan. 23. 13:01
13/16 anonim válasza:
amugy barátnőm az 1 évesét olyan hejre hordta direkt ahol himlő volt. sőt egyszer a rendelőbe is egy himlőssel vártak. Azhiszed elkapták?a? á dehogy pedig nem anyatejes baba volt. Szoval azért ha odafigyelsz arra amiket irtam (kézmosás nin ölelés,és ha lebetegedett a fiad ne te ápold hanem nagyi vagy apu) szerintem nem lesz goond
2014. jan. 23. 13:06
14/16 A kérdező kommentje:
Mármint azt megnézetni,hogy amikor elkaptam,mennyire kaptam el.Délután megérdeklődöm a gyerekorvostól,hogy érdemes-e a fiamnak beadatni
2014. jan. 23. 13:14
15/16 anonim válasza:
Simán el lehet kapni kétszer! Ha a himlő első lefolyása nem volt elég intenzív vagy ha mondjuk rózsahimlőd volt (ami majdnem ugyanúgy néz ki mint a bárányhimlő) akkor simán elkaphatod még egyszer.
Ráadásul felnőtteken sokkal de sokkal durvább a lefolyása mint egy gyereken. Én kb 25 éves koromban kaptam el másodszorra, 3 hét az életemből amire nem is emlékszem. 3 hétig csak feküdni tudtam, de még csak nem is tévéztem vagy ilyesmi, alig tudtam létezni is.
Én úgy tudom, kismamákra kifejezetten veszélyes a bárányhimlő, de kérdezd meg az orvosod.
2014. jan. 23. 14:35
16/16 anonim válasza:
Nálunk a faluban van egy anyuka, akinek a nagyobbik gyermeke akkor lett bárányhimlős, amikor Ő várandós volt. Nem tudom, hogy rajta kijött-e, vagy hogy hány hetes volt, de a baba fogyatékosan született.
Én nem vinném a fiamat oviba a helyedben, és ha lehet, akkor még az oltást is beadatnám neki.
31 hetes magzatnak még bőven van mit fejlődnie odabent. Kislányom 33 hétre született, és bizony voltak problémái.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!