Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Bárányhimlős lehetek kétszer?

Bárányhimlős lehetek kétszer?

Figyelt kérdés
Ha igen,mi lesz a babámmal,31 hetes terhes vagyok.Egyszer voltam kiskoromban.Most az óvodában járvány van,és ha a 4 éves fiam elkapja,én meg Tőle akkor a babámra milyen veszély leselkedik?
2014. jan. 23. 10:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
En ugy tudom ha egyszer mar elkapja az ember,akkor mar vedett lesz.aztan lehet ez is csak egy regi tevhit...
2014. jan. 23. 10:34
 2/16 anonim ***** válasza:
kérdezd meg a védönöt mit tegyél. Elkapni elkaphatod de mivel mar voltal te nem betegedsz meg, a baba viszont igen.Sűrün moss kezet,probald meg nem ölelgetni a kisfiad. Remélem nem kapjátok el. A legjobb a fiadnak az lenne ha elkapná ugye ,de neked nagyon veszélyes most.
2014. jan. 23. 10:39
 3/16 anonim ***** válasza:
Egyik barátnőm volt kétszer és az orvos mondta is hogy azért ez elö fordul sokaknál de anagy többség csak egyszer kapja el, nem kell aggódnod szeritnem, ennyi erövel minden kismama aggódhatna ezen mert nincs az az ember aki ne találkozna többször vele, ahogy a terhességed elött is biztos már többször találkozott vele ujra a szervezted mégsem kaptad el ujta. Hidd el sok kismama van ebben a helyzetben hogy a nagy elkapja vagy az oviban épp járvány van mégsem olyan gyakori hogy a kistesót váró anyukával baj lesz.
2014. jan. 23. 11:37
 4/16 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom, hogy Te nem kaphatod el, viszont a baba igen.
2014. jan. 23. 11:48
 5/16 anonim ***** válasza:
de bárki elkaphatja kétszer is de ez azért elég ritka tehát nem valószinü hogy gond lesz.
2014. jan. 23. 11:50
 6/16 anonim ***** válasza:
Az nem úgy van, hogy a baba élvezi az anyuka védettségét? Sőt születés után is 1 éves koráig? Csak kérdezem...
2014. jan. 23. 12:11
 7/16 anonim ***** válasza:

Itt vagyok én élő példának: gyerekkoromból, kb. ovis időszakról is emlékszem a bárányhimlőre, pöttyökre, viszketésre és kb. 5 éve (úgy 20 év múlva) ismét kijött rajtam, valami rettenetes volt felnőttként.

Kórházban is voltam, sokkal inkább megviselte a szervezetemet, mint gyermekkoromban.

Ha már átestél rajta, azért nagy valószínűség szerint nem fogsz. A babánál is fejlődési rendellenesség inkább az első trimeszterben okoz komoly gondokat.

Ne parázz rá előre, 99%-nál nagyobb az esélyed, hogy NEM kapod el.

Azzal is tudsz egy kicsit segíteni magatokon, ha a kisfiadat beoltatod. Ha nem aktív tünethordozó, magyarul nem fekszik otthon teljesen legyengülve, fertőzve, akkor neked is talán kisebb lesz az esélyed.

A védőoltás fizetős, a 3 évesemnek 2 adagos volt, adagonként kb. 8-10 eFt.

Kérdezd meg a gyermekorvosotokat erről.

2014. jan. 23. 12:11
 8/16 anonim ***** válasza:
No azért az a lepény nem mindentől véd meg. ilyenek a vírusok. Nem akartam leírni mert nem akartalak megijjeszteni, de ne hidd el hogy nem lesz gond ha elkapod. Egy városbeli anyuka második babájával volt 20hetes várandos mikor a kislánya elkapta. 26 hetesen kellett megszülnie mert olyan rendellenességet okozott ami miatt életképtelen volt a pici. Bizonyotottan a himlő miatt. hiába volt az anyika védett. Nektek nem hívták fel külön a figyelmet a védőnök melyek azok a betegségek amikkel nagyon kell vigyázni? Köztük van a himlő is.
2014. jan. 23. 12:19
 9/16 A kérdező kommentje:
A nővérem is volt kiskorában bárányhimlős és kb. 5 éve újra elkapta a lányától.Egy munkahelyen dolgoz(t)unk,de akkor nem kaptam el.Felkerestem a nőgyógyászomat,aki annyit mondott,hogy ha félek,hogy elkapom,akkor ne vigyem óvodába a gyermekemet.Nem lehet ezt valami vérvételből megnézetni,hogy védett vagyok-e?Vagy esetleg a fiamnak beadatni bárányhimlő elleni védőoltást?
2014. jan. 23. 12:23
 10/16 anonim ***** válasza:
a fiadnak be adathatsz oltást ha akrsz de azt ismételni kell bizonyos idö után, igazából jobb átesni rajta, minimális az esély hogy te most elkapd.
2014. jan. 23. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!