Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Utrogestan irt fel a dokim,...

Utrogestan irt fel a dokim, de Tsh értékem 2,450 5 hetes terhes vagyok tegnap derült ki Utrogestan kapszulát szedek 2x1-et hatni fog?

Figyelt kérdés

1 éve elvetéltem voltam már ok orvosnál endrologusnál is ő álapitota meg a Tsh. Ha szedem a Utrogestan meg marad a babám ?

Szerintetek: nagyon vigyázom magamra nem csinálok nehéz dolgokat amikor csak tehetem fekszem.

2014. jan. 22. 15:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nincs köze a kettőnek egymáshoz. Az Utrogestant (ha más panaszod nincs) a vetélés miatt kapod. A TSH emelkedés pajzsmirigy-alulműködésre utalna, de a 2,45 teljesen jó. Viszont terhesség alatt kontrollálni kell, mindenképp említsek meg a nőgyógyásznak/házi orvosnak, hogy volt már vele gond...

És sajnos nemcsak a vigyázáson múlik. De amit tudsz, tegyél meg te is :) leginkább ne aggódj...

2014. jan. 22. 15:23
 2/7 A kérdező kommentje:

Mutatam neki a papírt , de nem mondott semmit sem. és ilyenkor el megyek a nögyogyászhoz vagy a háziorvoshoz mit mondjak neki?

Végül is akkor a 2 nem fűgg össze

2014. jan. 22. 15:27
 3/7 anonim ***** válasza:
A tsh-dra kéne gyógyszerd kapnod, mert magasabb mint kéne, de az utronak ehez nincs köze.
2014. jan. 22. 16:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok (orvos). Miért magas ez a TSH? Endokrinológus vagy? Mert a normál érték felső határa 4,2 - gyógyszeres kezelésnél 3,5 felett már kell emelni, de a 2,45 ez alatt is van. Önmagában amúgy sem szabad értékelni, csak a t3 és t4-szintekkel együtt. A terhesség önmagában is emeli a TSH-t, jelzi a szervezet a fokozott thyroxin-igényt. Ezért írtam, hogy szükséges lehet a kontroll - hogyha egy éve (vagy valamikor nem terhesség alatt) ennyi volt, attól még most lehet jó vagy rossz is akár, az endokrinológus javaslatát kell figyelembe venni... Ha ez az eredmény pedig mostani, nem hinném, hogy kezelni kéne. A kontrollt viszont 3 hónapon belül nem ajánlják, mert lassan változik ez a szint. Kivéve persze, ha probléma van...
2014. jan. 22. 16:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Nyilván nem vagy orvos, de mindegy. Fogamzásképes korú nőknél a tsh értékének 1-2 között kell lennie, de 1 hez közelebb az ideális, ha már most a terhesség elején 2,45 akkor tuti gyógyszer kell rá.
2014. jan. 22. 16:53
 6/7 anonim ***** válasza:

2009-ben diplomáztam. Ezek szerint szintén orvos vagy, ezért kérdeztem. Nekünk SENKI (sem nőgyógyászatból, sem gyermek- vagy belgyógyászatból) nem emelte ki, hogy 2 alatt legyen a TSH, a tankönyvekben sem találtam rá utalást. Mivel 16 éve kezelik a hypothyreosisom, megpróbáltam utána nézni. Sem az endokrinológus, sem a nőgyógyászom (aki szintén letette az endokrinológus szakvizsgát is), nem említették ezt a célértéket. Érdekelt volna pedig, mert bár az első terhességem gyakorlatilag zavartalan volt, a második középidős intrauterin elhalással végződött (akkor sajnos másik nőgyógyászhoz kellett ugyan járnom). A jelenlegi viszont eddig szintén rendben van, már a 23. hetet is betöltötte. Ha bármi egyebet találtam volna, megjegyzem!

Sajnálom, nem szeretem, ha kétségbe vonják, amit írok - ált. ezért nem folyok bele a kommentelésbe, csak ha számomra egyértelmű dolgot látok. Viszont szívesen tanulok (mivel még GYES-en vagyok, megtehetem), ha BIZTOS forrást ajánlasz ilyen témában, megköszönöm. [a rengeteg elírás pedig a telefonom miatt van, sokat javít sajnos, hiába próbálok odafigyelni]

2014. jan. 22. 17:11
 7/7 anonim ***** válasza:

Tisztelt második hozzászóló!

Hogyha egyszer ilyen nyíltan és kedvesen kétségbe vonod, amit írok, kérlek, legalább ilyen (hosszú és részletes, mint az eddigi válaszaid, de ez biztosan időhiányból fakad) válaszra - ha szakember vagy, azért, ha nem, akkor azért. Ide írom és nem személyes levélben, mert te is ide írtad...

2014. jan. 23. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!