Utrogestan irt fel a dokim, de Tsh értékem 2,450 5 hetes terhes vagyok tegnap derült ki Utrogestan kapszulát szedek 2x1-et hatni fog?
1 éve elvetéltem voltam már ok orvosnál endrologusnál is ő álapitota meg a Tsh. Ha szedem a Utrogestan meg marad a babám ?
Szerintetek: nagyon vigyázom magamra nem csinálok nehéz dolgokat amikor csak tehetem fekszem.
Szia!
Nincs köze a kettőnek egymáshoz. Az Utrogestant (ha más panaszod nincs) a vetélés miatt kapod. A TSH emelkedés pajzsmirigy-alulműködésre utalna, de a 2,45 teljesen jó. Viszont terhesség alatt kontrollálni kell, mindenképp említsek meg a nőgyógyásznak/házi orvosnak, hogy volt már vele gond...
És sajnos nemcsak a vigyázáson múlik. De amit tudsz, tegyél meg te is :) leginkább ne aggódj...
Mutatam neki a papírt , de nem mondott semmit sem. és ilyenkor el megyek a nögyogyászhoz vagy a háziorvoshoz mit mondjak neki?
Végül is akkor a 2 nem fűgg össze
2009-ben diplomáztam. Ezek szerint szintén orvos vagy, ezért kérdeztem. Nekünk SENKI (sem nőgyógyászatból, sem gyermek- vagy belgyógyászatból) nem emelte ki, hogy 2 alatt legyen a TSH, a tankönyvekben sem találtam rá utalást. Mivel 16 éve kezelik a hypothyreosisom, megpróbáltam utána nézni. Sem az endokrinológus, sem a nőgyógyászom (aki szintén letette az endokrinológus szakvizsgát is), nem említették ezt a célértéket. Érdekelt volna pedig, mert bár az első terhességem gyakorlatilag zavartalan volt, a második középidős intrauterin elhalással végződött (akkor sajnos másik nőgyógyászhoz kellett ugyan járnom). A jelenlegi viszont eddig szintén rendben van, már a 23. hetet is betöltötte. Ha bármi egyebet találtam volna, megjegyzem!
Sajnálom, nem szeretem, ha kétségbe vonják, amit írok - ált. ezért nem folyok bele a kommentelésbe, csak ha számomra egyértelmű dolgot látok. Viszont szívesen tanulok (mivel még GYES-en vagyok, megtehetem), ha BIZTOS forrást ajánlasz ilyen témában, megköszönöm. [a rengeteg elírás pedig a telefonom miatt van, sokat javít sajnos, hiába próbálok odafigyelni]
Tisztelt második hozzászóló!
Hogyha egyszer ilyen nyíltan és kedvesen kétségbe vonod, amit írok, kérlek, legalább ilyen (hosszú és részletes, mint az eddigi válaszaid, de ez biztosan időhiányból fakad) válaszra - ha szakember vagy, azért, ha nem, akkor azért. Ide írom és nem személyes levélben, mert te is ide írtad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!