Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Barnázás, Utrogestan, hányinge...

Barnázás, Utrogestan, hányinger. Most akkor terhes lehetek vagy sem?

Figyelt kérdés
Elvileg 6 hetes terhes vagyok, szinte állandóan hányingerem van, többször hányok is sajnos egy nap. Viszont 10 napja barnás folyásom van, amire a doki múlt hét szerdán Utrogestan és magnéziumot adott (ekkor még csak megvastagodott méhnyálkahártyát látott és megnagyobbodott méhet). Szedem a gyógyszereket, de a barnázás továbbra is fennáll. Annyira kétségbe vagyok esve. Szerdán megyek vissza az orvosomhoz. Szerintetek mi lehet?
2012. ápr. 23. 08:49
1 2
 1/11 eszo ***** válasza:

Szia!

én is barnáztam,de napi 1 utrotól el is múlt..de továbbra is szedem!

szerintem menj vissza a dokihoz még ma4 lehet, hogy emelni kell az adagot..mennyit " szedsz"?

szerintem a hányinger amúgy jó jel..

2012. ápr. 23. 09:10
 2/11 anonim ***** válasza:
nagyon szorítok hogy rendbe legyetek nekem ahogy elkezdtem duphastont szedni barnázás végett akkor még 2 napig tartott a barna de aztán elmult.én meg csutortokon megyek dokihoz remélem okés lesz:)
2012. ápr. 23. 09:13
 3/11 anonim ***** válasza:
Nekem pont így volt, csak az ultrahangon már látszott a petezsák és vert a kicsi szíve. Én azóta is szedem az utrogestant, napi 3x2-t, magnéziumból 3x1-et plusz a terhesvitamint. De nekem már másnapra elmúlt a barnás folyás. Szerintem próbálj meg pihenni sokat (nekem még ezt tanácsolta a doki) és remélem, minden rendben lesz majd.
2012. ápr. 23. 09:52
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia menj vissza a dokihoz még ma...Az adatok alapján fiatalabb a terhességed.

6 hetesen már 18 -20 mm petezsák van embrióval és szivpulzálással....

Csinálj még egy tesztet ugyan olyan erős e..

És sok sikert remélem nincs gond.

Szedj még mellé c vitamint jo sokat!

2012. ápr. 23. 13:06
 5/11 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Sajnos csak szerdán tudok menni. Most maximum a terhesgondozóba tudnák bemenni, de itt nálunk annyira nem foglalkoznak az emberrel, hogy olyan lenne, mint halottnak a csók... Napi 2*1 utrogestant "szedek". Nem tudom miért nem múlik a barnázás. Fura, mert gondolom, ha vetélés lenne, akkor vér jönne...
2012. ápr. 23. 13:38
 6/11 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, nekem volt vetélésem ezelőtt, akkor erős, darabos vérzés, ami piros, és hasgörcs is társult hozzá. Lehet, hogy emelni kell az adagot a gyógyszerből, jó volna mindenképp, ha UH-gal megnéznék, honnan a vérzés. Ha görcsölne a hasad vagy pirossá illetve darabossá válna a vérzésed irány a kórház, egyébként szerdáig csak pihenj amennyit tudsz, majd a doki kideríti, min kell változtatni.
2012. ápr. 23. 13:42
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igyekszem pihenni. Van egy másfél évesem, szerencsére anyukám itt van egész nap és segít. Remélem, rendben leszünk. Majd megírom, mi volt szerdán.
2012. ápr. 23. 13:46
 8/11 orion81 válasza:

Ne izgulj, bár én végig aggódtam minden napot. Most 21 hetes "probléma mentes" terhes vagyok. De nem így volt a 16. hétig. Remélem nem baj de leírom a történetem:

10 hetesen úgy tudtam meg hogy terhes vagyok hogy vérezgettem és 2x normálisan meg is jött (ja ez a 2. babám lesz, tehát nem vagyok kezdő...de nem vettem észre). Utána felírtak utrot és vasat amit a 12. hétig kellett még szedni. Attól néhány nap nem volt barnázás utána megint. A használatija szerint ez előfordul. 12. héten abbahagytam, majd a 14. héten reggel megint kicsi vérzés. Gondoltam nem gond, de bejelentkeztem dokihoz következő hétre. Éjjel 1-kor elöntött a vér ami élénk színű piros volt. Férjem 24 órás szolgálatban, itthon a 20 hónapos kisfiam aludt. Telefon, mentő hívás, kórház. 2 nap megfigyelés után (barnáztam folyamatosan), duphaston+ magnézium+vas...és mehetek. Veszélyeztetett terhesként, sok pihi, fekvés (ezt azért a kisfiam mellett nem egyszerű). 16. héten mintha elvágták volna ezt az egész rémálmot. Lekopogom 5 hete semmi problémám, a gyogyikat abbahagyatta velem az orvosom. Csak gravidát szedek.

Hát ennyi! Ja a lényeg! Tudod miért véreztem? Mert az amnion burkom elvált a chorin buroktól 2 cm hosszan. Itt megszakadtak az erek és ott felgyülemlett a vér, ami a méhszájon távozott. Általában reggel több vérzés volt. Így penicilin kúrán voltam 1 hétig, de ez nincs hatással a picire. Ja ezt a kórházban nem látták meg az uh-on, csak a nődokim itthon amikor mentem kontrollra. Azért adtak duphastont mert azt hitték hormonbajos vagyok.

2012. ápr. 24. 16:48
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat kedves utolsó válaszoló. Én is bízom még hasonló "csodában", bár minden egyes WC-zésnél, amikor meglátom a pirosas-barna foltokat úgy gondolom, hogy most már elég... Két hete küzdök a bizonytalansággal, közben folyamatosan rosszul vagyok. Ha így kell lennie, akkor menjen el a baba, csak legyen már vége ennek a rémálomnak. Örülök, hogy Neked nem volt gond a babával. Sok egészséget kívánok Nektek!
2012. ápr. 25. 11:25
 10/11 A kérdező kommentje:
Voltam dokinál, már látott petezsákot és embriót. Azt mondta, hogy rendben van, pihenjek és szedjek 3*1 Utrogestant. 2 hét múlva kontroll, remélem rendben leszünk.
2012. ápr. 26. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!