Milyen tb támogatás jár a terhesség alatt?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm 3hónapos és kap vmi 6000 forintot a tb-től. Mi lehet ez? Hol kell igényelni? Mennyi most az adókedvezmény a magzat után?2014. jan. 22. 10:45
1/8 anonim válasza:
Nem ő fizet ennyit be?
Az adókedvezmény pedig max. 10 ezer ft, de ennek összege függ a bruttó bértől.
2/8 anonim válasza:
Én sem hallottam még erről. Ez a 6000ft, az lehet hogy ha nem dolgozik, ő fizeti maga után a tb-t és az ennyi.
A tb támogatás a terhesség alatt, az hogy járhatsz ingyenesen dokihoz és elvégzik ingyenesen a vizsgálatokat.
4/8 anonim válasza:
Nincs ilyen,nekem kb két hete kellett ez miatt átmennem a NAV-hoz,mert én is így tudtam,de nem jár terhesség alatt ilyen,de még a terhes gondozás se ingyenes,magam után kell fizetnem a TB-ét,ami havonta 6810 ft,De mondta az orvosom is,hogy jobb ha fizetem,mert utólag ki postázhatnak nekem minden vizsgálatról csekket ami nem kevés lesz ha összegyüllik minden.(akár több százezer is lehet)(vizsgálatok,vérvétel,ultrahang,szülés,stb)
5/8 anonim válasza:
ilyenről én sem hallottam, viszont az utolsó hozzászólót megcáfolom. Mármint, maga a terhesgondozás ingyenes, hiszen nem téged, hanem a babát látják el, max. a szülést számlázzák ki. Természetesen nem azért mondom, hogy ne fizessen magam után az ember tb-t, csak maga a terhesgondozás ingyenes.
6/8 anonim válasza:
Nem tudom minden hol így van-e de nálunk csak azért nem kellett fizetnem a terhesgondozásért,mert megtudtam mutatni a NAV-os papirom,hogy már elintéztem a TB-ét és a csekket is megtudtam mutatni,hogy be van fizetve,de így is azt mondta az orvos,ha 2 héten belül nem vált át a gépében a TB pirosról zöldre akkor kénytelenek kipostázni a csekket.(csak tapasztalatból írtam,amit elöbb írtam) Utólsó elötti hozzászoló
7/8 anonim válasza:
5!
A terhesgondozas valoban ingyenes, de ez nam azt jelenti, hogy mentesul valaki a tb fizetese alol a terhesseg alatt. Kiszamlazni egyetlen vizsgalatot sem fognak senkinek -ha magyar allampolgar- ellenben az elmaradt tb-t akar inkasszoval is behajthatjak utolag.
8/8 anonim válasza:
ha elolvasod még egyszer a hozzászólásom azt írtam, hogy nem minden ingyenes és a szülést kiszámlázzák/hatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!