Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen tb támogatás jár a...

Milyen tb támogatás jár a terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm 3hónapos és kap vmi 6000 forintot a tb-től. Mi lehet ez? Hol kell igényelni? Mennyi most az adókedvezmény a magzat után?
2014. jan. 22. 10:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem ő fizet ennyit be?

Az adókedvezmény pedig max. 10 ezer ft, de ennek összege függ a bruttó bértől.

2014. jan. 22. 10:51
 2/8 anonim ***** válasza:

Én sem hallottam még erről. Ez a 6000ft, az lehet hogy ha nem dolgozik, ő fizeti maga után a tb-t és az ennyi.

A tb támogatás a terhesség alatt, az hogy járhatsz ingyenesen dokihoz és elvégzik ingyenesen a vizsgálatokat.

2014. jan. 22. 10:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség, ilyen nincs.
2014. jan. 22. 10:59
 4/8 anonim ***** válasza:
Nincs ilyen,nekem kb két hete kellett ez miatt átmennem a NAV-hoz,mert én is így tudtam,de nem jár terhesség alatt ilyen,de még a terhes gondozás se ingyenes,magam után kell fizetnem a TB-ét,ami havonta 6810 ft,De mondta az orvosom is,hogy jobb ha fizetem,mert utólag ki postázhatnak nekem minden vizsgálatról csekket ami nem kevés lesz ha összegyüllik minden.(akár több százezer is lehet)(vizsgálatok,vérvétel,ultrahang,szülés,stb)
2014. jan. 22. 13:21
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
ilyenről én sem hallottam, viszont az utolsó hozzászólót megcáfolom. Mármint, maga a terhesgondozás ingyenes, hiszen nem téged, hanem a babát látják el, max. a szülést számlázzák ki. Természetesen nem azért mondom, hogy ne fizessen magam után az ember tb-t, csak maga a terhesgondozás ingyenes.
2014. jan. 22. 17:41
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom minden hol így van-e de nálunk csak azért nem kellett fizetnem a terhesgondozásért,mert megtudtam mutatni a NAV-os papirom,hogy már elintéztem a TB-ét és a csekket is megtudtam mutatni,hogy be van fizetve,de így is azt mondta az orvos,ha 2 héten belül nem vált át a gépében a TB pirosról zöldre akkor kénytelenek kipostázni a csekket.(csak tapasztalatból írtam,amit elöbb írtam) Utólsó elötti hozzászoló
2014. jan. 22. 17:49
 7/8 anonim ***** válasza:

5!

A terhesgondozas valoban ingyenes, de ez nam azt jelenti, hogy mentesul valaki a tb fizetese alol a terhesseg alatt. Kiszamlazni egyetlen vizsgalatot sem fognak senkinek -ha magyar allampolgar- ellenben az elmaradt tb-t akar inkasszoval is behajthatjak utolag.

2014. jan. 22. 18:44
 8/8 anonim ***** válasza:
ha elolvasod még egyszer a hozzászólásom azt írtam, hogy nem minden ingyenes és a szülést kiszámlázzák/hatják.
2014. jan. 22. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!