Jár-e valamilyen támogatás a terhesség alatt a fizetésen kivül?
Nem! A terhesség ideje ugyan olyan állapot, mint a nemterhes állapot, még táppénz szempontjából is, ha vesz.terhes vagy. Erre támogatás nem jár.
Max, itt pontosan nem tudom már, az SZJAban van a családi kedvezmény, amit már magzat után is lehet kérni, egy gyerek nem gyerek ebből a szempontból, most nem tudom megtartották e, és hány gyerek számít alapnak.
Csak a szülés és élő baba után járnak a tgyás(szülési szabadság idejére), gyed, gyes, családi. Mivel kiesünk a munkából a baba miatt, ezért vannak ezek a juttatások.
(Az anyasági halott magzat után is kaphatjuk, de azt is csak szülés után, 4igazolt terhesgondozás után, egyszer)
Off: kedves második, kéretik nem bunkóskodni, valószínű a kérdező nem az államnak szül, és nem a százhuszadik gyermekét várja. És honnan tudod, hogy milyen az anyagi helyzete, lehet mire terhes lesz, sz@rt be körülötte minden, és ezért kérdezi van e valami segítség. Válaszolni kéne, nem b@szogatni, ha nem tudsz értelmeset írni, akkor ne is írj.
Minden támogatás a baba születése után jár, ha igényeled. Gyes, gyed, tgyás, egyszeri anyasági tám., családi pótlék. Ill. van olyan önkormányzat, ahol szintén adnak egyszeri támogatást.
Esetleg ha elmész táppénztre, de az a fizetés helyett van.
De tényleg gázak az ilyen kérdések, én lassan szülök, de eszembe nem jutott volna "terhességi segély" kérdést feltenni.
Régebben volt ilyen támogatás, illetve küélföldön most is van. Nagy-Britanniábanpl vitamipénznek hívják, ha jól tudom.
Mellesleg meg az államnak jól felfogott érdeke lenne, hoigy támogassa a gyerekszülést, ha nem akarja, hogy hamarosan összeomoljon az adózás, a nyugdíjrendszer és a TB. A gyerek a legjobb tőke, amibe be lehetne fektetni, és minden pénzt megérne. A gyerekszülő és gyereknevelő anyukák pedig a legfontosabb munkát végzik társadalmi szinten is - aztán meg lehet nézni, mennyire vannak ezért megbecsülve és megfizetve.
Van ha albérletbe laksz illetve ha minden igaz a baba születése előtt a holmikra is van valami de ha bemész a családsegítőkhöz ők meg mondják hogy mire vagy jogosult és mire nem.nekem a védőnőm tanácsolta mivel mi albérletbe vagyunk.
20hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!