Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg igaz, h vannak nők...

Tényleg igaz, h vannak nők akik csak fiút tudnak kihordani és ha esetleg lány lenne akkor elvetélnek? Ez örökölhető?

Figyelt kérdés
Édesanyámnak 4 lánya született, nem sikerült fiú. Nekem most van egy fiam, másodiknak kislányt szeretnék, de ha nem az lesz akkor sincs gond, a lényeg, h egészséges legyen. Szerintetek örökölhető, h csak 1 nemű gyereket hordhatunk ki?
2014. jan. 21. 12:49
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez baromság.

Akkor lehet ilyen, ha hordozza a vérzékenység génjét, és egy vérzékeny hapsival jön össze. Akkor a lányok már méhen belül elhalnak (az esetek nagy részében).

2014. jan. 21. 13:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Ez így baromság, már ne haragudj.

A nem elsősorban az apától függ, tehát apa tud valamit "csinálni".

Viszont lehetnek olyan genetikai betegségek, amelyek nem engednek bizonyos nemű magzatokat egy időn túl fejlődni - de ez is inkább az XY kromoszómára jellemző, például a vérzékenység.

A genetika pedig tőled és a párodtól függ.

2014. jan. 21. 13:04
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Hogy örökölhetö-e vagy sem, azt nem tudom, de nekem van az ismeretségi körömben egy olyan anya, aki 7szer vetélt el, mindig fiú magzatot, még végre megszületett a lánya egészségesen ... szóval van ilyen!
2014. jan. 21. 13:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem örökölhető.Viszont nekem is van ismerősöm,aki szült egy fiút gond nélkül,majd éveken keresztül mindig elvetélt a lányokkal,végül sikerült összehozniuk egy fiú testvért. 8 év van a gyerekek között.
2014. jan. 21. 13:43
 5/9 anonim ***** válasza:
Apucitól függ a gyerek neme.
2014. jan. 21. 14:15
 6/9 anonim ***** válasza:
Amikor egy np bizonyos nemű magzatokat vetél el, és ellentétes nemű magzatot gond nélkül megszül, akkor felmerül, hogy az adott nemhez kötődően öröklődő genetikai, élettel összeegyeztethetetlen betegséget hordoz. Szóval effektíve igen, létezhet olyan, hogy adott génállománnyal bíró ffinak és nőnek csak lány vagy csak fiú magzata képes élve megszületni. Ritka, sokkal gyakoribb az, hogy 4 lányt dob a gép, és slussz.
2014. jan. 21. 14:35
 7/9 anonim ***** válasza:
Ja, és nyilván nem csak a vérzékenység öröklődik nemhez kötődően, ez gondolom egyértelmű.
2014. jan. 21. 14:35
 8/9 anonim ***** válasza:
NEM IGAZAK EZEK,de van valoság alapjuk valakinél bejön
2014. jan. 21. 15:19
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem is gondoltam volna, hogy ennyi hozzászólás érkezik. Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Érdekesek. Férjemnek már van egy lánya, most ugye tőlem egy fia és remélem, hogy sikerül majd egy lány is. :)
2014. jan. 21. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!