Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lattatok az elobb az m1-en a...

Lattatok az elobb az m1-en a Czeizel Endrevel es Szonyi Laszlo szulesz nogyogyasszal keszult beszelgetest?

Figyelt kérdés
A szulesz-nogyogyasz elmondta, hogy par hettel ezelottig ellenezte a h1n1 elleni vedooltas beadasat, de 2 hete volt egy szakmai konferencia, ahol az osszes jelenlevo szulesz egyetertett, hogy szukseges a terhesek beoltasa. Czeizel is azt nyilatkozta, hogy ha kell irasba is adja, hogy feltetlenul kell az oltas, mert ha jelentkezik is mellekhatas (az csak az oltas helyen borpir, vagy egy kis allergia) nem okoz akkora problemat, mint a legyengult immunrendszeru terheseknek a 39 fokos laz es a tudogyulladas. Orulok, hogy lattam ezt a musort, teljesen megnyugtatott, es eloszlatta a keetsegeimet.
2009. dec. 2. 22:16
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Jo egeszseget es boldog babavarast kivanok mindenkinek!
2009. dec. 2. 23:16
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

22:57 vagyok. Ma oltattam magam, remélem, még nem késtem el, és a járvány igazi kitörése előtt meglesz a védettségem.

20h km

2009. dec. 2. 23:19
 13/23 A kérdező kommentje:
Szerintem probalj meg minnel kevesebbet kozossegbe, emberek koze menni, ameddig nincs meg a vedettseged. Lehet, hogy paranoias vagyok, de az elmult 2-3 hetben talan 3x voltam bevasarolni, egyebkent csak a kertbe mentem ki. Bar a lanyom suliba jar, onnan barmikor hazahozhatja, de eddig ott meg nincs 1 beteg sem.
2009. dec. 2. 23:23
 14/23 anonim ***** válasza:
25%
Kismamik!Örülök hogy oltattok végre!Pár nappal ezelőtt annyi rosszmájú hozzászólást kaptam,még le is marházott valaki,mert írtam,hogy térjünk már végre észhez...
2009. dec. 3. 09:07
 15/23 anonim ***** válasza:
Jaj, én nem tudom megnyitni! Mi volt benne? Meséljetek, mert oltási dilemám van.
2009. dec. 3. 09:08
 16/23 anonim ***** válasza:

Én is nagyon örülök, hogy végre elkezdték magukat oltatni kismama-társaim.Sírva néztem végig a ma délelőtti riportot, amit annak a kismamának az orvosával készítettek, akinek császárral vették el a babáját.Szegényt úgy altatták el, hogy tudata, van esélye rá, hogy soha nem fogja látni a kisbabát...

Ezek már tények.

A riport arról szól, hogy oltani kell a kismamákat, a baba és a mama érdekében is.Az oltást eddig ellenző orvos is felvállalta ezt a műsorban.

Amúgy a császározott kismamát kórházba kerülése előtt a háziorvos hazaküldte, hogy pihenjen.Ennyit róluk...Hallgassatok a szaktekintélyekre.Nem akarom a háziorvosokat bántani, de már évtizedek óta ápolgatják "Mari néni" cukorját és lelkét, és tisztelet a kivételnek, de nem mindegyik képezi magát.

2009. dec. 3. 09:15
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Én a 22.35-ös vagyok, elsősorban a 22.57-es válaszolónak írom (és persze annak, akit érdekel), ha nem ártana a sugárzás a magzatnak, akkor nem lenne tilos a röntgen terhesen, úgyhogy nem értek egyet a véleményével.

Függetlenül mindettől én már beoltattam magam, de nem azért, mert a Czeizel Endre azt javasolta. Időközben a riportot is megnéztem, nagyon szimpatikus volt a nőgyógyász, és tényleg nagyon világosan és meggyőzően érvelt. 38 hetes kismamam

2009. dec. 3. 09:27
 18/23 anonim ***** válasza:
Bocs, hogy ide írom, de akkor mondja már meg nekem valaki, hogy a 12. hétig miért nem lehet oltatni??? Én a héten szerettem volna, de közben kiderült, hogy babás vagyok, aminek természetesen nagyon nagyon örülök!!! De akkor így mi lesz? HOgyan védekezzem?
2009. dec. 3. 09:39
 19/23 anonim ***** válasza:

Természetesen nem röntgenezik a kismamákat terhesen, én se buzdítok senkit arra, hogy ezt tegye. Mint ahogy arra sem, hogy nyakra-főre gyógyszereket szedjen.

Ugyanakkor viszont tény, hogy a több, mint 3000 féle forgalomban lévő gyógyszer közül mindössze 41-ről mutatták ki, hogy magzatkárosító hatása van, és fejlődési rendellenességet okozhat. A többi gyógyszerről nem. Csupán a gyógyszerszártókat védi, ami a betegtájékoztatóban van, hogy terhesek ne szedjék - nehogy beperelhessék őket, ha beszedi egy kismama, és károsodott/beteg gyermeke születik, többnyire ettől függetlenül. Viszont ennek köszönhető, hogy a kismamák - főleg a 60-as évek fókakezű babái és a Contergan/Thalidomid nyugtató óta - rettegnek a gyógyszerektől, és akkor sem veszik be őket, amikor feltétlen kellene, aztán ettől fog károsodni a gyermekük. Hány kismamától olvasom itt, hogy az orvos ezt írta fel nekem, de terhes vagyok, beszedhetem-e? Írják ezt antibiotikumra, lázcsillapítóra, magas vérnyomás elleni szerre, hüvelyi fertőzés, hüvelygomba elleni szerre, amit mind-mind azért írt fel nekik az orvos, hogy egészséges kisbabájuk szülessen?

És vajon hány kismama veteti el a gyermekét, mert megröntgenezték, amikor még nem tudta, hogy babát vár? Pedig van egy határ, ami alatt semmiféle sugárzás nem árt a magzatnak. (Példának okáért a Földön MINDENKIT ér kozmikus háttérsugárzás.) Ezek a nők mind rettegnek, de túlzottan rettegnek és teljesen feleslegesen.

Ugyanúgy, mint azok a nők, akik azért nem merik beoltatni magukat a 12. hét után sem, nehogy valami baja legyen tőle a babának. De mi baja lenne? Eddig még EGYETLENEGY orvosi véleményt nem hallottam arról, hogy milyen kárt okozhat az oltóanyag a magzatban, csak azt, hogy nem tesztelték. (Hogy tesztelték volna, amikor nem volt rá idő?) Pedig erre lennék a leginkább kíváncsi. Mert azt már tudjuk, milyen kárt tehet az anyában és a gyermekben az, ha a kismama nem oltatja magát. Akár mindkettejük élete is rámehet.

Ha a vírus ellen tényleg elég lenne a C-vitamin, akkor meg lehetne állítani a terjedését, és most nem tartanánk itt, hogy 29 ember van lélegeztető gépeken, hogy fiatal és egészséges sportolók és kismamák halnak bele a betegségbe napok alatt.

2009. dec. 3. 09:42
 20/23 anonim ***** válasza:
Ja, a 12. hétig azért nem ajánlják, mert a baba összes szerve a vesétől a májig ebben az időben fejlődik ki a nulláról. Az orvosok még nem tudják, hogy pontosan mi válthat ki fejlődési rendelleneséget, de ebben az időben a magzat NAGYON érzékeny a külső behatásokra, amilyen pl az alkohol, a drogok, a dohányzás, a folsav hiánya, a magas láz, a rubeola, és még folytathatnám. De ha túlvan a 12. héten, az azt jelenti, hogy a szervei kifejlődtek, már minden szerve megvan egészen a kis lába ujjáig, teljesen emberformája van, már csak nőnie, érnie kell, fejlődési rendellenesség innentől nem alakulhat ki benne.
2009. dec. 3. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!