Lattatok az elobb az m1-en a Czeizel Endrevel es Szonyi Laszlo szulesz nogyogyasszal keszult beszelgetest?
Láttam én is. Örülök neki én is, mert eddig sehol nem volt így ennyire egyértelműen levezetve miért kell.
Kérdező! Mennyi idős terhes vagy?
A lap alján jobb oldalt újra lehet nézni. Mekkora veszélyben vannak a kismamák? Riport-ra kattintva!
Csernobil tényleg nem ártott a magzatoknak. És ez mérhető, bizonyítható. A gyermekkori pajzsmirigyrák urgott meg a tízszeresére, de azok körében, akiket bármilyen mértékben is ért a sugárzás, semmit sem nőtt a fejlődési rendellenességek vagy vetélések aránya a többi emberhez képest.
Egyébként ugyanez igaz Hirosima és Nagaszaki túlélőire is. A sugárzás miatt sérült ivarsejtek kiválogatódtak, nem vettek részt a fogamzás folyamatában, el se jutottak odáig. Csakj az egészséges ivarsejtek jutottak el a fogantatásig. Az ő körükben sem nőtt a fejlődési rendellenességek és vetélések aránya.
Ugyanez igaz a sugárkezelt rákbetegekre is, akiket az USA-ban évekig figyeltek a kezelések után. Sőt, még a sugárkezelt terheseknél sem nőtt ez az arány. A radioaktív sugárzásnak ugyanis van egy küszöbdózisa, ami alatt még nem, azaz NEM figyeltek meg magzati elváltozást, ez pedig 150 sugáregység. (Összehasonlításképp: egy hasi röntgen csupán 10 sugáregység.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!