12 hetes vagyok. Ma megmondtam a fonokomnek. Azt kerdezte, meddig akarok majd dolgozni. Mit mondjak?
Külföldön dolgozol? Én valahogy úgy vettem ki az írásodból, hogy igen. Azt nagyjából tudom, hogy a legtöbb országban nem szoktak olyan korán elmenni táppénzre, mint itthon. Ha fizikailag jól bírod, akkor dolgozhatsz szerintem akár a 8. hónapig is, ha nem kell nehezeket emelned. A vegyszerek miatt szerintem viselj maszkot. És ha nehézséget okoz a munka, akkor mindenképpen kérj legalább rövidebb műszakot, vagy több pihenőidőt. És feltétlenül beszélj orvossal is, hogy ő hogy látja a dolgot.
Én mondjuk fizikai munkát végeztem, és már 3 hónaposan itthon maradtam, de nem fogok szentbeszédet tartani, igazából már az 5. hónapban úgy éreztem, hogy szívesen mennék dolgozni még jó sokáig ha lehetne. És tényleg tisztában vagyok vele, hogy a legtöbb országban nem kezelik ennyire betegségnek a terhességet, bár persze jobban kímélik a terhes nőket, ha elég talpraesettek. Szóval szerintem dolgozz addig, amíg te úgy érzed, hogy képes vagy rá, de arra figyelj, és hívd fel rá a főnököd figyelmét is, hogy nem fogsz annyit bírni, mint korábban, ezért találjatok ki valami megoldást arra, hogy ne kelljen magadat agyon hajtani. De elsősorban orvos véleményét kérd ki!
Szerintem nem a leg ideálisabb a takarítási munka egy kismamának. Nem tudna valami könnyű munkát biztosítani a főnököd? Csak tőled függ meddig akarsz dolgozni, persze, ha probléma mentes a terhességed.
Miért mész 6 hét után vissza dolgozni??
Szia! Nagyon sajnálom, hogy ilyen hamar otthon kell hagynod a picidet! Dolgozz, addig ameddig jól esik és amint, már nehezebben megy inkább pihenj otthon.
Kellemes baba várást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!