Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elég a Gravidában lévő folsav...

Elég a Gravidában lévő folsav vagy külön kell szedni?

Figyelt kérdés
2009. dec. 2. 19:12
 1/3 anonim ***** válasza:
Tuti elég!
2009. dec. 2. 19:30
 2/3 anonim ***** válasza:

nekem a védőnő azt mondta hogy ebben van a megfelelő adag, amit külön lehet kapni az sok

én is csak gravidát szedek

2009. dec. 2. 19:45
 3/3 anonim ***** válasza:

Én is Gravidát szedtem és nekem a védőnőm azt ajánlotta Czeizel doktorra hivatkozva, hogy egy szem folsavat szedjek mellé. Plusz a doki vasat írt még ki. A folsav a születési rendellenességek megelőzése miatt nagyon fontos, de azt olvastam az egyik cikkben, hogy napi max. 1 mg-ot lehet szedni, a Gravidában 0,8 mg van. A hemoglobin termelésben játszik fontos szerepet, ha kicsit vérszegény vagy (én az vagyok), akkor neked is kellene szedned, napi 1 szem nem hiszem, hogy árt, terhesen mindenből kicsit több kell. De gondolom erről is mást mond minden orvos... :) Az ember meg legyen okos!

Boldog babavárást és jó egészséget kívánok!

2009. dec. 2. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!