Oldalkamra tágasság esetén mi várható?
A 19. hétig minden rendeben ment, de utána az ultrahangon két oldali oldalkamra tágulatot találtak, az egyik 11 mm a másik 12 mm. Rá egy héttel megismételtük a vizsgálatot, ott már 14 mm volt mind a két oldalkamra. Van itt olyan kismama/ hölgy akinek ugyanilyen problémája volt, és neki hogy végződött? Van e rá esély hogy egészséges legyen a pici?
20hkm
Azért nem jó mivel 20 hetes vagy, így több mint valószínű hogy az első pár hónap alatt kaphattad meg a fertőzést.
Én 26 hetesen. Tehát megúsztuk. Ha korábban kaptam volna(ezt doki mondta)az nagy gáz lett volna a gyerekre nézve. Be is kerültem a kórházba fenyegető vetéléssel, a fertőzés után. Szóval mindenképpen keress egy neurológust, és egy másik nődokit is, és az összes vizsgálatot amit csak tudsz végeztesd el.
Ez nem genetikai rendellenesség, de majd a Sotén elfogja neked mondani a főorvos, hanem valami történt ami kihatott a babádra.
A Sotén a Genetikára küldenek mindenkit, akinek a babájával van valami. Akár fertőzés miatti, nem genetikai probléma, akár genetikai.De akkor is odaküldenek, ha betöltött 35 éves terhes nő vagy tökéletes értékekkel.
A 3-as egyértelműen kamuzik, azt sem tudja mi az agykamratágulat egyértelműen látszik az irásából.
Próbáld meg nem agyon aggódni magad, jó kezekbe leszel a Sotén. Régen a Bethesdába volt Bp legjobb neurólógusa. Hogy most merre van, nem tudom, de próbáld még szülés előtt kikotorni az elérhetőségét,gyerekorvosi körökben érdeklődj utána, ne net-en(mert nem mindegy hogy a dokik ismerik el, és ismerik a munkáját vagy egy forumon csevegnek) és 1-2 hónaposan elvinni. Tudod: jobb feleslegesen egyszer menni, mint későn.
Drukkolok neked és kitartást.
Szia.
Nekem a 9. héten levették a szerológiát, onnan kiderült, hogy volt CMV fertőzésem, de jelenleg nem aktív. és a papírra az volt írva, hogy korábbi átvészeltségre utaló ellenanyag szint. Innentől nem tudtuk eldönteni, hogy mielőtt várandós lettem a kisfiammal azelőtt estem e át ezen vagy a 9 hétben. Ha ilyen fertőzésről van szó akkor az kamratágulatot okoz és agyállományi meszesedést. Végig izgultam a terhességem, az uh-k nem mutattak eltérést sose.36+6ra egészséges kisfiam született.
Ezt csak azért meséltem el, hogy próbálj vetetni egy szerológiát és kérj hozzá beutalót a dokidtól. Ha jól tudom aki Pesten csináltatja annak kimutatják a szintet is. és nem csak azt a szöveget amit én kaptam (az enyém szegeden készült). Drukkolok, hogy ne legyen semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!